Naredi raje en kontra test. Zvrni se s skirojem na glavo, jaz pa bom snemal mimovozeče in javil na 24kur in na policijo naj kaznuje vse ki se te niso lotili pobirati s tal.Zdaj pa drobni tiski....
Napisano je kaj mora.
Ni pa napisane sankcije kot kaže.
In ja ce imamo kazni za res minorne prekrske, potem bi tudo tule lahko bila.
Si predstavljate da zapeljete s ceste v graben, pa se narod lepo mimo vozi (in snema) vi pa uklesceni koliko vdihov se imate na voljo....
Res je. In vsi pridemo delat gužvo ko bo najmanj treba. Dvignite roko tisti, ki si želite da vam v nesreči pomaga nekdo samo zato ker je mel to nesrečo da se je znašel na napačnem mestu. In ne namesto njega nekdo, ki ve kaj dela.Več vas je.
Škatlo prve pomoči.Kaj moraš na 5 let menjat?
Ja. Ko je motorist nabasal starejšo žensko, na neoznačenem prehodu. Oba sta umrla, ženska takoj, motorist pa zaradi hudih poškodb v bolnici. Bil sem v šoku, nisem bil prvi na kraju nesreče. Nas je pa mimovozeče usmerjal naprej prvi udeleženec, da smo naredili prostor za intervencijska vozila in da niso(mo) pasli zijal.Je kdo videl nesrečo s človeškimi žrtvami 2m daleč?
Ce nisi UDELEŽENEC nesrece (drugi odstavek), ga ni sodisca, ki bi te kaznovalo za obvoz nesrece. Kdo ti bo dokazal da si videl resnost posledic (ogrozena zivljenja, eko skoda....)? Plus to, da v casu odskodnink (zlomis vrat poskodovanemu...) In korone, hiva in podobnega sranja....99posto folka ne bo tvegalo tezav, okuzbe itd. Sploh ko imas kakega svojega otroka v avtu....110. člen
(dolžnostna ravnanja ob prometni nesreči)
(uradno prečiščeno besedilo)
(1)Vsakdo mora pomagati pri prometni nesreči, če je treba:
–rešiti človeška življenja;
–preprečiti ogrožanje drugih udeležencev cestnega prometa;
–preprečiti ali omiliti ekološko nesrečo.
(2)Po prometni nesreči mora udeleženec prometne nesreče:
1.ustaviti vozilo;
2.zavarovati in označiti kraj nesreče, pri prometni nesreči I. kategorije pa vozilo čimprej odstraniti z vozišča;
3.pomagati poškodovanim;
4.obvestiti policijo, center za obveščanje ali koga drugega, ki lahko obvesti policijo, razen pri prometni nesreči I. kategorije;
Tako je, samo objavil sem, kar je zapisano v zakonu. Praksa pa vemo kakšna je, eden pomaga ostalih 30 pa s telefonom v roki in live na FB.Ce nisi UDELEŽENEC nesrece (drugi odstavek), ga ni sodisca, ki bi te kaznovalo za obvoz nesrece. Kdo ti bo dokazal da si videl resnost posledic (ogrozena zivljenja, eko skoda....)? Plus to, da v casu odskodnink (zlomis vrat poskodovanemu...) In korone, hiva in podobnega sranja....99posto folka ne bo tvegalo tezav, okuzbe itd. Sploh ko imas kakega svojega otroka v avtu....
Kaj si spet nekaj zmišljuješ in bluziš kot v vsaki temi? Katerega laika je sodišče obsodilo, ker je naredil napako pri dajanju prve pomoči? Je obsodilo katerega reševalca, ker ni pri reševanju naredil najboljše možne variante? Je obsodilo kakega gasilca, ker je pri tehničnem reševanju dodatno poškodoval ponesrečenca?Plus to, da v casu odskodnink (zlomis vrat poskodovanemu...)
cak "mejhna" razlika je pa le med ledeno cesto in lovljenjem vozila... alpa obvozom v lepem vremenu na primorski hitri cestiEvo mene - kriv!
Ene štiri leta nazaj se pomladi z avtodomom vračam iz Nemčije in za enim od tunelov za Solnogradom naenkrat sodra in cesta ledena (pred tunelom oblačno in suho). Prvi trije pred mano po žlajfu in vrtenje ter levo desno v odbojne ograje. Jaz sem spustil gas in rahlo večkrat pritisnil na bremzo ter (srečno) obvozil vse skupaj, zadaj sem že videl ustavljanje in da so jim pomagali, jaz pa sem spizdil naprej - kriv ko hudič, ker nisem ustavil!
Avtocesta je bila zaprta več kot dve uri, so še pred Šentiljem poročali o zaprtju.
Lahko obvoziš in za mestom nesreče ustaviš.cak "mejhna" razlika je pa le med ledeno cesto in lovljenjem vozila... alpa obvozom v lepem vremenu na primorski hitri cesti