detektor CO

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Sicer bi za nekaj funtov razlike raje vzel model 10LLDCO ampak tega pa ne pošiljajo v SLO.

Pa še eno vprašanje, kaj pa ta zadeva ki je za oboje? Tudi za dim? Kakšna je razlika med tem in ostalima dvema modeloma ki imata digitalne displajčke? Zgolj finta teh dveh da ti prikazujeta digitalno vrednosti ostalo se enako?

https://www.amazon.co.uk/Kidde...;keywords=10SCO

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Vsi tako pogumno lepite linke iz Amazona pa sploh noben detektor ne gre poslat v našo jugoslovansko vukojebino?

Te, ki sem jih jaz nabavil dobiš kamot iz UK:
https://www.amazon.co.uk/Kidde...+monoxide+alarm

Je sicer 6 funtov poštnine ampak, če jih več vzameš se vseeno splača...

EDIT:
Ozr. tudi če vzameš samo enega je to še vedno 10€ manj kot je pri nas...

Hvala, ta pa me spusti skoz, 2 komada s poštnino vred 49€. Še eno vprašanje, ne štekam teh peči... ki rabijo zrak od znotraj al kakorkoli že zakon govori. Torej v bloku, peč ki je v stanovanju na mestni plin IMMERGAS, a to je peč ki ZAKONSKO potrebuje te merilnce ali ne? Itak ga bom kupil zaradi lastne varnosti ampak me vseeno zanima... LP

Če ima koaksialni dimnik (cev v cevi) speljan do ven, potem zajema zrak zunaj, če ne pa v prostoru. Če imaš dimnik napeljan v star dimnik ali zračnik v bloku, je klasična in rabiš.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ej nimam pojma, preveč zame kar si napisal, letnik bloka je 2008 če ti to kaj pove
smile-1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Kam imata napeljan dimnik od plinske peči?

Če v obstoječi dimnik ali bivši zračnik imata 99% klasiko in rabita detektor CO
Če je dimna cev speljana ven skozi steno na fasado in ima na koncu tak plastičen zaključek (ali pa kovinski), kjer se lepo vidi, da je iz dveh cevi (ena v drugi) pa ima zajem zraka po zunanji cevi (notranja je izpuh) in ne rabita CO det..

Dovolj enostavno?
wink-1.gif

Drugače pa stric gugl dela čuda in če vanj vpišeta model vajine peči vama bo odgovoril. To mora bit že peč taka.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Pa saj mi ni problema to nabavit pa naj bo... pac zanimalo me je kje je fora.... hvala!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.116
6.943
113
pri taščici
Gorenje potrebuje kisik
Če ta kisik pride po cevi od zunaj direkt do kurišča, ne rabis detektorja.
Če te cevi ni, potem ga rabiš. Male, kipnjeno okno, razbita sajba v njem ni izgovor da ga ne rabis.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Evo tudi jaz dobil tega Kiddla torej vse jasno se montira od 1-3m od naprave, zanima me le višina kajti piše da se montira blizu stropa ampak največ 15cm pod stropom? A ni nekdo napisal da je optimalno tam nekje na 1,5m ali 150cm...? Od štekam da če je peč montirana na 1,6m da je pod stropom optimum in če je kamin na tleh da je optimum na meter in pol? Torej...?
smile-1.gif
lp

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Še n-tiæ: CO se sprošča pri gorenju, ergo gre kot ves topel zrak najprej navzgor, ko se ohladi pa se enakomerno razporedi po celem prostoru.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ok torej teorijo smo obdelali, kam torej montirat? Po teoriji je vseeno na katero višino? Lp

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Jao.
frown-1.gif

Če hočeš čim prej zvedet, da ti iz peči uhaja CO, daš čim višje, ker bo šel najprej navzgor.
Drži se navodil, ki si jih dobil z napravo. Predvidevam 1-3m od peči, minimalno 20 cm od vseh kotov (ker se tam dela zračni žep) in do 20 cm od stropa navzdol.
Če pa že želiš imeti manjšo zakasnitev v proženju pa daš v višino oči.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.774
113
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Ja zadevo je potrebno prej preizkusit, da se prepričaš če stvar deluje.Drugače ti ostane samo placebo varnostni efekt
wink-1.gif

Zato pa rabiš CO spray
Na rabiš ga.
Samo med delovanjem odpreš peč, ter za 5-10s držiš senzor v peči
evil.gif

Ali pa se igraš z izpušnimi plini avtomobila

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.853
2.147
113
Jaz sem detektor sprobal na izpuhu od motorja. Alarm po nekaj sekundah, vrednosti 800+.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.533
5.075
113
Staršem sem namestil CO javljalnik. Zaenkrat nisem opazil, da bi bilo pri štedilniku na drva kaj monoksida v zraku, videl pa sem, da je med delovanjem plinskega štedilnika (denimo dva do trije gorilniki) številka na javljalniku do 30. Priznam, da tega nisem pričakoval. Če bi delovale štiri plošče, bi gotovo presegalo 35 ppm, kar je že meja za osem urno izpostavljenost. Človek zaradi tega ravno ne bo umrl, bi lahko bilo kako slabše počutje.
Je to normalno, ali se da izgorevanje še kaj izboljšati? Plamen je videti na oko OK (moder...).