Dizel, bencin, hibrid ali elektrika ?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
radi reda... mora imeta tesla kako posebno polnilnico ali je vseeno katera je in je vsaj malo tole future proof? katera je best buy 3F za 11kw ali 22kw pa obvezno dinamična?

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Se tudi zgodi. In kaj zdaj. Domet pa v neugodnih razmerah kar lepo pade.
Nič. Ker recimo trojka ima 490km dometa. Torej bo tudi v neugodnih razmerah zmogla 300. In če se zgodi to enkrat mesečno, potem je pa no go, ne? Te pa je no go, če je takrat problem 15min na superchargerju se ustavit.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Nič. Ker recimo trojka ima 490km dometa. Torej bo tudi v neugodnih razmerah zmogla 300. In če se zgodi to enkrat mesečno, potem je pa no go, ne? Te pa je no go, če je takrat problem 15min na superchargerju se ustavit.
V najboljših al v najslabših razmerah? Ker če je domet 500km v najsklabših razmerah, se je ravno približalo nekak. Ni pa to neka divja prednost. Lohk na trojko počim prtljažnik na streho?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Sam iz osebnih izkušenj lahko posplošim da so vozniki EVjev ali pa celo EVji sami nesposobni držat normalno hitrost in sledit prometu. Famoznega pospeška tesle (&co EV) še nisem doživel, večinoma se šoferji teh vozil prav po polžje vlečejo od semaforjev. Potem po ovinkastih regionalkah očitno odlično težišče z baterijami v podnu ni tako učinkovito, ali pa lastniki tesel razvažajo jajca ker se prav trudijo kako nebi dinamično vozili. Zadnjič je bil fenomen en v tesli S ki je na polno ustavil pred 5x5cm kamenčkom na cesti na regionalki kjer vsi šibajo 90 in kmalu povzročil verižno trčenje. Razumem da je malo problem s celim podnom baterij nasadit kamen, samo jebiga taka je realnost slovenski cest (kamenje, luknje, udarne jame, neurejena bankine, ...).

• Všeč mi je
Reactions: ales85

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
E moj Darjanče, ti spet kažeš svojo visoko intelektualnost. Povprečje praviš? Sej veš, če maš levo jajčko v ledu in desno v vreli vodi, ti je v povprečju ravno fajn.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Zakaj bi si delal probleme?
Ne rabiš. Do 2035 imaš čas, karkoli imeti. Do takrat pa zna EV že tudi postati umazan svinjak, tako kot so dizli sedaj. Ali pa krivec za redukcije elektrike. :fredi:
Jaz imam k sreči možnost, da vzamem avto s katerimkoli pogonom mi za takratno uporabo najbolj ustreza in se dobro zavedam plusov in minus vsakega. Zanimivo, da še najmanj kilometrov naredim z ICE vozili. Pa se zato ne farbam, kak te sem eko in oh in sploh super za naravo delam. Ravno tako ne delam 40 jurjev letno brez veze. Vem, luzer. Pač nisem Alteraš s 5 jurji plače in 300KM avtom in časom, da se samo zato, ker je ''brezplačno'' zapeljem na drugo stran Slovenije na pivo. Pa s Teslo S, da pihnem dol vse na semaforju.
Smešno mi je pa to, da me Najbolji (top nick sicer, res vseved) potem napada, kako ICE stavim na piedestal. :valjamse:

• Haha
  • Ljubezen
Reactions: Najbolji in kalbo

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.837
-1.063
113
145 km SZ od Opatije
Serijsko ne vem če sploh kateri, ampak do 2035 je še daleč. Druače pa tehnologija je že, vgradnja tudi ni problematična, samo trg mora pokazat interes - kar pa dvomim da bo, ker je vtikanje kabla veliko bolj enostavno ko se enkrat navadiš. Tudi mene je to na začetku skrbelo, parkrat sem sicer prišel do praznega avta, ampak se potem navadiš.
Drugače pa, imaš tudi appe ki te obveščajo, ko je avto ob xy uri preveč prazen in te opomni, da ga daj polnit, recimo.
Do 2035 bomo mogoče lahko celo wireless polnili. Se pravi, avto se bo kar med vožnjo polnil OTA. :p

• Objave ne odobravam
Reactions: Borg

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Čisto nič nimam proti EV.
Ampak prepovedati prodajo ICE je pa bedarija, ki se jo lahko spomnijo samo od realnosti odklopljeni bruseljski birokrati.
.
To z kakršnokoli ekologijo nima ama nič skupnega.
.
Disclaimer:
Vozim službenega dizla in EV s kakšnih 300 km dometa, bi pokril 95 % mojih potreb.
Žal pa ga doma (čez noč) nimam možnosti polniti - razen, če vržem 100 m podaljšek skozi okno, da avta parkiranega nekje pred blokom, oz. na ulici...

• Všeč mi je
Reactions: ales85