Eno preprosto vprašanje za večino....

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
.

Citat:
Ti si tisti, ki vidi potrebo, da se okoli teh načel splete neka izmišljena zgodbica, ki se potem servira susceptibilnim ljudem. Resno, kaj je tako čudovitega pri neki izmišljotini in izkrivljenem pogledu na svet? A je toliko lepše živeti v lažnih prepričanjih? Ti je toplo pri srcu, ko imaš v zrelih (stvar debate...) letih še vedno namišljenega prijatelja?
In ti boš dohtar? Prešaltaj rajš na odvetnika.
A boš po onkologiji hodil in takele govoril bolnikom v zadnjem stadiju , ali pa zgaranim penzijonistom s 300€ ,
ravno ti bi moral razumet ,da so ljudje ,ki jih samo to drži pokonci .. , pusti jih na miru naj veruje v kar hoče saj te noben ne sili ,da moraš ti tudi.
Komot. Dokler ima to prepričanje samo zase in s tem ne škodi meni ali sebi. Ko začne pametovati, kot recimo ustvarjalec te teme, je tudi konec "pusti pri miru"

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Citat:
A boš po onkologiji hodil in takele govoril bolnikom v zadnjem stadiju , ali pa zgaranim penzijonistom s 300€

Ne, seveda ne...
Raje jim bom lagal, da jih po smrti čaka raj, če mi le zaupajo košček tiste njihove borne pokojnine. Zveni znano?
smirk-1.gif

Ampak vem, da misliš, da je lažno upanje boljše kot resnica.

Jaz pač ne...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Aja... še to.

Imaš raje zdravnika, ki ti bo po resnici povedal o tvojem zdravju in ti dal čas, da se pripraviš na neizbežno ali nekoga, ki te bo trepljal po rami, navijal morfij in govoril, da zdej bo pa res kmalu vse ok.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Jernej - mislim, da ga nisi vredu razumel.
Clovek v najtezjih casih rabi nekaj da ga gor drzi in to je vera. Ce pac v teh casih prosi boga, da mu je lazje nisi ti na mestu, da mu govoris, da boga ni.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A on je pa mislil, da nimam boljšega dela kot hoditi okoli terminalnih pacientov in jim govoriti, da ni boga?
bonk.gif
How sick is that?

Naturalistični pogledi so za ljudi, ki dejansko želijo živeti svoje življenje neobremenjeni s pravljicami in paranormalnim.

Par dni nazaj sem napisal... verniki naj živijo in umirajo, kakor jim je ljubo. Ampak to naj počnejo za svojimi štirimi zidovi in še bolje - izključno v svoji glavi. Poizkusi vplivanja na politiko, zdravstvo, šolstvo..., ki so vse USTAVNO sekularno urejene v naši Sloveniji - to je tisto, kar je tu na tapeti.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Mislim da si enostavno samo žleht,!
Kot razgledan človek dobro veš ,da so na svetu ljudje ,ki so jim pobrali vse , denar ,dostojanstvo ,zdravje , ti pa jim hočeš uzet še zadnji smisel ,ki ga vidijo v življenju. Še dobro da ti ne verjamejo ,ker bi verjetno bilo že v eni noči nekaj tisoč samomorov.
Mogoče boš enkrat vodilni specijalist , ampak taprav ,,dohtar,, ne boš pa nikoli , ker nočeš upoštevat kar pravi dohtarji vedo , smisel in volja do življenja + zdravljenje .., eno od tega dvojega hočeš ti nekaterim uzet in to je hudobija.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Nikomur ne jemljem smisla življenja, vendar hkrati tudi zavračam, da bi pri komurkoli spodbujal zablodo v prav ta izmišljen smisel. Nisem hudoben, vendar pa tudi nisem dvoličnež, ki bi razmišljal po enih načelih, živel pa po drugih.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Mi se ne pogovarjamo kaj tebi da dober občutek ampak kaj je resnica. In bolniki na smrtni postelji pardon niso najbolj primerni za neko objektivno razmišljanje.

Ker po drugi strani lahko rečem, da ljudem z resnimi zdravstevnimi težavami vera v nekega odrešenika preprečuje, da se posvetujejo z zdravnikom kako lahko preprečijo ali omilijo svoje težave.

Tole me malce spominja na tisti vic o poplavljenem mestu. Globoko veren možakar ostane na strehi svoje hiše. Ni izgubil vere in ve, da ga bo Bog rešil in zato cele dneve prekleči v molitvi. Mimo se vozijo čolni in vsak mu ponudi prevoz. On jih vse zavrne, ima vero in ta je neomajna! Umre od žeje in lakote, pride v nebesa in Boga vpraša zakaj ga ni rešil. Bog jezno odvrne ja [censored] kaj te misliš da so vsi tisti čolni bili??

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Ker po drugi strani lahko rečem, da ljudem z resnimi zdravstevnimi težavami vera v nekega odrešenika preprečuje, da se posvetujejo z zdravnikom kako lahko preprečijo ali omilijo svoje težave.
Verjamem da tudi taki obstajajo , jih je pa ogromno ,ki si potem zdravil ne morejo privoščit , in zaradi takih taprav dohtar ne bi smel vsevprek v javnosti stresat svojih prepričanj , ker nažalost nekateri zdravnikom še vedno slepo verjamejo.
Veliko ljudi ima preko glave cerkve kot institucije in jo zato tudi odkrito pošinfamo , kar ima pa človk sam pri sebi ,je pa njegova privat stvar , zato jih pustite na miru.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Se strinjam. Vera je samo bergla. Iluzija, ki obstaja samo v naših glavah. Lahko služi kot nekak obrabni mehanizem naših možganov. Podobno kot zmožnost izgube spomina ob travmatičnih doživetjih. Je simptom strahu pred smrtjo in prikaznimi v gozdu.

Ampak to niso primeri ob katere se neverniki spotikamo! Verjetno ima dosti izmed nas vseh kakšno babico ali dedka, ki je veren in je v hudih časih izgovoril kakšno o bogu in nismo skočili v besedo. Morda je kdo tudi pritrdil.

To je klasika takšnih pogovorov. Verniki izgubljajo v svojih "argumentih" (saj jih sploh nimajo) in na koncu se debata degenerira v obrambne napade kjer se napada ali naša namišljena nemoralnost, ali nas prikazujejo kot misijonarje ateizma, ali pa nam povedo da smo tudi mi verniki, ker ne verjamemo v boga. Mojstri neargumentiranih debat, cikličnega razmišljanja, obračanja besed, skorajda neverjetnega nerazumevanja povedanega in sklicevanje na toliko debatnih pasti, kot da so jih posebej študirali.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Če jih pa pustiš na miru pa tega ni .
Vernemu človeku se zdi bogokletno ,če ne brani svoje vere in zato je prisiljen v te obrambne napade , še sploh če je soočen z vase zagledanim prepotentnežem , ki mu hoče dokazat nasprotno samo zaradi svojega samopotrjevanja.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Prav smešen si s tem svojim "bojem proti hudobnim ideološkim ateistom". Ti še vedno ne razumeš, kdo je tu tisti, ki ruši "status quo".

- verouk v šolah
- državno financiranje religioznega osebja
- državno financiranje vzdrževanja religioznih objektov
- prikrivanje pedofilije

Ali pač misliš, da je povsem normalno, da se cerkvi priznajo nazaj enake pravice, kot jih je imela v srednjem veku?
confused-1.gif

Vse, kar ateisti zahtevamo je, da se do pike spoštuje temeljna listina slovenske države - naša ustava!

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Prav smešen si s tem svojim "bojem proti hudobnim ideološkim ateistom". Ti še vedno ne razumeš, kdo je tu tisti, ki ruši "status quo".

- verouk v šolah
- državno financiranje religioznega osebja
- državno financiranje vzdrževanja religioznih objektov
- prikrivanje pedofilije

Ali pač misliš, da je povsem normalno, da se cerkvi priznajo nazaj enake pravice, kot jih je imela v srednjem veku?
confused-1.gif

Vse, kar ateisti zahtevamo je, da se do pike spoštuje temeljna listina slovenske države - naša ustava!
To so pa čisto drugi , resnični problemi , ki si jih ti premalal s svojimi prepričanji , tak da se sploh niso več ven vidli.

bobrock

Pripravnik
15. sep 2008
124
0
16
Če verniki zagovarjajo svoje prepričanje ni nič narobe.
Vendar mi izkušnje pravijo, da so ravno "verniki" pravi provokatorji (v narekovajih zato, ker provokatorji v svojem bistvu sploh ne morejo biti pravi verniki).
Sam ustvarjalec te teme je to dokazal.
Že to, da lastnemu otroku laže, češ da ga je obdaroval nek namišljeni Miklavž, je moralno vprašljivo.
Da pa poleg tega še forumaše obtožuje, da (tako rekoč) zanemarjajo in travmatizirajo svoje otroke, ker jih ne zavajajo in poneumljajo, je pa huda provokacija, če že ne žalitev.
Tak človek se sicer lahko ima za gorečega vernika, v resnici pa je zelo daleč od tega !!!

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Mislim da je bla to samo reakcija na sosednjo temo.
Še sam sem se všulil tja ,čeprav se ponavadi ne mešam v take teme , samo tist prepotentn dohter mi je že pa tak nekam šel , da nisem več zdržal.
jezen.gif

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Še sam sem se všulil tja ,čeprav se ponavadi ne mešam v take teme , samo tist prepotentn dohter mi je že pa tak nekam šel , da nisem več zdržal.
jezen.gif
Vidiš, vera ne vpliva dobro na tvoje živce... Čas je, da jo opustiš
evil.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zanimivo, da prikrivanju pedofilije rečeš - "problem". Tako enostavno se sliši, pač neka malenkost, ki jo je enostavno popraviti.

To je TRAGEDIJA. Dvakratna! Enkrat s strani staršev, ki so in the first place zaupali vzgojo otrok tem pošastim in kot drugo svetohlinski izprijenci, ki so izkoristili to zaupanje.

Kako pa to ni povezano z vero v boga, ki edina podpira obstoj te religije, katero vodstvo je krivo, da se takšne stvari dogajajo in pometajo pod preprogo - mi boš pa prosim moral razložiti.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
jezen.gif
evil.gif
Viš to je to ...sugeriranje drugemu o najbolj osebnih stvareh.....zato pride do kregarije.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
jezen.gif
evil.gif
Viš to je to ...sugeriranje drugemu o najbolj osebnih stvareh.....zato pride do kregarije.
Če bi verniki znali te osebne stvari držati zase, bi bilo rahlo drugače...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Zanimivo, da prikrivanju pedofilije rečeš - "problem". Tako enostavno se sliši, pač neka malenkost, ki jo je enostavno popraviti.

To je TRAGEDIJA. Dvakratna! Enkrat s strani staršev, ki so in the first place zaupali vzgojo otrok tem pošastim in kot drugo svetohlinski izprijenci, ki so izkoristili to zaupanje.

Kako pa to ni povezano z vero v boga, ki edina podpira obstoj te religije, katero vodstvo je krivo, da se takšne stvari dogajajo in pometajo pod preprogo - mi boš pa prosim moral razložiti.
Ka si ti tečen človek.....mamca ti je najlepše opisala ,, ne hodi v cerkev in ne verjame dobesedno , dopušča pa možnost da verjetno nekaj je ,, in ti si ji seveda začel težit , ker bi se ti drugače verjetno lahko kaj naredlo.
stupid-1.gif

Kar se pa pedofilije tiče , bi pa kaznoval še starše ,ker na silo pošiljajo otroke v cerkev in pa seveda uradno oblast ker kazensko in seveda odškodninsko (ker to jih najbolj zaboli) ne kaznuje cerkveno oblast -direktno Vatikan če bi se dalo.-pa to ne mislim 100k na otroka , miljoni so prava cifra , pa da vidimo kak bi hitro porazpucali svinjarijo. Pa sploh -verouk bi jaz prepovedal , kar se mene tiče.