bedaki na cesti

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Pametuješ.
Ga ni policaja, ki bi nekoga v mestu kaznoval zaradi vožnje 3 km/h pod omejitvijo. Te pa bodo v večini EU "ocarinili" že, ko bo radar pokazal 50,3 km/h, ker nimajo toleranc kot jih ima SLO policija.
Pametuješ. Nikjer v EU te ne bodo ocarinili niti ko bo radar pokazal 53, kaj šele za 50,3. Nikjer. In ja, vsi imajo tolerance. Kder jih ima merilna naprava že iz tovarne določene in se jih pač morajo držat.
Kar se med državami razlikuje (in SLO tu nič ne izstopa), je pa "odpustek", ki ti ga policija kar tako prizna, da te sploh ne ustavijo (kadar gre za ustavljanje v živo), ker se za male prekoračitve ne splača. Sploh na AC je tega precej ...

• Všeč mi je
Reactions: sad

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.746
113
EU
To vemo koliko pomeni. Pri Avensisu jaz točno vem, ko peljem po avtocesti 138 po števcu, je to točno realnih 130. Moja žena tega ne ve, in bo gledala da bo števec kazal 130.
V tem je fora živciranja dinamikov.

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
To vemo koliko pomeni. Pri Avensisu jaz točno vem, ko peljem po avtocesti 138 po števcu, je to točno realnih 130. Moja žena tega ne ve, in bo gledala da bo števec kazal 130.
V tem je fora živciranja dinamikov.
Ne, ni v tem fora, lahko se drajsa tudi 110 in nobenega ne moti. Fora je ali si sposoben slediti prometu ali ne. S 35 km/h na 50 omejitve to v nobenem primeru nisi. In tega je vse več, ne glede na starostno strukturo in ne glede na spol. Še največkrat gre za drkanje po telefonu namesto vožnje.

Vw digitalni števec kaže točno toliko kot pokaže informativna tabla z radarjem. Se je tudi že zgodilo da je tabla pokazala več kot števec.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
558
123
43
Ja glej neja mi v vsakem postu napišemo kaki carji smo in kaj vse mamo. Ti se sam ven mečeš.
Drugače pa ja socialni problem si v bistvu, niste bogati. Znano je, da vse to kar si do sedaj pokazal ima vsak študent povprečne družine. Dajmo zbirat na 1919 motoroki 5.

Tak da če nočeš, da glodamo nam ne meči kosti. Drugač pa veš, da smo lačni v našem zdolgočasenem plebejskem nezadovoljnem faušljivem življenju :( kolko se spombim tvojih besed iz Krete smo še klošarji al kaj si že rekel.

Grem zaj dalje fasado delat, ker mi je stari noče plačat pa sn jezn. Tak da maš mir pred mano do večera.
No vidis, kam smo prisli, da so se ucitli funkcionalno nepismeni..najprej meni ocita venmetanje, pol se pa pohvali, da ima fasado in s tem tudi verjetno novo bajto, ki jo jes sigurno nimam..drgac se mi pa ne da ukvarjat s tabo in tvojimi konfuznimi posti, precej bolje je na hitro prebrati probleme, ki jih imajo s svojimi pussymobili in njih voznjo drugi sodelujoci .. :aplauz: :valjamse:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Kdo se je hvalo s fasado? To si verjetno nekaj zamešal al pa kak drug post bral.
Če bi jo jaz mel se ne bi jebal zaj s tem.
Kje piše, da mam novo bajto? Je opcija, da renoviram staro? Mogoče prizidek? Mogoče celo preurejena stara mansarda? Bi šlo skozi kaj od tega? Kdo bi vedel.
Drugač pa valda, da ti nimaš bajte, če si študent. Tak polni so pa redki.

Očitno se ti pa še vedno lubi ukvarjat z mano, če vedno veselo zaglodaš v mojo kost :)

Corvette

Majstr
6. nov 2008
434
306
63
Pametuješ. Nikjer v EU te ne bodo ocarinili niti ko bo radar pokazal 53, kaj šele za 50,3. Nikjer. In ja, vsi imajo tolerance. Kder jih ima merilna naprava že iz tovarne določene in se jih pač morajo držat.
Če Hanzi linka polne črte, bom jaz ponovno Mazzinija. Kazen za 1 km/h prehitro v naselju, Švica.

Vem, stacionarni in mobilni radar oz. iz roke ni isto. Pove pa del zgodbe, zakaj je Švica uspela lepo disciplinirati tudi pregovorno svojeglave Balkance.

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Kar imejte švico, peljite si jo domov, hvala, ampak ne hvala. Huje kot štazi v DDR. Najbližji sosed te zatoži če se mu samo zazdi da si 2x prehitro parkiral pred blokom. Ali bognedaj v napačni vrečki odložil gnila japka v kontejner. In zbirajte točke za 1 km/h preveč. Ali za 10 dag preveč na vagi na zadnji aksi.

Corvette

Majstr
6. nov 2008
434
306
63
Od kje vtis, da zagovarjamo Švico? Bil je preprost dokaz, da "nikjer v EU ne kaznujejo niti za 53 km/h" - kar ne drži.

Meni se zdi tovrstna pretirana rigoroznost ubijajoča. Tudi v poslu znajo biti na trenutke togi in nefleksibilni, malo jim manjka balkanske iznajdljivosti in prilagodljivosti kot ene vrste protiutež "treba bit po reglcih". Obstajajo področja, kjer je toleranca zaželena ali pa, če hočete, življenjska, in dokler v prometu niso 100 % avtonomna vozila, je kaznovanje za 1 km/h prehitro pretirano.

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Samo berem temo in ponavadi ne komentiram. Da bomo vedeli o kakšni razliki v časih je govora pri hitrostih 50 km/h ali 47 km/h na različnih razdaljah?
Na 1km je razlike manj kak 5 s. Razprava o tem je popolnoma brez veze. V bistvu je samo občutek tisti, ki te zavede.

1696999758052.png

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.002
9.532
113
In kakšno povezavo ima tale tabelica s temo in mečkači po cestah? Pejt se pelat z Rudnika v center, ko se ti zarad nepomembnih sekund zaprejo vsi semaforji. Je razlika kar zanimiva. Če dodaš pa še to, da zgoraj opisani osebek rabi najprej 10s da spelje s semaforja in potem 500m da se sploh začne premikat s hitrostjo 47 kmh bo pa tabelca mal drugačna.

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
In kakšno povezavo ima tale tabelica s temo in mečkači po cestah? Pejt se pelat z Rudnika v center, ko se ti zarad nepomembnih sekund zaprejo vsi semaforji. Je razlika kar zanimiva. Če dodaš pa še to, da zgoraj opisani osebek rabi najprej 10s da spelje s semaforja in potem 500m da se sploh začne premikat s hitrostjo 47 kmh bo pa tabelca mal drugačna.
OOO na speljevanje pa nisem pomislil, hvala. Ja in kaj lahko narediš: v jok in na drevo. Verjetno vsak od nas ***** (jaz tudi - odvisno od dneva :cool:), ampak je le dretje v veter in nič drugega. Lahko se razpizdiš in potlej na cesti napraviš bedarijo, lahko pa si pir odpreš, ko prideš domu.
Preveč avtov je na naših cestah - tu je problem.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.679
1.531
113
Jaz furam mesto na tempomat. Avto pac spelje kasneje kot bi dinamik. In to vsakic. Pa tudi pospesuje pocasneje, ce imas koncno nastelano na 65.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.002
9.532
113
OOO na speljevanje pa nisem pomislil, hvala. Ja in kaj lahko narediš: v jok in na drevo. Verjetno vsak od nas ***** (jaz tudi - odvisno od dneva :cool:), ampak je le dretje v veter in nič drugega. Lahko se razpizdiš in potlej na cesti napraviš bedarijo, lahko pa si pir odpreš, ko prideš domu.
Preveč avtov je na naših cestah - tu je problem.
Nič ne naredim, včas se primem za glavo, včas še to ne in ja odprem si pir, ko pridem domov. Sem namreč tok na cesti, da bi bil že zdavnaj pod rušo, če bi se razburjal zarad tega. Ko pa vidim enega takega, kot je naš Ginginova, pač komentiram, da mogoče lohk sam kaj naredi v smeri, da se ne bodo okol njega konstantno dogajale kritične situacije.