Dizel, bencin, hibrid ali elektrika ?

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Aja, a naj bi bila 2035 (sicer verjamem, da se bodo politiki vmes še premislili) prepovedana tudi podaja ICE motornih koles?
Ker tam pa elektrika res ubije ves smisel, gušt...

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
dobr, zdaj pa pretiravate. vsak večer, ko avto parkiraš v garažo, priklopit ni noben bav bav pa deal brejker. Za druge opcije, kot so bloki ipd, pa ne komentiram. Tam bo itak največ od stanovalcev odvisno, kako se bodo zmenili.
Meni to res ni noben bavbav, samo v bloku nimam kam prikopit. Ne samo, da ni kam priklopit, še obvestila so seedaj po celem naselju, da je polnenje strogo preovedano in če se hočeš karkoli pogovarjat o tem, te nabijejo na križ, ker to je nevarno, lahko se avto vžge v garaži, itd itd in …. Sedaj še upravnik sam zagovarja, da je to preveč nevarno in zakomplicirano, pol se pa pejt. Nimam električnega avta niti ne vem kdaj ga bom mel, pa sem probal pakrat načet to temo vseeno, ker mislim, da je čas da se to uredi (polnilnice na svojem parkirnem medtu v garaži, kdor pač hoče, načelo imam itak v kleti vse elektro omare in kbelske police po celi garaži pa je mission impossible… marsikje je še tehnično bistveno večji problem), pa nakoncu zgubim voljo se karkoli menit.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Pač zaplankani butli.
Bo pa pestro, če bodo v garažah recimo prepovedali EVje, tako kot je v veliko primerih prepovedano za vozila na plin.
Je pa dejstvo, da bo potrebno definirati odgovornost, če kakšen EV res zagori in uniči garažo in avtomobile v njem. Kar se bo slej ko prej zgodilo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Pač zaplankani butli.
Bo pa pestro, če bodo v garažah recimo prepovedali EVje, tako kot je v veliko primerih prepovedano za vozila na plin.
Zakaj zaplankani butli? Vprašanje v zvezi s požarno varnostjo je čisto na mestu. Sicer EV romantiki niti ne mislijo na to, ko sanjajo, samo baterije ko zagorijo niso hec.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Zakaj zaplankani butli? Vprašanje v zvezi s požarno varnostjo je čisto na mestu. Sicer EV romantiki niti ne mislijo na to, ko sanjajo, samo baterije ko zagorijo niso hec.
Sem vmes dopolnil ;).
Dejstvo je, da EVji prihajajo in bo treba to rešit. In je bolje, da to reši usposobljen kader naenkrat, kot da si vsak sam nekaj vleče…

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Če ne bo šla EU v prepoved EVjev, kot planirano, se bodo EV voznili znašli v nezavidljivi poziciji...subvencij bo vedno manj, brezplačno polnjenje več skoraj ne obstaja, na AC so UHP dražje kot bencin...in tako bo, dokler se ne bo povečala konkurenca, kar pa se ne bo, če ne bo več EVjev...torej bo zdaj nek negativni status quo.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.837
-1.063
113
145 km SZ od Opatije
Počasi bodo ugotovili, da ta elektrifikacija v obstoječem sistemu ni primerna, ker preprosto ni (zadovoljive, še manj optimalne) infrastrukture.
Še malo, pa bodo "prepovedali" gradnjo SE, naslednji korak bo "prepoved" toplotnih črpalk, potem so na vrsti manjši porabniki, na koncu pa mobilni telefoni :evil:
V glavnem, s tem napredkom gremo, ironično, bolj nazaj, kot naprej.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: Borg in tomazpog

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.243
2.523
113
A ima kdo PHEV-a? Men se to zdi boljša opcija. Sam ziher so tud minusi, ne vem pa kakšni?
Primer je ta spodaj (ne delam reklame za prodajo, ne poznam prodajalca, ne vozila, zgolj primer):
KIA OPTIMA PHEV
Poleti lani sem bil pred to dilemo in so mi identičen avto vrednosti 35.000€ - dizel, ponujali v PHEV izvedbi za cca 42.000 €. Za razliko v ceni se bom vozil par let zastonj, poleg tega pa bi z realnim dosegom okoli 40 kilometrov poleti pokril majhen del svojih dnevnih voženj.

• Všeč mi je
Reactions: AndrejEnej

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Upam da preložijo do leta 2035 in se takrat začnejo pogovarjat. Vmes pa pustijo da trg odloči kaj je za njega najbolje. Euro standarde pa tako že imajo take, da je skoraj vseeno kaj se kotali po evropskih cestah.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Jabe