Dizel, bencin, hibrid ali elektrika ?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
tak se vozi plaida, ..... (sam čakal sem da mu krmilo ****** iz rok...pa da se bo skotal)....potem pa clio....
Joke.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.181
1.187
113
Ja, rajdni krog imajo Tesle še vedno v rangu kamijonov …
Niso za gorske hitrostne dirke s samimi ovinki. Čim je dovolj ravnice, je pa druga …

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
So kar pač so in to je v resnici gledano kvalitetno slaba vozila. In ko bo enkrat ta EV hype mimo, bodo ljudje pač imeli v rokah le povprečen ameriški avto.

• Všeč mi je
Reactions: tony

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
So kar pač so in to je v resnici gledano kvalitetno slaba vozila. In ko bo enkrat ta EV hype mimo, bodo ljudje pač imeli v rokah le povprečen ameriški avto.
Hype za EV ne bo mimo, se šele začenja. Mimo bodo izpuharji.
2030 bo liter benza po ekvivalentu današnjih 4 EUR na liter. Z 2027 se začne zaračunavanje emisijskih kuponov za goriva na bencinskih črpalkah.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Hype za EV ne bo mimo, se šele začenja. Mimo bodo izpuharji.
2030 bo liter benza po ekvivalentu današnjih 4 EUR na liter. Z 2027 se začne zaračunavanje emisijskih kuponov za goriva na bencinskih črpalkah.
Misli rečt v Evropi... drugod po svetu so nam bodo pa smejali, ker se bodo poceni vozili na benz. Pa tako pametni narod bi naj bili Evropejci, smo pa butli prve vrste.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Misli rečt v Evropi... drugod po svetu so nam bodo pa smejali, ker se bodo poceni vozili na benz. Pa tako pametni narod bi naj bili Evropejci, smo pa butli prve vrste.
Se ne bodo nič kaj dosti smejali, ker bodo klimatske spremembe vsako leto hujše.
Ko ne bo vode, jim tudi avto prdalica ne bo koristila.

Da ne omenjam, da se bo pri uvozu v EU, oz. pri čezmejnih transakcijah, kjer bo plačnik v EU, obračunavale CO2 emisije za vse države, ki nimajo podobne ogljične sheme.
ZDA gredo v isto smer. Kitajska tudi.
Kitajci planirajo 150 novih jederskih reaktorjev za naslednjih 15 let. Ko pa imajo toliko premoga, zakaj jih potem planirajo postavit?
Verjetno zato, ker se ne planirajo skuhat v lastnem zosu. Da ne omenjam, da so leader pri elektrifikaciji vozil.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
Se ne bodo nič kaj dosti smejali, ker bodo klimatske spremembe vsako leto hujše.
Ko ne bo vode, jim tudi avto prdalica ne bo koristila.

Da ne omenjam, da se bo pri uvozu v EU, oz. pri čezmejnih transakcijah, kjer bo plačnik v EU, obračunavale CO2 emisije za vse države, ki nimajo podobne ogljične sheme.
ZDA gredo v isto smer. Kitajska tudi.
Kitajci planirajo 150 novih jederskih reaktorjev za naslednjih 15 let. Ko pa imajo toliko premoga, zakaj jih potem planirajo postavit?
Verjetno zato, ker se ne planirajo skuhat v lastnem zosu. Da ne omenjam, da so leader pri elektrifikaciji vozil.
To ti malo buče kotališ. Še vedno sploh ne vemo, v kolikšni meri je CO2 človeškega izvora krivec za spremembe (nekaj smo sigurno zakuhali), pa tudi če bi bili 100 % samo ljudje odgovorni za spremembe, je cikel, da se stvar obrne, zelo dolg. Prehod iz ICE na EV bo največjo spremembo prinesel v obliki kvalitete zraka v mestih, globalno je pa ta del izpustov zanemarljiv proti celotnim človeškim izpustom, še bolj pa proti dogajanju v naravi.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in sad

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Res je, ampak ICE zasrmrdujejo mesta in ne bi bilo nic naredo ce zaradi tega ze gremo v celoti na EV

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
Da se ne bomo začeli spotikati ob mikroplastiko in tvoje svinjanje narave z brezveznim vozakanjem naokrog, ker je pač zastonj. Saj veš, obraba gum in prah zavronih oblog sta eden večjih virov mikroplastike ob cestah.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
Niso vsi mikrodelci problematični. Polimeri, nerazgradljivi, so problem. Prah na makadamu pa niti ne. Če te ne moti usrana fasada ob cesti.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.246
2.526
113
Ti pa tiho - potratnež! :evil:

Mimogrede - koliko kWh na mesec v povprečju porabiš za EV? Da vidim če mi gre skozi s SE. ;)