Da malo obudimo temo, ki bo sedaj spet aktualna nekaj mojih letošnjih zapažanj .....
HOFER tatarec me je zadnjič zelo prevzel, dobra razmerja dober okus mesa in zato ga kupim po 14 dneh še enkrat, takrat pa ... poraz , dejansko je tatarec postal pekoča paprika z dodatkom mesa. Mislim,. da sem povedal vse .
KODILA tatarec, ja ni ravno slab pa daleč od nekega presežka, pač standardna kvaliteta.
MESARSTVO GREGORC MURGLE : tatarec, oni ga znajo narediti, žal pa po večini natlačijo noter toliko paprike ( ja ni pikanten tatarec) , da drugega , kot same paprike nikakor ne čutiš v njihovem izdelku.
MESARSTVO LUKA: tatarec, žal po enem najboljših tatarcev pred dvemi leti so se odločili, da zadevo močno poslabšajo. Včasih so imeli tatarca mesbni del samo iz pljučne, kasneje je bilo 80% pljučne nazadnje 40% , sedaj tako še deklarirajo o kaki pljučni pa vsaj sam menim, da ni sledi. Skratka šli so moramo biti poceni, tudi če smo zanič .
MESARSTVO PETRIN Zupančičeva Jama : Njihov tatarec je eno največjih sranj na trgu, kar jih lahko kupiš. Se gredo poleg Gregorca za neke velike fancy dobavitelje Waygu govedine, žal pa imajo enega najslabših tatarcev, ki ga lahko kupiš, res sploh ne vem, če je ime še ustrezno, oni bi morali imeti ime vakumsko v folijo pakiran paprikin namaz z dodatkom govejega stegna, pakiran pa v lončke in v folijo, bogato zalit z oljem, da ja traja mesec v njihovih hladilnikih, toliko o mesariji, ki bi bila rada premium . Morda bi se tam moral šef z njegovim tomahavk mesom ( specialiteta) kdaj udariti po glavi, da bi se malo zamislil.
Mesarstvo Krušič mlada veja, tržnica Koseze : Njihov tatarec je tako tako, ni slab je pa preveč začinjen, sicer pa uporaben .
Torej v iskanju dobrih tatarcev in ne paprikinih mesnih namazov, bo vsako opažanje dobrodošlo.
Res mi je pa smešno, da mesarji tipa Petrin in Gregorc, ki v svojih mesnicah prodajajo premium Waygu meso , najdražje celo po 800 eur/kg, ne morejo izdelati PREMIUM PRAVEGA TATARCA, pa jasno , da se ne pričakuje , da bo po 14 - 18 eur / kg, kot so navadno paprikini namazi z dodatkom stegna .
EVO TRŽNA PRILOŽNOST ZA KAKEGA MLADEGA MESARJA , PA DA NAS TU OBVESTI ......