Dizel, bencin, hibrid ali elektrika ?

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Če ne bo šla EU v prepoved EVjev, kot planirano, se bodo EV voznili znašli v nezavidljivi poziciji...subvencij bo vedno manj, brezplačno polnjenje več skoraj ne obstaja, na AC so UHP dražje kot bencin...in tako bo, dokler se ne bo povečala konkurenca, kar pa se ne bo, če ne bo več EVjev...torej bo zdaj nek negativni status quo.
Kak te negativni status quo? Še včeraj si trdil, da se EVja ne kupuje že vsaj eno leto zato, ker je pucen, ampak zato ker je fajn in bio in eko.
Sedaj bomo videli, kako dejansko je EV fajn za povprečnega voznika in podAlteraša s komaj povprečno plačo. Glede na to, kako je po tvojih besedah fajn in ''zastonj'' bo že drugo leto na cestah že vsaj pol EV-jev. Samo butli morajo spregledati, kak te so EVji fajn.
Najbolji : tvoj včerajšnji komentar o tem, da so ICEji mrtvi, se pa ni ravno najbolje postaral, ha? :fredi:

• Všeč mi je
Reactions: tomazpog

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Če pa vidiš, da pravijo da jim rabljeno ne paše in vsi gledajo neke nove avte. Če pa že rabljeno, pa folk govori o Zoe, ipd...valda da se to ne bo prijelo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Jaz res ne vem o čem pišeš. Kakšno konkurenco bi še rad? Vsi večji proizvajalci mečejo milijarde v razvoj EVjev, razvoj ICEjev je praktično mrtev, vse kar se še dogaja, je molzenje in nujno prilagajanje trenutnih motorjev.
Na trgu je pa tudi že dovolj EV modelov, da lahko vsak izbere kar želi.

• Všeč mi je
Reactions: LarryClay

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.711
1.061
113
Kak te negativni status quo? Še včeraj si trdil, da se EVja ne kupuje že vsaj eno leto zato, ker je pucen, ampak zato ker je fajn in bio in eko.
Sedaj bomo videli, kako dejansko je EV fajn za povprečnega voznika in podAlteraša s komaj povprečno plačo. Glede na to, kako je po tvojih besedah fajn in ''zastonj'' bo že drugo leto na cestah že vsaj pol EV-jev. Samo butli morajo spregledati, kak te so EVji fajn.
Najbolji : tvoj včerajšnji komentar o tem, da so ICEji mrtvi, se pa ni ravno najbolje postaral, ha? :fredi:

In kaj je tako drugace? Si sveto preprican, da ne bos ze jutri jokal in bil zafrustiran? Ice lobi (svabo premija) je pac zracunal, da mu ne bo zneslo (Tesla ga je lepo zaklal s zadnjo pocenitvijo) in si zdaj kupuje cas, kjer si ga lahko (doma v eu, drugje itak poje/placuje kazni kot tam zvizgajo). Ali naivno mislis, da je to zato, ker vas majo tako radi? To je ena od zadnjih brc mrtve macke preden totalno pogine. Do konca bojo zmolzl kar se da, pol pa defakto game over. Tesla in azijci veselo drmajo dalje. Je pa zanimivo kok mal 'premijasi' rabte, da ste veseli. Zdaj vsaj to izkoristite, da ne bo cez kako leto spet jokanje, ko bo slo zares. Zdaj je blo tipanje - ogled terena. Naslednjic gre 'v zivo' brez prekinitev. Vec lahko receva cez kako leto, ko bo bolj jasno. Ko bos enkrat ratumel, kako se kuha zabo, ti bojo taki 'prijemi' malo bolj jasni. In se ne bos zazigal kot hepo kocka ob vsaki taki novicki. Sistem dela dalje, cilj je isti.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.711
1.061
113
In da se razumemo. Ni to kdo bo koga, preprosto tako vidim cel ta stos v katerga nas sistem pelje. Ce se motim ni problem, se bom prilagodil. Ne bo prvic.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
No, novodobni dizli prav nic ne smrdijo. Enako velja za bencinarje. EV pa pac se niso tu, ko bodo po njih zajemali tisti, ki jih ne zmorejo in jih temu primerno vzdrzevali. Upam samo, da se ta avto ne bo potem nikamor premaknil, ne da bo kje kaj ven teklo. Nima veze najbrz, ampak mi v glavo takoj pridejo razlite baterije v daljincih. Ce ubrisejo samo 1€ na razgradnjo baterije, jih bomo pa na veliko iz gmajn ven vlekli. Upam, da cele.

Ze zdaj, ko komunala pri nas zastonj vzame vse sort odpadkov, vlečemo iz gmajne stvari da ne mores verjeti. A so jih kreteni ravno tako morali naloziti in skipati, samo 5km v eno smer je manj naredil.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
Da so novi predragi vs ICE

Hja... Se enkrat tesla y vs kodiaq. Tesla cenejsa. Prvikrat v vseh letih kar spremljam (in teh let je kar nekaj), se prvic tehtnica vesi na stran EVjev.

Ce bi kupovala rabljeno zoe, bi pa na drugi strani gledala rabljenega cliota ali slicno... Primerjaj primerljivo.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Hja... Se enkrat tesla y vs kodiaq. Tesla cenejsa. Prvikrat v vseh letih kar spremljam (in teh let je kar nekaj), se prvic tehtnica vesi na stran EVjev.
En slucajno primer. Pa vprasanje kako dolgo se bo. Bistvo je sicer tukaj, da je Skoda mnogo precenjena. Vsaj po mojem skromnem mnenju.

Aja, pa nic me ne moti, da so EV cenejsa :)

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
Zdaj smo sele prisli, da se redkim ze. Prej se nobenemu ni, najvecji šift so pa najbrz naredile zblaznele cene ICEjev, ne ker bi se kaj drugega bistveno spremenilo

Da se ne ponavljam preveč...

Poglej malo po kok so avti, tudi rabljene, ce hoces... Moj citroen je v 4 letih izgubil 20% na ceni. berlingo 2011 je pa itak vsako leto vec vreden.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.308
4.124
113
Da se ne ponavljam preveč...

Poglej malo po kok so avti, tudi rabljene, ce hoces... Moj citroen je v 4 letih izgubil 20% na ceni. berlingo 2011 je pa itak vsako leto vec vreden.
Ja Berlingota fosilca več ne moreš kupit, Razumi kdo more.

Še dobro da se isti avto prodaja pod znamko Toyota Proace nekaj.
Eni so skapirali eni pa rajši precenjenega rabljenega Berlingota kupijo.