Celoletne gume...

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Jaz sem na prejšnjem imel crossclimate 4 leta, z enimi naredil celo 80k km, tako da top shit guma.

Glede snega pa...jebeno je to pri gumah, ko bi se moralo zaradi nekaj ur vožnje po snegu, nabavljat prave zimske gume...
Tudi meni so crossklimatke zdžale preko 60 v ene treh letih, in profil je izgledal še kar OK. So pa postale precej glasne, pa sem jih menjal. Sneg...hm, ene 2x na smučišču

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Saj to je to ja, večna dilema v naših krajih.

Mogoče res ni tako noro razmišljati o celoletni pri nas čez zimo, tam nekje od decembra do februarja, potem pa pač takoj na letne. Ker, imo, se celoletne vseeno ne obrabljajo tako hitro "v toplem", kot se zimske?
Če pa je kdaj pač res sila z vremenom, pa pač ostaneš doma, seveda odvisno od človeka, kraja bivanja, in delovnega mesta.

PS, če pa se dela z avtom malo km letno, ~10k km, pa kar celoletno ves čas.

• Všeč mi je
Reactions: Matjaz1974

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Saj to je to ja, večna dilema v naših krajih.

Mogoče res ni tako noro razmišljati o celoletni pri nas čez zimo, tam nekje od decembra do februarja, potem pa pač takoj na letne. Ker, imo, se celoletne vseeno ne obrabljajo tako hitro "v toplem", kot se zimske?
Če pa je kdaj pač res sila z vremenom, pa pač ostaneš doma, seveda odvisno od človeka, kraja bivanja, in delovnega mesta.

PS, če pa se dela z avtom malo km letno, ~10k km, pa kar celoletno ves čas.

In zakaj bi zato kupil celoletne, če so pa cenejše zimske?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
Ker imam neko fuknjeno dimenzijo sem vzel maxxis premitra ap3.... Bom videl kako se obnesejo. Na drugem imam mišelinke crossclimate. Januarja bodo stare 3 leta pa še snega niso vidle.... Toliko o zimah.
Če ne pride sneg do tebe pa pojdi ti do snega. Privošči si malo zabave z bimmerjem. Če ti je do tega seveda :D

• Všeč mi je
Reactions: tony in novaa

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Danes čas za testiranje celoletnih gum. Jaz sem dal včeraj gor noce Goodyear Vector 4Seasons Gen-3, sem sprobal malo danes na mokrem in na snegu kolikor je zapadlo, zaenkrat še kar. Vsaj v primerjavi s prejšnjimi 4 leta starimi isto Goodyear so kar dosti boljše na mokrem. V snegu primerljive, danes je tudi malo bolj zoprno ker niso še nič solili in peskali, tako da je spodaj kar ledeno že. Tako da na trenutke je malo zdrsaval na kakšnem krožnem v BTC, pa če sem na polno stopil po bremzi, ampak to je za pričakovati. Nisem pa probaval v kak hrib ali kaj podobnega.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Ja, se bojim da jih bo kar nekaj v kolonah. Hote ali nehote.
Okoli lj je ze kar nekaj rdecega.

Priponke

• Screenshot_2021-12-08-21-19-13-067_com.google.android.apps.maps.jpg
    Screenshot_2021-12-08-21-19-13-067_com.google.android.apps.maps.jpg
    998 KB · Ogledi: 105

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Jst sem kupil enega zjahanga Subaruja z Atlas 4S, po temle snegu brez problema, imam pa naročene Kumho celoletne, ampak jih čakam že ene 14 dni. :p

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Ker imam neko fuknjeno dimenzijo sem vzel maxxis premitra ap3.... Bom videl kako se obnesejo. Na drugem imam mišelinke crossclimate. Januarja bodo stare 3 leta pa še snega niso vidle.... Toliko o zimah.

Jaz prvič nisem uspel nabavit pravočasno zimskih gum, zato je treba zdržat še do srede, ko bojo prišle na avto..pol smo fraj s snegom vsaj tja do marca. :valjamse:

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: tony in novaa

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.517
1.102
113
Evo, povedano po pravici, včeraj zjutraj žena z celoletnimi michelin crossclimate ni zmogla prebroditi 10 metrov dolžine nekje 15 - 20 cm višine snega, minimalen naklon navzgor. Je mogla parkrat ven, da je odmetala okoli gum. OK, gre za žensko, ampak z Savo nikoli ni imela takih težav na domačem dvorišču. Pravi tudi, da je čutila da jo je nekajkrat malo zaneslo na cesti in je morala biti dodatno previdna. Starost gum pa max 3 leta, bom prav pogledal...

Jaz na istem mestu z zimsko Savo BP.

Dodal bi pa še to, da v vseh ostalih razmerah brez snega, so pa (do sedaj) zelo OK.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
hehe
mene je moja tudi nadrla kaj ima to za gume na avtu (crossclimate+) da ni mogla z otroki do vrteca - je 20m strmega hriba do tja.
pa sem jo vprašal koliko drugih je prišlo gor, je rekla da noben - tudi z zimskimi gumami ne.

ahja