Dizel, bencin, hibrid ali elektrika ?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Ja, pri nas se pa zadnja leta kar je. Samo to je na ravni trafota najbrz. Je nov, vsi kabli so sli iz lufta v zemljo. Kaj so poceli v zadnjih par letih ni najbrz na enakem nivoju s predvideno enako rabo kot 30 let nazaj. Vem pa ne, zato sprašujem, kaj je sploh važno...

Glej algoritem, vstopi pri avtu.
Ja pol pa sploh ne vem kaj čakaš. Da ti država prbije števc na polnilnico in trošarino?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.968
6.584
113
Se, enkrat, imas algoritem na zdaj ze 4 strani nazaj, na 50. Tip shop ne pali na mene in skok konmutav na telefon, vecno jamranje v kotu tudi ne. Eni poznate pa samo dva extrema glede na napisano.

Noben nov nakup ni cenejse od trenutne delujoce stvari

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Za pozabljive pa tudi obstaja indukcijsko polnjenje, torej ni potrebno zajebavat se s kabli.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Koliko avtomobilov že to podpira?
Serijsko ne vem če sploh kateri, ampak do 2035 je še daleč. Druače pa tehnologija je že, vgradnja tudi ni problematična, samo trg mora pokazat interes - kar pa dvomim da bo, ker je vtikanje kabla veliko bolj enostavno ko se enkrat navadiš. Tudi mene je to na začetku skrbelo, parkrat sem sicer prišel do praznega avta, ampak se potem navadiš.
Drugače pa, imaš tudi appe ki te obveščajo, ko je avto ob xy uri preveč prazen in te opomni, da ga daj polnit, recimo.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.457
1.456
113
Gledam mal rabljene premije...pocasi se bo ze splacalo bencince vzet. Nek bimer xxX40 vs xxX30d ..... Kolk je razlike v porabi? 2 litra? Cene rabljenih benzov so obcutno nizje, in pol manj prevozenih imajo

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Se, enkrat, imas algoritem na zdaj ze 4 strani nazaj, na 50. Tip shop ne pali na mene in skok konmutav na telefon, vecno jamranje v kotu tudi ne. Eni poznate pa samo dva extrema glede na napisano.

Noben nov nakup ni cenejse od trenutne delujoce stvari
Oprosti, še zdaj ne vem, kakšen algoritem hočeš od mene. Na strani 50 ni moji postov.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.968
6.584
113
Moj algoritem, ker sprasujes, kaj cakam... Eno in isto odgovaram ze 2 leti, tudi istim ljudem, pa tako simpl je vse skupaj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Gledam mal rabljene premije...pocasi se bo ze splacalo bencince vzet. Nek bimer xxX40 vs xxX30d ..... Kolk je razlike v porabi? 2 litra? Cene rabljenih benzov so obcutno nizje, in pol manj prevozenih imajo
Kilometrino rabljenih bemf iz DE moraš pomnožit nekajkrat, da dobiš dejansko stanje.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Moj algoritem, ker sprasujes, kaj cakam... Eno in isto odgovaram ze 2 leti, tudi istim ljudem, pa tako simpl je vse skupaj.
Aja to? Kle si me izgubila, tistih algoritmov pa res nisem šel gledat. Ja nič, za gorivo zapraviš ob porabi 7l in trenutni ceni cca 2500 EUR na leto. V algoritmu mojega sodelavca, ki je dal za Zoeja ene 10 jurjev, se kr splača, ker je v vsakem primeru kupoval drugi avto in z dometom tega jajčka glih pokrije pot tja in nazaj v najslabšem scenariju. Pri tebi pa vprašanje, kakšen pleh je pred bajto in ali kupuješ nove avte. Mogoče ti pa SJTV1 postav algoritem v katerem se ti splača vozit na štrom.

Ker če čez algoritme gledam, se že sedaj redkim splača, ko bo pa država vzela svoje na KW, kot si vzame zdaj pri nafti, pa sploh ne vem kje se bo splačal.