Dohodnina 2008

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Kaj je s tem?

Če si vzdrževan član, dobi olajšavo tisti, ki te vzdržuje. Če je pri tebi olajšava 0, potem ne vzdržuješ nikogar.

Ali si vzdrževan član ali ne je odvisno od tega kako so te prijavili starši. V primeru da si, ne moreš koristit dodatne študentske olajšave (po spominu, me bo že kdo popravil, če se motim)

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Nekje mora pisat znesek študentske olajšave.

Ampak do nje si upravičen samo, če si zaslužil manj od določenega zneska. To so uvedli pred par leti, pomojem je še vedno tako?

edit: malo so spremenili

info: http://www.studentski-servis.com/Studenti/Dohodnina/Olajsave

Se pravi: če so ti upoštevali splošno olajšavo 2960€, nisi vzdrževan član. Za študentsko posebno osebno olajšavo pa rabiš izpolnjevat določene pogoje.

Nazadnje urejeno:

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.337
303
83
39
Ljubljana
180
smile-1.gif

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
KSZ
A tisto, da če ne plačaš, da dobiš potem še osebno vročeno odločbo, je res? Ker potem raje na to odločbo počakam, kot pa zdej plačam
evil.gif

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Ja baje je res, da ti morajo še enkrat vročit.

Letos pazte pri teh izračunih, ker so naredili FUL napak, v svojo korist seveda.
Najboljše, če si sami preračunate na netu ali na eDavkih, ker država ful slepari.

Poznam nekoga, ki bi moral dobit nazaj skoraj 3k, pa je dobil na položnici napisano vračilo 0,00.
frown-1.gif
Jaz bi morala dobit neko malenkost nazaj, pa so mi poslali položnico za plačat.
Hudič se skriva v podrobnostih. Mogoče so zneski (dohodki, prispevki) na izračunu od DURSA prav vpisani, pa so olajšave prenizke. Preglejte in preračunajte sami.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
A grejo obresti in premija od NSVS v obresti od "depozitov" in jo moraš prijavit do 28.2 če jih imaš več kot jruja?

Nazadnje urejeno:

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A grejo obresti in premija od NSVS v obresti od "depozitov" in jo moraš prijavit do 28.2 če jih imaš več kot jruja?

Tega ti ni treba prijavljat.

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Kaj narediti v tem primeru:
Starsa sta me na zacetku pozabila prijaviti kot vzdrzevanega druzinskega clana, vsi smo tudi dobili svojo napoved. Meni bi morali nakazati denar konec maja na TRR, starsa pa imata danes rok za placilo.
Ampak, eden od starsev je poslal ugovor ter me uveljavljal, prav tako sem ugovor poslal jaz ter pod opombami zapisal, da sem vzdrzevan clan, ter kdo me uveljavlja.
Trenutna situacija: denarja na mojem racunu ni, odgovora oz. novega izracuna dohodnine ni, na dursu pa se tudi nihce ne javlja na telefonske klice.
Kaj naredimo? Ali lahko pricakujemo novo napoved dohodnine?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jeseni dobita novo odmero oba, ki sta dala ugovor na informativni izracun. Ti baje dobis denar enkrat oktobra (meni so zajebali izracun, "pozabili" upostevat prispevke, in sem v isti situaciji).

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Odločbo sem dobil 31.3.....vračilo 20€.
Nakazilo naj bi bilo 20.5., toda teh 20€ ni še nikjer na mojem računu.

Kdo vse kaj in kako ukrepat v primeru, da ti ne vrnejo dohodnine? V kolikor so postopki prehudi, se sploh splača za 20€ (mislem.....naj vrnejo če je moje, samo ne mislem pa izgubit živcev zaradi 20€)?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Imajo pravi račun?

Jest sem bil površen - na edavkih je bilo ok, kuverte zato sploh odprl nisem. In potem dobim po pošti nakaznico s katero sem moral na svojo banko. Razlog: nekje so "našli" račun odprt pri Hranilnici XY, kjer nimam ničesar. Številka je bila od Dibe, ime banke pa kar nekaj.
crazy1.gif