Dizel, bencin, hibrid ali elektrika ?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Moj citroen je v 4 letih izgubil 20% na ceni. berlingo 2011 je pa itak vsako leto vec vreden.
To kar navajaš je samotolažba in sploh nima nobene teže. Meni je tudi nepremičnina v osnovi zrasla za 100 jurjev v zadnjih dveh letih. Samo kaj mi bo ta podatek? Če jo prodam imam kup šoldov v roki, to je pa tudi vse. Če kupim novo in se selim jih zapravim, ne profitiram nič. K večjemu grem na slabše. Ena in edina opcija je da danes prodaš, in ko, ter veliki ČE, pride kriza in cene padejo, kupiš nazaj. Ampak to je stvar kristalne krogle, baba Vanga pa ni več med živimi.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
In kaj je tako drugace? Si sveto preprican, da ne bos ze jutri jokal in bil zafrustiran? Ice lobi (svabo premija) je pac zracunal, da mu ne bo zneslo (Tesla ga je lepo zaklal s zadnjo pocenitvijo) in si zdaj kupuje cas, kjer si ga lahko (doma v eu, drugje itak poje/placuje kazni kot tam zvizgajo). Ali naivno mislis, da je to zato, ker vas majo tako radi? To je ena od zadnjih brc mrtve macke preden totalno pogine. Do konca bojo zmolzl kar se da, pol pa defakto game over. Tesla in azijci veselo drmajo dalje. Je pa zanimivo kok mal 'premijasi' rabte, da ste veseli. Zdaj vsaj to izkoristite, da ne bo cez kako leto spet jokanje, ko bo slo zares. Zdaj je blo tipanje - ogled terena. Naslednjic gre 'v zivo' brez prekinitev. Vec lahko receva cez kako leto, ko bo bolj jasno. Ko bos enkrat ratumel, kako se kuha zabo, ti bojo taki 'prijemi' malo bolj jasni. In se ne bos zazigal kot hepo kocka ob vsaki taki novicki. Sistem dela dalje, cilj je isti.
Hvala, da si mi razložil tisto, kar sem že prej zapisal. Res, najbolji si. :)
Ravno našel.
Bedaki pravi. No, dnevnice za uzaludno sejanje bodo pa le dobili.
Pa to nima veze z državljani EU, temveč so bili po mojem na delu lobisti.
Da ne bo pomote. Sem PROTI prepovedi ICE.
In če še nisi ugotovil: sam sem za EVje, ampak absolutno proti, da se jih VSILJUJE in prepoveduje ICE. Ker ICE so v določenih primerih še vedno bistveno, bistveno primernejši za uporabo kot EVji. Še bolj sem pa proti, da se jim še vedno daje neke subvencije in ostale ugodnosti. EVji so že razvita mainstream tehnologija in če brez tega ni sposobna konkurirat ostalim, potem naj crkne.
Eko standarde za ICEje so pa prignali že tako daleč, da je zrak, ki pride iz avtomobila v določenih mestih, kjer je zelo visoko onesnaženje, ČISTEJŠI od zraka v mestu. Torej dejansko ne, da je ICE zero emission, ampak ZNIŽUJE onesnaženje. Upam, da ne bo glave razneslo zaradi tega. In ja, to so robni primeri in ja, zaradi tega se ne slepim, da je pa ICE top shit eko, naravno, najboljše, boljše od EVja.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
To kar navajaš je samotolažba in sploh nima nobene teže. Meni je tudi nepremičnina v osnovi zrasla za 100 jurjev v zadnjih dveh letih. Samo kaj mi bo ta podatek? Če jo prodam imam kup šoldov v roki, to je pa tudi vse. Če kupim novo in se selim jih zapravim, ne profitiram nič. K večjemu grem na slabše. Ena in edina opcija je da danes pridaš, in ko, ter veliki ČE, pride kriza in cene padejo, kupiš nazaj. Ampak to je stvar kristalne krogle, baba Vanga pa ni več med živimi.

Ni visto enako, ker avto se stara malo drugace kot bajta kot nepremicnina. Slednja vedno ostane nepremicnina in ceno drzi, prvi gre pa proti nepremicnini in seveda cena strmo pada. Oziroma bi morala. Slaba tolazba in prazni izgovori so po moje, ko se avto primerja z nepremicnino.

Moj point je bil pa povsem drugje, sicer, samo v krogu dinamik cen avtomobilov, ampak ok.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Nepremicnina drzi ceno? Nekaj X let gre cena gor, potem mogoce stagnira, na to pa gre dol.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.711
1.061
113
Hvala, da si mi razložil tisto, kar sem že prej zapisal. Res, najbolji si. :)

In če še nisi ugotovil: sam sem za EVje, ampak absolutno proti, da se jih VSILJUJE in prepoveduje ICE. Ker ICE so v določenih primerih še vedno bistveno, bistveno primernejši za uporabo kot EVji. Še bolj sem pa proti, da se jim še vedno daje neke subvencije in ostale ugodnosti. EVji so že razvita mainstream tehnologija in če brez tega ni sposobna konkurirat ostalim, potem naj crkne.
Eko standarde za ICEje so pa prignali že tako daleč, da je zrak, ki pride iz avtomobila v določenih mestih, kjer je zelo visoko onesnaženje, ČISTEJŠI od zraka v mestu. Torej dejansko ne, da je ICE zero emission, ampak ZNIŽUJE onesnaženje. Upam, da ne bo glave razneslo zaradi tega. In ja, to so robni primeri in ja, zaradi tega se ne slepim, da je pa ICE top shit eko, naravno, najboljše, boljše od EVja.

Ok, bil abroad zato malo pozneje kot bi sicer. Kdo ti kaj vsiljuje? Si najvecji frajer, vse ves, znas, torej razumes, da je stari tehnologiji napisan konec? Ni to moja direktiva, tako se obraca svet. Komu in kako pa glavo raznasa pa ne vem. Kolikor pises tu in se trudis izpasti najpametnejsi si sicer mislim svoje ampak ja. Cas bo pokazal kako in kaj, bos ze nekak potvikal pisanje (odkar sem se prvic zakacil s tabo glede stroma in do danes se kar dobro rekalibriras v novo smer in vzdrzujes neko samopodobo znalca, hehehe). Na koncu bos glavni EV podudnik, od nekdaj kobajagi. Poznamo take, nc bat, vas je polno :)

• Haha
Reactions: sad

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Ce prihajajoca zakonodaja (sicer zdaj pod vprasajem) ni vsiljevanje, potem pa tudi ne vem kaj je...

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.711
1.061
113
Ce se ne motim me prosim popravi ampak kot vem, je bil predlog zakona, ki je vseboval clen, da se po 2035 v EU prepove prodaja ICE. Torej se 12 let se lahko vsak prosto odloca kaj bo kupil/vozil. Ali smrdljivca, EV, vodik skratka karkoli lahko kupis / registriras. Ne vidim nobenega vsiljevanja, sploh sedaj, ko je prisel ven predlog, ki to moznost predaja dalje v prihodnost. Problem so videli samo evfobisti, katerim ne vem kaj jim dogaja v glavi. Okoli njih so sami ekofasisti, eko / ev nategi etc... ice pa jim puha vijolice direktno v faco. Zal zadeva ni taka in to jim je ocitno tezko sprejeti. Sam komaj cakam (dvomim pa, da bom kdaj dozivel), da bi se vsi okoli mene vozili z avti, ki ne svinjajo. Da lahko tecemo, kolesarimo, hodimo (vnesi kar ces) v cistem zraku in ne 'cistem' po 'premija' standardih. Ja, starejsi ko sem, bolj mi to vazno in mi ni problem naredit tud kaksen korak v rikverc zaradi tega. Ce bom na poti se moral ustavit za pol ure 2, 3x pa kaj? Se pa bom, res tezko. Mislm, same primadonce,.k se jim drgac tako hudo mudi, da ne zamudijo kle srat po ves dan. Obenem pa se nonstop jok o cenah etc... Res upostevanja vredni igralci...

• Všeč mi je
Reactions: mags in Samo Svoj
22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
A misliš, da boš po tej logiki lahko nabavil kakšen manjši ICE jajček po letu 2030, ker bodo takrat že počasi proizvajalci metali iz ponudbe vse"smrdljive" avtomobile in ne boš imel več izbire razen dragih električnih.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.711
1.061
113
Ne vem, nisem nostradamus. ICE jajcka pa zagotovo ne bom nabavil ze sedaj, kaj sele takrat. Me ne zanima sploh.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.493
113
Pa ti si najjači...ups....najbolji. Sam to mi še razlož, zakaj rabmo karkol prepovedovat, če je ta nova tehnologija toook superduper. Hint, tehnologija ni tok zlo nova, baterije poznamo že lep čas, elrktromotor pa tudi.
Aja, pa še to....Švabi bojo vse prepovedal, grel se bomo na štrom, letel bomo na štrom, vozil se bomo na štrom, kuhal bomo na štrom, podrl bojo elektrarne, kje boš filu to svojo novo tehnologijo? Boš pedala zalaufu pa dinamo gonu?

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.711
1.061
113
Ja pa kaj to men jokas? Jokaj njim... Al se pa prilagod, je tako tezko? Kam zgine ta alter samozavest? Ce ne bos pa bicikl vozu, sej menda znas. Sam ne uzigej se neki bv.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.711
1.061
113
Ti si pa tist, k cvil. Dej clovk, odrasti. Zaboli mene za tvoje/vase besedne/mind igrce tuki. Zarad mene se lahko s kolesom, tricikli, skiroji ali rolerji naokol vozte. Sam ne jokajte vec tako bedno zarad ev-jev, k ze totalne pi*ke izpadate. Sprijazni se, prilagodi se in to je to. Imate se kup casa za nakup smrdljivca in to zdaj izkoristite. K sprememb vi ocitno ne boste nardil. Lulcka z vami se mi pa iskreno ne da merit.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Saj pa je ev boljse za zdravje. Tako kot ste pozrli maske in cepljenje, boste tudi to. Enkrat.