Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

damirj

Guru
9. maj 2012
5.321
2.423
113
Glej, sem že v sosednji temi napisal. Če mi kdo objavi neodvisno študijo, da cepljeni za vsaj 50% manj "trosijo" virus okoli, se grem takoj cepit.
Do sedaj take študije še nisem dobil. Omenjena objavljena in potrjena v lancet-u, je primerjala gospodinjstva, katera so bila 100% cepljena z necepljenimi. Spremljali so kaj se zgodi, ko en član okuži (cepljena gospodinjstva so imela 13% manjši prenos). Peak viral load so imeli cepljeni in necepljeni enak. Dolžina kužnostnega obdobja je bila pri cepljenih nekoliko krajša (razlika je bila v dnevih, se pa ne spomnim točne dolžine).

Sicer obstaja tudi Nizozemska študija, samo tam delta praktično ni bila upoštevana, pa trajala je tudi samo mesec in pol.

Za ustavit epidemijo, bo potrebno dosti več kot samo precepljenost.
Ok, zdaj moramo samo se ugotoviti, katera studija bo zate neodvisna, ker se prav lahko zgodi, da po tvojih merilih nobena ne bo ustrezala temu pogoju.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Ok, zdaj moramo samo se ugotoviti, katera studija bo zate neodvisna, ker se prav lahko zgodi, da po tvojih merilih nobena ne bo ustrezala temu pogoju.

Ko bo objavljena na kredibilni strani, potrjena in ne financirana s strani proizvajalca.

Pa še enkrat. Verjamem da cepivo deluje (sicer ne ravno najboljše). V populaciji in skupinah pod 60 pač ne dela občutne oz zaznavne razlike.
Širjenja ne omejuje. Zakaj bi bilo potem tako nujno prejeti pikec, dva ali tri?
Populacija katera v velikanski večini polni bolnišnice še ni precepljena (cca 30%+ nad 60 ni cepljenih). Fokus pa dajemo kamor ga dajemo.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.321
2.423
113
Če ni financirana s strani proizvajalca, bo pa financirana s strani anticeplskih lobijev, neke popolnoma neodvisne je ni in je ne bo. V nobenem primeru ne bo kredibilna, vprašanje je bolj katera je bolj verjetna.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Se popolnoma strinjam. Samo je pa indikacija o relativni zaščiti (in to ne ravno pozitivna).
Sam poznam kar nekaj primerov, ko so bili posamezniki v relativno dolgem stiku z pozitivnim, pa niso bili pozitivni (celo zaknci v istem gospodinjstvu, kateri so spali v isti postelji).
Bolj mi je bil "pomemben" podatek o peak viral loadu. To je pa kar katastrofa.
Cepivo OK. Ampak bolj ko ne dela razliko samo tam kjer je vsak % pomemben (otroci, delovno aktivno prebivalstvo,...... to ni).
To da se cepljenih ne testira je pa po mojem mnenju "problem" drugje in ne v premajhni količini virusa v nosu.
Ko in če bomo izenačili statusa C in T lahko takoj nehamo sanjati o nevemkaki precepljenosti.
Mas drgac tud na delti narjeno isto studijo. Ni pa se peer reviewed https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.10.14.21264959v1

19. jul 2007
2.872
1.594
113
Delo.si
»Nihče ni nosil maske. Nihče se ni testiral, zbolelo je več učiteljev hkrati, otroke pa so učili goljufanja glede ukrepov, denimo, dežurni učenec je moral ob morebitnem obisku inšpekcije druge obvestiti, da si nadenejo masko,« je le nekaj pričevanj staršev otrok, ki obiskujejo ljubljansko Waldorfsko osnovno šolo.

Starejši so imeli 2. s. v., mi bomo pa imeli korono. Mentalno se bo to še dolgo vleklo.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.399
1.405
113
Ampak ta je primitivna, pa si lahko za ali pa proti cepljenju in ukrepom. Da zaradi ene maske, uničuješ vrednote, kot je poštenost, odgovornost in podobno. Pa so kao oh in sploh šola (no se imajo za oh in sploh šolo), narejeni za dobro otrok in bla bla bla. In potem še takim pripada 100% financiranje obveznega programa od države. Kr nekaj no :(

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.133
4.112
113
Sej ne vem če spada direktno sem, ampak po OŠ gremo na vrtce by Logar & strokovna skupina:

Predlagali bodo strožji nadzor nad PCT v avtobusih in testiranje v vrtcih​

Naslednji ukrep pričakujem da se testira novorojenčke preden se jih da v roke mami, še naslednji ukrep pa predlagam testiranje embriotov ...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.896
5.982
113
Eksperiment se nadaljuje

EMA priporočila uporabo Pfizerjevega cepiva za otroke, stare od pet do enajst let

• Jezen sem
Reactions: jonny77

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.452
-3.294
113
Lani septembra
A to je tista Bergantova, ki je videla kovidne aerosole v zraku na samotnem teku v naravi, v razredu polnem otrok jih pa sedaj ne vidi?

Ja pa saj maske v razredih bi res morali ukinit, ker ni hudič da če je kdo okužen, da v vseh teh preživetih urah v razredu , enkrat ne izdihne mimo maske.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen

jest5

Guru
18. avg 2007
26.060
-8.749
113
Kognitivne sposobnosti otrok strmo padajo tudi, ko so v družbi debilnih "anti maska/cepivo/covid/ukrepi/ 5g nas bo ubil/ čipi v cepivih/ novi družbeni red/ upor samo da je upor/..." staršev.
Zgledi vlečejo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.896
5.982
113
Upor je bil zadnjih 500 let posledično gonilo napredka.

Drugače bi bili še vedno v srednjem veku, z grmadami, čarovnicami in geocentrizmom.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.060
-8.749
113
E pur si muove...aja ded se ni upiral sistemu, ker je cel svet verjel drugače (korelacija s korono ni slučajna)..ni bil znanstvenik po tvoje

Predstavljanje in zagovarjanje svojih ugotovitev podprtih z dokazi ni upor.(prosim, nikar v tem ne išči korelacij z bluzenjem brez kakršnihkoli dokazov glede korone) Ostali dogodki pa so mejčken bolj zakomplicirani in nimajo veze z znanostjo.

Pa btw, ni cel svet verjel drugače.