Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
A mi pokažeš s čim boš dokazal, da tale kitajc ustreza "SIST EN 50291-1"? Če smo lih pri "zadostiti zakonu".
Pri teh kitajcih baje ni reklamacij.....ker ni nobenega živega več, ki bi lahko reklamiral
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
A mi pokažeš s čim boš dokazal, da tale kitajc ustreza "SIST EN 50291-1"? Če smo lih pri "zadostiti zakonu".
Moj iz ebaya za 7€ z free shipping ima tole zraven:Citat:
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Pa se splača iz anglije neke group buye delat, če maš pri nas za praktično enak denar.. https://www.mimovrste.com/co-detektorji-dima-plina/kidde-detektor-ogljikovega-monoksida-7dco z brezplačno dostavo, pa še dobiš iz danes na jutri. Da ne govorim o lažjem uveljavljanju garancije...
KLIK
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Sem načeloma proti "predpisovanjem pretirane zaščite prebivalcev" - ampak tale predpis sam po sebi niti ni napačen in ga bom upošteval ne samo zaradi črke na papirju.
Sem pri sebi doma namestil javljalnik KIDDE 7DCO ("group buy" (no ja - jaz za celo žlahto nabavil) - bil 17,62 GBP + 8,30 poštnine) v bivalnem ob peletni peči z zunanjim zajemom zraka.
Jaz sem dobil slovenska navodila. Kaj pa je na škatli pisalo, pa se več ne spomnim.Citat:
Uporabnik guardy pravi:in potem iz mimovrste dobiš poljskega, da niti prebrat ne znaš, kaj gor piše...
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Sem načeloma proti "predpisovanjem pretirane zaščite prebivalcev" - ampak tale predpis sam po sebi niti ni napačen in ga bom upošteval ne samo zaradi črke na papirju.
Sem pri sebi doma namestil javljalnik KIDDE 7DCO ("group buy" (no ja - jaz za celo žlahto nabavil) - bil 17,62 GBP + 8,30 poštnine) v bivalnem ob peletni peči z zunanjim zajemom zraka.
Imaš popolnoma prav, če gre za grelne naprave v bivalnem prostoru, kot jo imaš ti. Prava bedarija pa je, da zahtevajo detektor tudi, če imaš pretočni plinski bojler, ki deluje skupaj samo po nekaj minut in je zastrupitev s CO verjetno misija nemogoče. Pri tem pa pravilnost delovanja tako dimnikar preverja vsako leto.
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Jaz sem dobil slovenska navodila. Kaj pa je na škatli pisalo, pa se več ne spomnim.Citat:
Uporabnik guardy pravi:in potem iz mimovrste dobiš poljskega, da niti prebrat ne znaš, kaj gor piše...
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Pa se splača iz anglije neke group buye delat, če maš pri nas za praktično enak denar.. https://www.mimovrste.com/co-detektorji-dima-plina/kidde-detektor-ogljikovega-monoksida-7dco z brezplačno dostavo, pa še dobiš iz danes na jutri. Da ne govorim o lažjem uveljavljanju garancije...
KLIK
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Imaš popolnoma prav, če gre za grelne naprave v bivalnem prostoru, kot jo imaš ti. Prava bedarija pa je, da zahtevajo detektor tudi, če imaš pretočni plinski bojler, ki deluje skupaj samo po nekaj minut in je zastrupitev s CO verjetno misija nemogoče. Pri tem pa pravilnost delovanja tako dimnikar preverja vsako leto.
Misija nemogoče gor ali dol: tako je vzel hudič kolega. Pretočni plinski bojler v kopalnici, ko je bil model pod tušem.
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Pri gorenju se ogljik spaja s kisikom. Če je dovolj kisika nastaja CO2 in takrat govorimo o popolnem zgorevanju. Če je kisika premalo nastaja CO in govorimo o nepopolnem zgorevanju. Za razliko od raznih peči, kjer ogenj gori v kuriščih v katera prihaja zrak preko loput ali kanalov pri odprtem ognju (kar je primer plinski gorilnik na štedilniku) ne moremo omejiti dotoka zraka. Do tvorjenja CO bi prišlo, če bi bila kuhinja neprodušno zaprta in bi ogenj gorel tako dolgo, da bi porabil večino kisika iz zraka.Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Kuhališče je stalo kakih 5 let. Mene bolj zanima, če sploh obstajajo plinska kuhališča, ki v prostor oddajo točno 0 CO? Kdo vse na forumu ima "odprto ognjišče" v kuhinji in je to v resnici meril?
Če pa vemo, da je za človeka usodno že, če nivo kisika v zraku pade pod tam 16% potem bi mnogo prej umrl zaradi pomanjkanje kisika, kot pa bi se začel tvoriti CO.
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
KLIK
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ksz
ali obstaja kak podatek kako hitro gorenje porablja zrak/kisik? oz koliko časa bi recimo v 20m2 prostoru potreboval, da senzor zapiska?
Ker razmišljam, da bi detektor testiral tako, da bi fajn zakuril, vse zaprl in čakal zunaj na varnem, dokler ne zapiska. Pač iz firbca
Si že kdaj videl plinski štedilnik v "živo". Če bi ga, bi vedel, da tam pride plin skozi šobo v komoro in potem skozi luknje gorilnika. Šele na izstopu iz lukenj gorilnika se pomeša z okoliškim zrakom.Če je torej zamašena kakšna luknja skozi njo pač ne izhaja plin. Nikakor pa zaradi tega ne more priti do oviranja dotoka zraka.Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
tudi če je dovolj kisika lahko pride do CO ja zaradi same disperzije molekul: če pogledaš predpise kurilnih naprav imaš notri zahteve za kisik v dimnih plinih (koliko ga mora biti), ter COx, kamor se uvršča co, co2 pa še kaj drugega (nestabilne molekule, katere zelo hitro razpadejo)
Pri kuhališči pomeni da ima očitno prevelik dotok plina, oz so mogoče nekater reže skozi katere bi moral priti zrak, tudi kisik, nedostopne (poškodbe itd), zato tudi CO.
Pepe, a ste minimum kaj spreminjali? ste mogoče prešaltali iz ene vrste plina na drugo, pa "napačne" šobe namestili? drugače pa če gre za poškodbe gorilnikov se da le t enove dobiti, če pa kaj drugega ne štima pa zna biti "malo bolj pestro"
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
kaj pa če je vse res?
https://www.mimovrste.com/co-d...?tab=discussion
Kidde detektor ogljikovega monoksida 7DCO
Branko Veladžiæ
30. 9. 2016 – 22:41
So napisi na aparatu še vedno le v Poljščini?
Komentar
Re:
Ekipa mimovrste=) info@mimovrste.com
3. 10. 2016 – 09:38
Pozdravljeni. Težave z napisi v poljščini smo uspeli rešiti. Napisi na detektorjih so v angleščini. Ekipa mimovrste=)
Citat:
Uporabnik gr69 pravi: