V prometu še k sreči nisem imel take situacije. Sem pa pred leti iz avta videl, da je starejša gospa padla po zunanjih stopnicah. Sem se ustavil, imela je zlom golenice, po njenih navodil šibal po njene svojce. Potem so jo želeli premakniti in peljati z osebnim vozilom v bolnico. Tu sem jim svetoval, da bo kakršnekoli prevoz brez resne imobilizacije prehudo trpljenje. Naj raje pokličejo rešilca, ki bo tam v 15-ih minutah, gospe pa ne premikajo. Ležanje v povsem istem položaju je stoično prenašala, vsak minimalni premik je bil očitno hudo boleč.Pred leti opazil starega atka. V naslednjem trenutku spusti nek krik, se opoteče in pade. Se ga imel za nekega pijančka. Pogledam tja in ga vidim ležati, iz rane na temenu škropi kri. Z glavo je treščil ob robnik. Skočim, pritisnem z dlanjo na rano in pozivam množico, ki je pasla zijala naj nekdo pokliče reševelce (mobitelov še nismo poznali) in mi poda kakšno gazo ali kaj podobnega, pa se iz množice osorno oglasi gospa, ki me obdela, da bom povzročil infekcijo, da ker ona to ve, ker je medicinska sestra. Pa ji lepo nazaj rečem: kaj je lažje hendlati infekcijo ali izkrvavitev. Glede "pijančka" sem se kasneje posipal s pepelom saj je takrat doživel epileptični napad.
Danes bi se verjetno zagovarjal zaradi ogrožanja poškodovančevega zdravja. Medicinka, ki ni nudila pomoči pa bi temu bila priča.
Nisem se ravno izkazal pri dajanju prve pomoči, sem pa bil kot "zunanji" in manj čustveno obremenjen vseeno bolj miren od svojcev. Družino sem sicer bežno poznal.