Ni gledal specifikacij, običajno uporablja malo za po LJ, je menil da 150km pa ja ne bi smel biti problem, če varčuje s hitrostjo in klimo. Klasičen ICE smart najbrž nima težav prevoziti relacijo LJ - MB...Ja bravo, s tem se odpravit na tako pot...
Neizkušen šofer in neprimeren avto. Tukaj se lahko smejiš samo svojemu kolegu. To je tako, kot če bi se odpravil na pot s 5L bencina in vmes ne bi šel tankat, ker se ti mudi. S primernim EV-jem taka pot ni težava.Ni gledal specifikacij, običajno uporablja malo za po LJ, je menil da 150km pa ja ne bi smel biti problem, če varčuje s hitrostjo in klimo. Klasičen ICE smart najbrž nima težav prevoziti relacijo LJ - MB...
City - Cold Weather | 95 km |
Highway - Cold Weather | 65 km |
Combined - Cold Weather | 80 km |
City - Mild Weather | 145 km |
Highway - Mild Weather | 85 km |
Combined - Mild Weather | 110 km |
Skratka... bolje bi bilo, da bi vzel svojega dizla in se peljal z njim.Neizkušen šofer in neprimeren avto. Tukaj se lahko smejiš samo svojemu kolegu. To je tako, kot če bi se odpravil na pot s 5L bencina in vmes ne bi šel tankat, ker se ti mudi. S primernim EV-jem taka pot ni težava.
Smart EQ forfour
All details and specs of the Smart EQ forfour (2020-2022). Compare price, lease, real-world range and consumption of every electric vehicle.ev-database.org
Real Range between 65 - 145 km
City - Cold Weather 95 km Highway - Cold Weather 65 km Combined - Cold Weather 80 km
City - Mild Weather 145 km Highway - Mild Weather 85 km Combined - Mild Weather 110 km
Vsekakor. Ampak, če je problem šofer, lahko namesto bencina natanka dizel in imaš spet sranje. Pa ni to problem ICE-jev.Le da lahko ICE natankaš v 5 minutah, tudi če se ti mudi
Ne, če hodiš po bencinskih od darjan . Tam ti 10 min minimalno ne gine. Pa še smrdiš potem. Da ne omenjam, da z EVjem lepo v miru pomalicaš, pa kavico odpraviš in en sprehod. Vse samo top. Umirjeno življenje. Tam v treh urah tudi s tem jajcem prideš do Maribora.Očitno ne v tem primeru. Ker roko na srce v 5 minutah dofilaš pri ICE za ohoho kilometrov.
Seveda ne v tem primeru. Ker je šel z nekim malim EV-jem, ki je primeren samo za mesto na daljšo pot. Zagovorniki ICE-jev non-stop ponavljate eno in isto... doseg doseg doseg in kako hitro se lahko natanka.Očitno ne v tem primeru. Ker roko na srce v 5 minutah dofilaš pri ICE za ohoho kilometrov.
Kakšno izkušnjo? To, da si švical, ko si šel s tem jajčkom iz LJ v Kamnik in nazaj? Me prav nič ne gane. Zaradi mene lahko nekdo napiše, da mu je zmanjkalo baterije, ko je šel s tem avtom do Lidla in nazaj domov. Da je šel nekdo s tem avtom na pot iz LJ v MB, obstajata pa samo dve razlagi. Bodisi je imel jeklena jajca, ali pa ni vedel, v kaj se spušča.Kako zdaj? A mojo izkušnjo do Kamnika si pa spregledal (in to z enakim avtom)
Ni orodje krivo, če si je uporabnik izbral napačnega za opravilo. To je tko, kot če bi šel vrtat predor z bor mašino pa bi se ti sveder zlomil. Nemoreš krivit orodja.Kako zdaj? A mojo izkušnjo do Kamnika si pa spregledal (in to z enakim avtom)