Sem imel PHEV, pa ja, je boljša izbira, ampak če delaš res malo km dnevno, drugače se računica podere, rajši BEV.A ima kdo PHEV-a? Men se to zdi boljša opcija. Sam ziher so tud minusi, ne vem pa kakšni?
Primer je ta spodaj (ne delam reklame za prodajo, ne poznam prodajalca, ne vozila, zgolj primer):
KIA OPTIMA PHEV
Meni to res ni noben bavbav, samo v bloku nimam kam prikopit. Ne samo, da ni kam priklopit, še obvestila so seedaj po celem naselju, da je polnenje strogo preovedano in če se hočeš karkoli pogovarjat o tem, te nabijejo na križ, ker to je nevarno, lahko se avto vžge v garaži, itd itd in …. Sedaj še upravnik sam zagovarja, da je to preveč nevarno in zakomplicirano, pol se pa pejt. Nimam električnega avta niti ne vem kdaj ga bom mel, pa sem probal pakrat načet to temo vseeno, ker mislim, da je čas da se to uredi (polnilnice na svojem parkirnem medtu v garaži, kdor pač hoče, načelo imam itak v kleti vse elektro omare in kbelske police po celi garaži pa je mission impossible… marsikje je še tehnično bistveno večji problem), pa nakoncu zgubim voljo se karkoli menit.dobr, zdaj pa pretiravate. vsak večer, ko avto parkiraš v garažo, priklopit ni noben bav bav pa deal brejker. Za druge opcije, kot so bloki ipd, pa ne komentiram. Tam bo itak največ od stanovalcev odvisno, kako se bodo zmenili.
Zakaj zaplankani butli? Vprašanje v zvezi s požarno varnostjo je čisto na mestu. Sicer EV romantiki niti ne mislijo na to, ko sanjajo, samo baterije ko zagorijo niso hec.Pač zaplankani butli.
Bo pa pestro, če bodo v garažah recimo prepovedali EVje, tako kot je v veliko primerih prepovedano za vozila na plin.
Sem vmes dopolnil .Zakaj zaplankani butli? Vprašanje v zvezi s požarno varnostjo je čisto na mestu. Sicer EV romantiki niti ne mislijo na to, ko sanjajo, samo baterije ko zagorijo niso hec.
?Evo, konec z zgodbo 2035. So se politiki v Bruslju usrali folka. Piši propalo!
Lahko, vendar veliko težje če samo stoji. Si kdaj videla kako zagori baterija?ICE ne more zagoret?
Kako zagori, ni problem, očitno pa, da z lahkotoLahko, vendar veliko težje če samo stoji. Si kdaj videla kako zagori baterija?
Ravno našel.
Poleti lani sem bil pred to dilemo in so mi identičen avto vrednosti 35.000€ - dizel, ponujali v PHEV izvedbi za cca 42.000 €. Za razliko v ceni se bom vozil par let zastonj, poleg tega pa bi z realnim dosegom okoli 40 kilometrov poleti pokril majhen del svojih dnevnih voženj.A ima kdo PHEV-a? Men se to zdi boljša opcija. Sam ziher so tud minusi, ne vem pa kakšni?
Primer je ta spodaj (ne delam reklame za prodajo, ne poznam prodajalca, ne vozila, zgolj primer):
KIA OPTIMA PHEV