Dizel, bencin, hibrid ali elektrika ?

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.711
1.060
113
To je res. Vendar na benz pumpi nikoli nisem čakal več kot petnajst minut.
Z EV - jem bi prišel na vrsto....jutri
Ok, jst bom doma filal. Imas pa prav, se zavedam da je to mozno in se zavedam, da se lahko zgodi. V temu primeru bomo sli na kosilo pa se kaksna siesta bo padla. Za ostalih 95% pa mislim, da bo super.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.030
3.729
113
in to s kakšnim namenom? da bi bi se lahko v evropi pohvalili, kako imamo super-duper nizek ogljični odtis, medtem ko na drugem koncu sveta tole:
potem pa imaš še miljardo lačnih indijcev, pa naslednjo miljardo afričanov in južnoameričanov, ki sanjajo o standardu, ki ga imamo danes evropejci, in so jim CO2 izpusti zadnja briga. se bomo morda čez 20 let vprašali, zakaj se navljub vsem našim odrekanjem, pa nižanju standarda in višanju življenjskih stroškov izpusti CO2 globalno še vedno večajo?
Če se CO2 ne bo znižal glede pričakovanj bomo pa malo privili standarde.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.711
1.060
113
Ma kasn hipster clovek. 50+ jih mam, jebe se mi za hipsterje. Hevimetalc bradom i glavom. Edini hipster k ga grem se vedno pogledat (kadar so okoli nas) je tale (drgac s to novo 'kulturo' nimam stika):

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.711
1.060
113
Ja, tko k ta bols bendi se vedno vinilke izdajajo. Dobr za PR, druga uporabnost pa nula, priznej. Ce mas Stabija se razumem, za drugo je pa propast. Ajd, pa na :nazdravje:

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.711
1.060
113
In kje sem napisal, da me briga, koliko km on naredi. Lahko tudi 200 jurjev, dol mi visi.
Bom še enkrat (zadnjič) napisal, nariše naj ti pa kdo drugi: bolno je v istem stavku blodit o ekologiji in hkrati pisat, da si naredil 40 jurjev ekstra kilometrov, ki JIH Z ICE NEBI. Faking je v tem primeru STOJEČ ICE bolj ekološki, kot 40.000 km prevoženih z EV.

Ja, marsikaj je danes bolno. Trudis se stigmatizirat cloveka za nekaj kar dela kot hoce. Kaj te briga ce tip prav, da na benz ne bi naredu 5 km, na strom jih je pa 40k. Njegova stvar al ne? Nej se voz, kokr mu pase. Drgac pa ice, ki samo stoji je definitivno super stvar. Brez porabe, obrabe, traja dolgo. Super je, sploh za gledat. Pa zelen si tud z njim ja. Ustrezna ugotovitev, ni kaj.

• Haha
Reactions: sad in ales85

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.967
6.584
113
Saj to je lahko že več kot preveč.

Sahurno... Ampak sem upala, da bo tisti, mi se bo ob to obregnil, bolj na široko pameten...

Npr... Saj to je lahko že več kot preveč, odvisno, kaki(a, e) je(so)... Kaj? Trafa? ... Kaj je važno in kako preverim? Polovica priklopljenih bajt ima SE 13+kW. Ce gre lahko notri, lahko dobnevam da gre lahko rudi ven?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Kaj te zanima? Mogoče kje vidiš kaka vlaganja v distribucijsko infrastrukturo? Mogoče je pa tvoja vas pokrita, sosednja pa ne. Omrežje ni sposobno niti 10 procentov tega, kar bi želeli sanjači v Bruslju.
Če te pa to zanima, ker razmišljaš o EV, pol pa itak veš kaj mislim o tem za tvoj primer...a ga še kr nimaš?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.967
6.584
113
Ja, pri nas se pa zadnja leta kar je. Samo to je na ravni trafota najbrz. Je nov, vsi kabli so sli iz lufta v zemljo. Kaj so poceli v zadnjih par letih ni najbrz na enakem nivoju s predvideno enako rabo kot 30 let nazaj. Vem pa ne, zato sprašujem, kaj je sploh važno...

Glej algoritem, vstopi pri avtu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Bo pac vlaganje v elektro omrezje nov miljardni projekt slovenije, saj bodo eu sredstva ne se bat :)