Dizel, bencin, hibrid ali elektrika ?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.246
2.526
113
OK očitno so gume največji faktor primarne mikroplastike - logično pa ni, ali pa je plastika tukaj nekaj izgubljenega s prevodom.

• Haha
Reactions: ales85

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Se ne bodo nič kaj dosti smejali, ker bodo klimatske spremembe vsako leto hujše.
Ko ne bo vode, jim tudi avto prdalica ne bo koristila.

Da ne omenjam, da se bo pri uvozu v EU, oz. pri čezmejnih transakcijah, kjer bo plačnik v EU, obračunavale CO2 emisije za vse države, ki nimajo podobne ogljične sheme.
ZDA gredo v isto smer. Kitajska tudi.
Kitajci planirajo 150 novih jederskih reaktorjev za naslednjih 15 let. Ko pa imajo toliko premoga, zakaj jih potem planirajo postavit?
Verjetno zato, ker se ne planirajo skuhat v lastnem zosu. Da ne omenjam, da so leader pri elektrifikaciji vozil.
Me zanima kaj bomo storili, ko se cikel obrne, in se boš avgusta pokrival v pernati kovter?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Vsi se vpikujejo v ICE, nobem se pa me vprašuje kam izginja Amazonski pragozd ki je ogromen porabnik in skladiščnik CO2. Pa ne mi govort, da je kriv ćevap in slanina iz včerajšnjega piknika.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
263
83
Slovenija
sajkek, ne vem, kje ti živiš, ampak v mestu, kjer sem jaz, se zelo pozna če so na cesti dizli/bencinarji. Ker se v službo in po mestu vozim s kolesom, sem dnevno izpostavljen vsem vrstam izpuhov. in ja, zagotovo bo zrak v mestih dosti bolj čist, ko se bodo izpuhi zmanjšali/odstranili. Če pa sediš v avtu, pa tega seveda ne občutiš :)

• Všeč mi je
Reactions: uncle_sam in tony