In zakaj te na svetu ne sme nobena stvar živcirati? Jaz take flegme še nisem spoznal. Kako odreagiraš je pomembno.
Včasih je potrebno tudi komu povedati kar mu gre.
Včasih je potrebno tudi komu povedati kar mu gre.
Pri nekem zasanjanem starem atu je lažje sprejeti, da cinca in dela kolono ... pri mlajšem vozniku, ki povrh vsega še snema, montira kompilacije in se naslavlja s titulo NaJbOLj dEfEnZiVnEgA vOzNiKa Po VsEh OmEjItVaH, je pa to težje razumljivo in sprejemljivoKdor ne prenaša defenzivnih voznikov, nedeljskih voznikov, se mu sname ko naleti nanj, ga živcirajo, ga vrže iz faze, ga vrže v tilt.. ...vrnit vozniško in na avtobusu se peljat na psihoterapijo.
In vsi kar naprej peljejo, kot da ni nič...
Teh 51 na sliki ni 51 radar pokazal, ampak 51 po merilni toleranci. Ja, tudi Švicarji jo poznajo. Vem iz prve roke.Če Hanzi linka polne črte, bom jaz ponovno Mazzinija. Kazen za 1 km/h prehitro v naselju, Švica.
Miha Mazzini: Zakaj nočemo biti Švica?
Švica je veljala za ideal, h kateremu smo stremeli v letih pred osamosvojitvijo, češ ko odrastemo, bomo kot oni. Z leti samostojne države nas je veselje nad Švico minevalo in zadnje čase dokončno minilo. Zasukali smo se v drugo smer, v drugačno obliko skupnosti, in gledamo na vzhod, inspiriramo...siol.net
Vem, stacionarni in mobilni radar oz. iz roke ni isto. Pove pa del zgodbe, zakaj je Švica uspela lepo disciplinirati tudi pregovorno svojeglave Balkance.
Na 20 km do službe pa že skoraj 2 minuti. Zamudiš ali pa ne. Na 100 km pa že za eno res hitro kavo.Samo berem temo in ponavadi ne komentiram. Da bomo vedeli o kakšni razliki v časih je govora pri hitrostih 50 km/h ali 47 km/h na različnih razdaljah?
Na 1km je razlike manj kak 5 s. Razprava o tem je popolnoma brez veze. V bistvu je samo občutek tisti, ki te zavede.
Poglej priponko 73165
Mene moti - me pa ne živcira. In če me nekaj moti, sem pač navajen povedat, da me moti.Nič ni narobe če te kaj jezi (zaenkrat), si pa najbrž želiš, da bi te stvari manj oz. neživcirale. Vprašaj se zakaj te nekatere stvari živcirajo (kaj takrat občutiš, kako se počutiš) - tukaj boš našel tudi odgovor (v betuli pa zdravilo).
Me zanima, kje te kaznujejo za 0,3km/h nad omejitvijo. Boš dal kakšen vir?Pametuješ.
Ga ni policaja, ki bi nekoga v mestu kaznoval zaradi vožnje 3 km/h pod omejitvijo. Te pa bodo v večini EU "ocarinili" že, ko bo radar pokazal 50,3 km/h, ker nimajo toleranc kot jih ima SLO policija.
Pa v naseljih so tudi pešci, ki hodijo čez prehode, pa križišča kjer folk zavija in je realno povprečna hitrost lahko tudi daleč pod 50 km/h.
In res, če tudi tebe orenk moti, ker nekdo vozi 3 km/h pod omejitvijo, je čas da vrneš vozniško. Ker tudi ti nisi psihološki profil za šoferja. Si morda za bus uporabnika. Ko je na avtocesti drag race Raba vs Tam vs Man verjetno dobivaš živčne zlome. Jaz jih ne. Mi je business as usual, ne izgubljam živcev zaradi tega.
Nimaš mehkih nog - adrenalin. Te sledijo kasneje. ..sicer je pa tudi mene negativno presenetil posnetek kako so vozili mimo, kamionar pa tudi lagano.Točno to. Kako naj pomaga človek, ki nima pojma. In ne mi zaj o prvi pomoči, ki smo jo mogli vsi nardit.
Eno je pisat teste eno je pa v razjebanem avtu videt (nezavestnega) človeka, kri ali še kaj hujšega in razsodno pomagat. Če je prva pomoč vse kaj si nardil nimaš pojma realno gledano. Kolko folka okoli vas je sposobnih gledat odprto rano brez mehkih nog? Kak bo taki pomagal?
In se strinjam, da je v takem primeru bolje poklicat 112 in se umaknit, da ne povzročaš še večje nevarnosti.
Če je pa kreten in zaradi tega mimo pelje pa tudi kaj ti bo taki pomagal?
Jaz sem bil prepričan v teoriji, da bi šel takoj pomagat.In vsi kar naprej peljejo, kot da ni nič...
Sem bil prepričan, da se to dogaja drugje, tretji svet, no pa se motim...