Dohodnina 2008

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik shootek pravi:
In zdaj misliš da si 'jack' jaz pa bedak, ker mi je ljubši drug način kot tebi.

To ravno ne; samo zate mislim, da si bedak
smile-1.gif

Jaz placujem vsak kvartal in to na zalost tako, da kreditiram njih jaz in ne obratno. Najboljse bi res bilo, ce mi celo leto (in potem se precej mesecev) ne bi bilo potrebno nic placevati in bi potem poravnal v enem znesku, brez obresti.

Citat:
P.S. Pa meni bedaku kot si me poimenoval, je uspelo brez problema narediti testni izračun iz prve, kaj to pove o tebi?
evil.gif

Jaz sem dokoncal solo in mi je povsem jasen koncept vrednosti denarja v casu. Zato mi ni treba delati izracuna ali je zame ceneje, da jih kreditiram zastonj ali da jih ne (ni ceneje).

zverca

Fizikalc
26. avg 2007
1.280
0
36
42
stražišče
prijateljica je zadela na nagradni igri bon v vrednosti 100eurov (primer)

zdaj pa ne ve, ce v dohodnini to ne bo zapisano kot nagrada ali jo more ali ne sama javiti

omenila je se da ni odajala nobene davčne številke pri tej nagradni igri,

niti ni prejela nobenega potrdila, samo e-mail s katerimi je nagrado prevzela

je pa ze redno zaposlena

prosim za pomoc, ker ji ne zelim dati napacnega nasveta in informacij

sama pa se s tem se nisem srecala

hvala za pomoc

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.966
113
pri taščici
Naj povpraša izplačevalca- titega ki je dal 100 evrov. Če je on javil dursu, potem bi morala tudi dobiti obvestilo od njega. Samo če ni dajala davčne potem najbrž ne bo treba?!

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Dobim vrnjeno 4k eur. Z veseljem ostanem brezobrestno dolzan drzavi in ne obratno.

Te napake letos ne bom ponovil, da sem jih financiral, jebivetre.

LP,
PIC

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Kot sem že napisal dobim nazaj zaradi otrok, katere pa nimam prijavljene čez leto ker bi se mi plača dejansko za to razliko zmanjšala. kako je to možno ? Plačo imam dogovorjeno v NETO znesku in če bi pri delodajalcu prijavil otroke kot olajšavo bi mi lahko za znesek olajšave zmanjšal bruto plačo, tako pa mora plačat polne prispevke , jaz pa dobim naslednje leto nazaj preveč plačano.

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
Ja. A nisi dobil pošte domov?

Kategorija 6300 - Preostali drugi dohodki, cena na delnico po tečaju 22,43 na dan 22.9.2008

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
Nikjer drugje pomoje, na te delnice nismo dobili nič dividend, če me spomin ne vara.
smile-1.gif

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
39
www.lajsta.si
Če lah še jst vprašam:

2007 sm neki dnarja dal v KD MM - če kdo ne pozna tega sklada, naj mu ga obrazložim - to naj bi bil sklad, podoben varčevanju na banki - nekakšna vezana vloga.

2008 sem celoten znesek dvignil, ker sem ga pač potreboval.

Ravno zaradi narave sklada, saj gre za sklad denarnega trga (monetary al money market) naj se obresti oziroma dobiček ne bi enako štele kot pri navadnih vzajemnih skladov, ko plačaš najprej 20, nato 15 % itd.

Dobil pa sem od KD-ja popisni list, ki ga moram oddat na DURS! Kolk me bojo upenalili? Ima kdo že izkušnje s prodajo vrednosti tega sklada?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Jaz sem kupil točke točno tega sklada pred kakimi tremi leti in lani prodal.

Če nisi imel not enormno visokih vsot se ne sekiraj.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
KSZ
A kdo ve kako se vpisuje v popisne liste razcepljene delnice? A se je DURS sploh že zjasnil glede tega?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Mene pa zanima kaj vpisat v 10. stolpec popisnega lista vrednostnega papirja oz. investicijskega kupona...

Pa še to:A je treba poleg poslati originalne popisne liste ali kopije?

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ej, a si dobil popisni list za KD MM?

Sem premetal vse papirje pa ga ne najdem, od KD pa sem dobil tudi samo popisni list za en drug sklad ki sem ga tudi prodal.