bmw 3 touring 04/05

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
posplošuješ kr povprek. švabi so še večji avtomobilski fanatiki kot slovenci. ti hitro posatena jasno če kaj spremljaš nemško tv. tudi oni popravijo vsako pikico. Porukane avte imajo francozi in italjani. njih boli kita.
Švabi vozijo na redne servise. pri nas se špara na tem precej bolj.
Slovenci se drkamo z avti po 5 km v eno smer, švaba 50.
V sloveniji avta z 200k km ne prodaš.. bog ne daj da jih ima še več. v nemčiji se seveda tudi zbijajo, ampak verjetnost da takega dobiš je manjša.
v nemčiji je mentaliteta da kupiš avto sebi primerne velikosti in loaded z opremo. v sloveniji je mentaliteta kupit večji avto, osnovna verzija, oskubljen.

ima još toga

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Jaz posplošujem.....preberi svoj post. Jaz sem spraševal, ti pa nakladaš in posplošuješ. Me nisi prepričal, ker vem, da ni tako. Vsaj po tistih osebkih, ki jih poznam v inozemstvu....pa niso ExYugoslavish ali Turkisch...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
preko Drifterja smo iz nemčije pripeljali 320d touringa 2004, črne metalik barve, vsa oprema razen navigacije in usnjenih sedežev.
Spet en s popolno opremo... 16:9 TV, webasto, električni roloji, dvojna atermična stekla, park senzorji spredaj, govorno upravljanje,... dober nakup!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Povej, zakaj so "nemški" kilometri boljši, kot naši? In, kako veš 100%, da so realni? Ne mislim, zaxxbavat, ampak to mi je večna dilema....kako veš, da tujci lepše, boljše vzdržujejo avto, kot mi slovenci? SAm menim, da je lahko ravno obratno, ker tako, kot se v sloveniji "merka" na avto, kjer se za vsako pikico, da avto zrihtat....ta fenomen je prisotne samo tu. V tujini jim je avto samo prevozno sredstvo, pazijo na njega nič, ko se "amortizira" ga pa prodajo. Seveda v tujino.
Srečno vožnjo ti želim, in resno, da bi ti dobro služil!!
lp

p.s. do sedaj sem imel dva avtomobila uvožena iz tujine in obadva iz IT. Obadva b.p.!

nemški kilometri so mi bolj všeč zato, ker so ceste neprimerljive z našimi in podvozje posledično veliko manj trpi in pa relacije tolčejo kar konkretne vsak dan, tako da zelo hitro prideš na kakšno višjo številko pri prevoženih kilometrih. to se vse lepo vidi na obrabljenosti, moj avto je lep primer tega. če nebi vedel koliko km ima bi glede na ohranjenost pripisal 100-120k km
smile-1.gif
če bi bili kilometri prevrteni v to sploh nebi posumil....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
preko Drifterja smo iz nemčije pripeljali 320d touringa 2004, črne metalik barve, vsa oprema razen navigacije in usnjenih sedežev.
Spet en s popolno opremo... 16:9 TV, webasto, električni roloji, dvojna atermična stekla, park senzorji spredaj, govorno upravljanje,... dober nakup!

aja tega je še tok?
grin1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Povej, zakaj so "nemški" kilometri boljši, kot naši? In, kako veš 100%, da so realni? Ne mislim, zaxxbavat, ampak to mi je večna dilema....kako veš, da tujci lepše, boljše vzdržujejo avto, kot mi slovenci? SAm menim, da je lahko ravno obratno, ker tako, kot se v sloveniji "merka" na avto, kjer se za vsako pikico, da avto zrihtat....ta fenomen je prisotne samo tu. V tujini jim je avto samo prevozno sredstvo, pazijo na njega nič, ko se "amortizira" ga pa prodajo. Seveda v tujino.
Srečno vožnjo ti želim, in resno, da bi ti dobro služil!!
lp

p.s. do sedaj sem imel dva avtomobila uvožena iz tujine in obadva iz IT. Obadva b.p.!

nemški kilometri so mi bolj všeč zato, ker so ceste neprimerljive z našimi in podvozje posledično veliko manj trpi in pa relacije tolčejo kar konkretne vsak dan, tako da zelo hitro prideš na kakšno višjo številko pri prevoženih kilometrih. to se vse lepo vidi na obrabljenosti, moj avto je lep primer tega. če nebi vedel koliko km ima bi glede na ohranjenost pripisal 100-120k km
smile-1.gif
če bi bili kilometri prevrteni v to sploh nebi posumil....

V redu, ne mislim "pametovat" imam pač svojo teorijo, ki se ne strinja s tvojo, ampak naj bo...
Lepo voziin čimmanj stroškov ti želim!!
lp

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
A lahko poveš koliko km ima in koliko te bo prišel do registracije? Lahko na PM.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
@kihko & ericks - imata PM
zmaga.gif

@Simon - tnx
cool-1.gif

pa še ena fotka, za boljšo barvno razgibanost topica
tongue-1.gif

170720093072x.jpg

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Lep avto, lepa barva.
grin1.gif

Povej, se je splačalo it ga v nemčijo iskat? Koliko ceneje si ga dobil v primerjavi z "našimi"V čem je razlika v primerjavi z našimi? Tolk cenejše, boljša oprema...?
Malo več povej
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Citat:
Lep avto, lepa barva.
grin1.gif

Povej, se je splačalo it ga v nemčijo iskat? Koliko ceneje si ga dobil v primerjavi z "našimi"V čem je razlika v primerjavi z našimi? Tolk cenejše, boljša oprema...?
Malo več povej
grin1.gif

ejga, jst sm zaenkrat čist zadovoljen... mislim da to najbolj šteje
smile-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Lep avto, lepa barva.
grin1.gif

Malo več povej
grin1.gif

smile-1.gif

Jaz imam italijanskega s 164000km zdaj, z bratom sva šla iskat njegovga ki je imel 2 leti in 80000km v Dusseldorf (noter je bil skor ko nov), z malo sreče res najdeš lep avto. Kot sem že pisal, imam jaz precej manj problemov pa sem ga kupil s skoraj 2x več km kot Pediater pa še leto starejšega. Bratu pa tudi dobro služi... Tko da mislim da nimaš kej skrbet
cool-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
ne sej dejansko verjamem, da bom popolnoma zadovoljen z avtomobilom, samo še kkšn servis bo treba zdej naredit pa menjat par stvari, nekaj glede na kilometre, nekaj pa preventivno (zaradi možnosti lomljenja loputic v sesalnem kolektorju itd.), našel sem že nekega mehanika, ki po besedah kolegov, ki vedo kaj govorijo, raztura sceno tko da...
zmaga.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Lep avto, lepa barva.
grin1.gif

Malo več povej
grin1.gif

smile-1.gif

Ja ne, mene bi tudi zanimalo, kaj je finta, da greš po tak avto v Nemčijo in koliko si dejansko prišparal.
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
dejansko sem prišparal okoli 1000-1500€ (recimo tam nekje), s tem da so v ceno vozila že všteti tudi stroški uvoza, davki in homologacijski pregled + to, da je meni velik plust tudi to, da je avto točno tak, kot sem ga hotel in nisem delal nobenih kompromisov kar se npr. barve ali opreme tiče.. takšnega sem hotel, takšnega sem dobil
cool-1.gif
itaq ma pa vsak posameznik svoje razloge za uvoz, to so bili moji - da dobim to kar hočem + da se po možnosti kaj prišpara (to je bilo drugače na 2. mestu).

kar se pa slovenskih tablic tiče pa tega... avto je v sloveniji že slaba 2 tedna, par dni nazaj pa sem ga končno prevzel, tako da...
wink-1.gif