bedaki na cesti

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Zdaj pa drobni tiski....
Napisano je kaj mora.
Ni pa napisane sankcije kot kaže.
In ja ce imamo kazni za res minorne prekrske, potem bi tudo tule lahko bila.
Si predstavljate da zapeljete s ceste v graben, pa se narod lepo mimo vozi (in snema) vi pa uklesceni koliko vdihov se imate na voljo....
Naredi raje en kontra test. Zvrni se s skirojem na glavo, jaz pa bom snemal mimovozeče in javil na 24kur in na policijo naj kaznuje vse ki se te niso lotili pobirati s tal.

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Več vas je.
Res je. In vsi pridemo delat gužvo ko bo najmanj treba. Dvignite roko tisti, ki si želite da vam v nesreči pomaga nekdo samo zato ker je mel to nesrečo da se je znašel na napačnem mestu. In ne namesto njega nekdo, ki ve kaj dela.

Potem pa ustanovite še komisijo, ki bo pokljukala kdo je na kraju pomagal in kdo samo pasel zijala, da mu ne bi kdo očital da je peljal dalje.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.876
-1.357
63
Je kdo videl nesrečo s človeškimi žrtvami 2m daleč?
Ja. Ko je motorist nabasal starejšo žensko, na neoznačenem prehodu. Oba sta umrla, ženska takoj, motorist pa zaradi hudih poškodb v bolnici. Bil sem v šoku, nisem bil prvi na kraju nesreče. Nas je pa mimovozeče usmerjal naprej prvi udeleženec, da smo naredili prostor za intervencijska vozila in da niso(mo) pasli zijal.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.799
2.603
113
ja, si 'zbežel' kot jaz!
(avto zbil pešca. vetrobransko steklo posuto z razbito glavo in možgani. cela šipa.)

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.876
-1.357
63
Nisem zbežal, sem takoj ustavil, ker se je zgodilo dva, tri avte pred mano, pa nas je prvi udeleženec (predvidevam da s podobnimi izkušnjami) takoj usmeril naprej.
Ja, ne vem kaj bi naredil, če bi bil prvi tam in sam, brez drugih. Šok. Potem pa verjetno najprej klic reševalcem, pogledat, pomagat...

jezek

Guru
24. jul 2008
3.679
1.531
113
110. člen
(dolžnostna ravnanja ob prometni nesreči)
(uradno prečiščeno besedilo)
(1)Vsakdo mora pomagati pri prometni nesreči, če je treba:
–rešiti človeška življenja;
–preprečiti ogrožanje drugih udeležencev cestnega prometa;
–preprečiti ali omiliti ekološko nesrečo.

(2)Po prometni nesreči mora udeleženec prometne nesreče:
1.ustaviti vozilo;
2.zavarovati in označiti kraj nesreče, pri prometni nesreči I. kategorije pa vozilo čimprej odstraniti z vozišča;
3.pomagati poškodovanim;
4.obvestiti policijo, center za obveščanje ali koga drugega, ki lahko obvesti policijo, razen pri prometni nesreči I. kategorije;
Ce nisi UDELEŽENEC nesrece (drugi odstavek), ga ni sodisca, ki bi te kaznovalo za obvoz nesrece. Kdo ti bo dokazal da si videl resnost posledic (ogrozena zivljenja, eko skoda....)? Plus to, da v casu odskodnink (zlomis vrat poskodovanemu...) In korone, hiva in podobnega sranja....99posto folka ne bo tvegalo tezav, okuzbe itd. Sploh ko imas kakega svojega otroka v avtu....

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.020
11.143
113
to je res, ampak če si prvi je najmanj kar lahko narediš, ustaviš in vsaj "zavaruješ kraj in "čakaš" na tiste ki znajo, reševalce, doktorje itd... pa vsaj tolk oceniš, če kaj zagori da vsaj skušaš pomagat...

Mi (familija) smo enkrat bili enkrat (sto let nazaj) v taki situaciji, je avto na AC vrglo na stran, na brežine in skotalo, mi smo bili prvi za njim, ene 50 m za njim.. medtem ko smo ustavili na desnem pasu, so že vsi zunaj sedeli, taka hitrost je to bila..tako da k sreči hujših poškodb ni bilo, otorci ostali v avtu, vprašalo se je če so okej, pa so bili vsi v šoku, klicali reševalce, policijo, je pa takoj zadaj prišel drugi in je bil zdravnik na poti domov, tako da je on prevzel, potem pa še en itd, in smo bili povsem odveč.

Če zadeva stoji na sredi AC je najmanj da vsaj nek trikotnik postaviš in opozarjaš na prvih 10 20 vozil da ne pride do naleta za brezevzeze.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.876
-1.357
63
Ce nisi UDELEŽENEC nesrece (drugi odstavek), ga ni sodisca, ki bi te kaznovalo za obvoz nesrece. Kdo ti bo dokazal da si videl resnost posledic (ogrozena zivljenja, eko skoda....)? Plus to, da v casu odskodnink (zlomis vrat poskodovanemu...) In korone, hiva in podobnega sranja....99posto folka ne bo tvegalo tezav, okuzbe itd. Sploh ko imas kakega svojega otroka v avtu....
Tako je, samo objavil sem, kar je zapisano v zakonu. Praksa pa vemo kakšna je, eden pomaga ostalih 30 pa s telefonom v roki in live na FB.

• Všeč mi je
Reactions: sad

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.074
879
113
sumasumarum - kot druzba smo globoko v pi****.
Sosed sosedu inspekcijo namest roko pomoci..
Prometna nesreca - cimhitrejsi obvoz, da ne bom v koloni obstal.. edina skrb mi je, da z avtom ne bom povozil kaksne črepinje..
Ko pa "jaz" kaj rabim je pa vsega sistem kriv.. in iščejo se obvodi in VIP (veze in poznanstva)

dizastr.. kam smo prisli

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.531
5.072
113
Plus to, da v casu odskodnink (zlomis vrat poskodovanemu...)
Kaj si spet nekaj zmišljuješ in bluziš kot v vsaki temi? Katerega laika je sodišče obsodilo, ker je naredil napako pri dajanju prve pomoči? Je obsodilo katerega reševalca, ker ni pri reševanju naredil najboljše možne variante? Je obsodilo kakega gasilca, ker je pri tehničnem reševanju dodatno poškodoval ponesrečenca?

Odpri temo Pravljice in piši svoje izmišljotine tam. Tu je resna tema.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.670
2.741
113
Evo mene - kriv!

Ene štiri leta nazaj se pomladi z avtodomom vračam iz Nemčije in za enim od tunelov za Solnogradom naenkrat sodra in cesta ledena (pred tunelom oblačno in suho). Prvi trije pred mano po žlajfu in vrtenje ter levo desno v odbojne ograje. Jaz sem spustil gas in rahlo večkrat pritisnil na bremzo ter (srečno) obvozil vse skupaj, zadaj sem že videl ustavljanje in da so jim pomagali, jaz pa sem spizdil naprej - kriv ko hudič, ker nisem ustavil!
Avtocesta je bila zaprta več kot dve uri, so še pred Šentiljem poročali o zaprtju. :(

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in aljoman

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.074
879
113
Evo mene - kriv!

Ene štiri leta nazaj se pomladi z avtodomom vračam iz Nemčije in za enim od tunelov za Solnogradom naenkrat sodra in cesta ledena (pred tunelom oblačno in suho). Prvi trije pred mano po žlajfu in vrtenje ter levo desno v odbojne ograje. Jaz sem spustil gas in rahlo večkrat pritisnil na bremzo ter (srečno) obvozil vse skupaj, zadaj sem že videl ustavljanje in da so jim pomagali, jaz pa sem spizdil naprej - kriv ko hudič, ker nisem ustavil!
Avtocesta je bila zaprta več kot dve uri, so še pred Šentiljem poročali o zaprtju. :(
cak "mejhna" razlika je pa le med ledeno cesto in lovljenjem vozila... alpa obvozom v lepem vremenu na primorski hitri cesti

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.308
3.923
113
Pred leti opazil starega atka. V naslednjem trenutku spusti nek krik, se opoteče in pade. Se ga imel za nekega pijančka. Pogledam tja in ga vidim ležati, iz rane na temenu škropi kri. Z glavo je treščil ob robnik. Skočim, pritisnem z dlanjo na rano in pozivam množico, ki je pasla zijala naj nekdo pokliče reševelce (mobitelov še nismo poznali) in mi poda kakšno gazo ali kaj podobnega, pa se iz množice osorno oglasi gospa, ki me obdela, da bom povzročil infekcijo, da ker ona to ve, ker je medicinska sestra. Pa ji lepo nazaj rečem: kaj je lažje hendlati infekcijo ali izkrvavitev. Glede "pijančka" sem se kasneje posipal s pepelom saj je takrat doživel epileptični napad.
Danes bi se verjetno zagovarjal zaradi ogrožanja poškodovančevega zdravja. Medicinka, ki ni nudila pomoči pa bi temu bila priča.