Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Matey,
ti si si potem samo ogledal avto na mobile.de, vse ostalo pa je naredil oni diler? Kaj pa recimo, če se mu avto ne bi zdel vreden nakupa (da bi bil pleh malo sumljivo poklepan ipd.)? Lahko teoretično rečemo, da bi na avtu za 100k€ prišparal 10k€, če bi ga kupoval v DE, namesto pri nas?
hvala
V bistvu je bilo to tako, da smo se pogovorili kako pa kaj, kaj točno bi jaz rad in potem smo vsi pregledovali oglase na mobilu in autoscoutu, naredili ožji izbor, vožnjo gor, pregled avta in vse ostalo pa je imel pol ta kolega čez. če bi se mu avto zdel sumljiv oz. da karkoli nebi ustrezalo, ga definitivno nebi kar tako vzel ampak bi prej kontaktiral kupca in mu objasnil situacijo. saj karkoli drugega sploh ni sprejemljivo, halo
nebi pa rekel, da se lahko tako posplošuje, da se prišpara 10% glede na cene v SLO in v Nemčiji. možno je, ni pa nujno... ker to je povsem odvisno od znamke in modela avtomobila, lahko da prišparaš 10%, lahko da 3, lahko pa da je/bo dražji, ampak ga vsaj dobiš, ker pri nas določenih modelov sploh ni v prodaji, tak primer je bil recimo z mojim nissanom takrat ko sem ga kupoval