bedaki na cesti

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.074
879
113
se strinjam - obnavljat.. kolk obnavljat pa je dost obnavljat? pa k obnavljaš je nekaj teorija, vse lepo in čisto.. neki je pa nesreča.. pa adrenalin in vseskup..

pomoje bi mogl tolk obnavljat, da bi delal že podzavestno.. trening, da ti postane rutina.. pa še tam se kaj zalomi (recimo Shaquile Oneal pa njegovi prosti meti)

kapo dol tistim, ki to delajo vsak dan

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Adrenakins je imel tuke najvec sofer kamiona ki je edini videl karambol. Vsi ostali si prisli na mesto nesreče kasneje in niso imeli pojma jaj se je zgodilo in kdaj.
Je pa res , da ob taki nesreče naj bi se ustavil, postavil trikotnik (ponesrečenca ga me moreta, za postavitev trikotnika ne rabis PP), pikoces 112 z mesta nesrece( in ne z avta 10km kasneje) da lahko porocas i podrobnostih nesrece(število udelezevcev, poskodbe....)
To da se mimo odpelješ je res v stilu BMK

5. apr 2015
1.427
745
113
Bi mimovizeči morali biti odgovornst free, če pomagamo ponesrečencu.. kot zdravniki.. Preden ga iz avta izvlečemo, mu damo en papir, da ga podpiše, pa bi že tu lažje ljudje pomagali.

Hec al. Da neu kdo se preveč zapenjal..

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.974
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
Verjetno bi marsikdo od nas reagiral podobno kot tisti prvi, po drugi strani pa so nas učili, da si dolžan pomagati v nesreči. Ko sem obnavljal znanje iz PP, nam je reševalec rekel, da je bolje storiti vsaj nekaj kot nič. Tudi pri tečaju oživljanja, nam je bilo prav tako rečeno, da je najslabše, če ne naredimo nič. Pri masaži srca štejejo sekunde.
Se strinjam ampak tist je sigurno pokojni. Je kombi direkt v njega priletel .

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.020
11.143
113
ja 3 zadeve so možne v ekstremnih situacijah, eni odreagirajo, eni zmrznejo eni pa zbežijo

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
V prometni konici imaš na koncu itak fascinantno povprečno hitrost ..si hepi že, da se premikaš..tudi z 28 km/h :evil:
(2 dni nazaj..LJ: Bežigrad, Klinični, Šentvid, Bežigrad)

1697107758766.png

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.531
5.072
113

Me zanima kakšen bo epilog?
Nedvoumno epilog že piše v članku.
sporočajo s PU Koper, kjer dodajajo, da v zakonu ni podlage za prekrškovno niti kazensko ukrepanje zoper voznike, ki so obvozili kraj nesreče.

• Všeč mi je
Reactions: krko in Matey

kemb

Majstr
7. okt 2018
826
864
93
Sem prebral ampak me zanima, če bo kakšen odziv zakonodajalca na novinarsko teorijo. Sej vem, da ga ne bo ampak pustim se presenetiti.

luciano

Guru
3. okt 2011
1.858
886
113
MB
....dan po nesreči sporočajo s PU Koper, kjer dodajajo, da v zakonu ni podlage za prekrškovno niti kazensko ukrepanje zoper voznike, ki so obvozili kraj nesreče.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.876
-1.357
63
110. člen
(dolžnostna ravnanja ob prometni nesreči)
(uradno prečiščeno besedilo)
(1)Vsakdo mora pomagati pri prometni nesreči, če je treba:
–rešiti človeška življenja;
–preprečiti ogrožanje drugih udeležencev cestnega prometa;
–preprečiti ali omiliti ekološko nesrečo.

(2)Po prometni nesreči mora udeleženec prometne nesreče:
1.ustaviti vozilo;
2.zavarovati in označiti kraj nesreče, pri prometni nesreči I. kategorije pa vozilo čimprej odstraniti z vozišča;
3.pomagati poškodovanim;
4.obvestiti policijo, center za obveščanje ali koga drugega, ki lahko obvesti policijo, razen pri prometni nesreči I. kategorije;

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
110. člen
(dolžnostna ravnanja ob prometni nesreči)
(uradno prečiščeno besedilo)
(1)Vsakdo mora pomagati pri prometni nesreči, če je treba:
–rešiti človeška življenja;
–preprečiti ogrožanje drugih udeležencev cestnega prometa;
–preprečiti ali omiliti ekološko nesrečo.
Razen če s tem ne bi ogrožal sebe. In takole na AC verjamem, da se ljudje počutijo ogrožene.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Razen če s tem ne bi ogrožal sebe. In takole na AC verjamem, da se ljudje počutijo ogrožene.
Kje to pise o ogrožanju sebe?
Ta razlaga PR koprske PU mi je mimosun. Pa verjamem da je mozno da je pravilno tolmacila. Zakaj se potem učimo PP.
Zakaj jo moramo na pet let menjati? Ko pridemo do nesrece, se odpeljemo mimo in Boli nas kita.
Se pač pocutimo ogrožene. Tudi ce samo iz praske kri teče. Kaj ce ima ponesrecenec AIDS ?