Avtomobilske gume – vse pomembnejši vir onesnaženja z mikroplastiko
Obraba avtomobilskih gum v razvitih državah predstavlja skoraj tretjino izpustov mikroplastike v okolje.
n1info.si
Me zanima kaj bomo storili, ko se cikel obrne, in se boš avgusta pokrival v pernati kovter?Se ne bodo nič kaj dosti smejali, ker bodo klimatske spremembe vsako leto hujše.
Ko ne bo vode, jim tudi avto prdalica ne bo koristila.
Da ne omenjam, da se bo pri uvozu v EU, oz. pri čezmejnih transakcijah, kjer bo plačnik v EU, obračunavale CO2 emisije za vse države, ki nimajo podobne ogljične sheme.
ZDA gredo v isto smer. Kitajska tudi.
Kitajci planirajo 150 novih jederskih reaktorjev za naslednjih 15 let. Ko pa imajo toliko premoga, zakaj jih potem planirajo postavit?
Verjetno zato, ker se ne planirajo skuhat v lastnem zosu. Da ne omenjam, da so leader pri elektrifikaciji vozil.
Koliko km bos delal?Ti pa tiho - potratnež!
Mimogrede - koliko kWh na mesec v povprečju porabiš za EV? Da vidim če mi gre skozi s SE.
Tega ne bomo docakal. Razen ce se preselis v Ande.Me zanima kaj bomo storili, ko se cikel obrne, in se boš avgusta pokrival v pernati kovter?
1.2MWhTi pa tiho - potratnež!
Mimogrede - koliko kWh na mesec v povprečju porabiš za EV? Da vidim če mi gre skozi s SE.
Thnks - 6000 km al tako tiščiš na pedal?1.2MWh
Letno sem z ioniqom delal cca 70.000km, s teslo računam na več, ker zmore več.Ampak pol se četrt leta ne voziš, ker si napisal, da delaš 40.000/leto.
panoramska strehaživljenje v avtu je to, ni tak dosti. panele bi lahko imel na avtu.
Na kakšno čarovnijo pa ciljaš tukaj? Večina avtomobilov nima HEPA filtrov in podobnega. Pa še pri tistih, kjer je na voljo, je velikokrat proti doplačilu.Če pa sediš v avtu, pa tega seveda ne občutiš
Vsekakor več, ampak vozniki so tudi deležni tega in to občutijo.na nobeno, kolesar nima nobenega filtra, vse dobi direkt v nos