bedaki na cesti

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Vožnja 110 km/h čez polne črte pri omejitvi 90 km/h je tebi v skladu s predpisi?
Vožnja pol metra čez polno črto na sosednji smerni pas je v skladu s predpisi?
Cikcakanje po avtocesti in prehitevanje desno levo in po čez je v skladu s predpisi?
Prehitevanje kolone vozil v naselju v križišču in čez polne črte je v skladu s predpisi?

Malo samorefleksije prosim.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.002
9.522
113
Ne, govorim o pojmu dinamične vožnje, ki nikakor ne pomeni vseh zgoraj napisanih ekscesov (čeprav 110 na 90 brez polne črte niti ni tak divji prekršek, kot ostali omenjeni, še posebno ko prehitevaš). Teh zadev ne zagovarjam, jih pa ti srečaš neverjetno veliko kar pomeni, da s svojo vožnjo take ekscese izzivaš in s tem sigurno ne spadaš med defenzivne voznike. Zgolj v razmilsek in samorefleksijo.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Corvette

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ja, vse lepo besedilo, samo da vi dinamiki menite, da je kolona, ki se v naselju premika 48 km/h prepočasna in da jo gre tudi ob polni črti in križiščih prehitevati z 110 km/h.

• Všeč mi je

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.002
9.522
113
Si še kar na bojnih slonih? Toliko o tvoji defenzivi. Mogoče kolona ne, oseba, ki se pa konstantno premika 47 kmh, kjer je omejitev 50 in 75 kjer je omejitev 90 je pa blazno moteča stvar. Podobno je z mečkači, ki rabijo pol kilometra, da pospešijo po koncu naselja iz 50 na 90 ali se pa v LJ vlečejo s semaforja kot megla in ti zahebejo zeleni val. In več kot očitno v tvojih videih je to, da si ti ta oseba. Podobno si nevaren kot pacienti na tvojih videih.

• Všeč mi je
Reactions: sad in krko

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Oseba, ki pri omejitvni 50 km/h vozi 47 km/h vozi regularno po vseh predpisih.
Če je tebi teh 47 km/h tako motečih, da greš prehitevati kolono, pa morda pomeni, da si psihološki profil, kateri ne sodi na cesto in mu je potrebno odvzeti vozniško dovoljenje, saj si smrtno nevaren sebi in drugim.
Ne sodijo vsi za volan. Ni to osnovna človekova pravica. Je prislužena pravica. Če se psihološko ne moreš držati pravil, pač ne sodiš za volan.

• Objave ne odobravam
Reactions: jest5

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.807
2.605
113
Men Vransko kot šola vožnje ne gre v nos, sem bil tam 4x plus vse programe od Braneta Küzmiča smo dal svoje cajte čez, pa je še premal, tko da ti le upoštevaj svojega inštruktorja, ne rabiš se pa s tem ven metat kot je v tvoji navadi, ker si vseen še mal mehak v kocinah na bradici, tud če si dal obvezni tečaj skozi. Le reci očkatu, naj ti plača še vse ostale, ki jih majo tam, ne škodijo vključno s tistim od Jereba.
Kar se pa tiče tvoje provokacije s pobičem (ti si nekje na njegovem nivoju), pa ne vem kaj si mislil, da boš dosegel. Da bom jokal, se razkuril, kaj? Moj mulc ta hip plačuje za svoje neumnosti in ignor nasvetov vsako popoldne po šoli od dveh do desetih zvečer, ker pač nima bogatega očija kot ti in če hoče met avto nazaj na cesti bo mogu kr neki evrčkov pokazat, pa kr neki ur pod tem avtom previset (pa ne da nimam še za en star avto, sam raj si kupim raketo, kot pa da njemu kupim še enega). Je pa na podobnem nivoju brihtola kot ti, tko da če kaj, imam izkušenj z brihtolom mladeničev zelo veliko. Tko da ti sam glej, da ne boš avta, k ti ga je očka kupil, zapeljal s ceste, ker če kaj vem po vseh teh letih na svetu, da se zarečenga kruha kr naješ, če si brihten.
Pa še to, ko boš, če boš imel enkrat ti 18 letnga mulca polnega testosterona in brihtola, se pa le name spomni ;) , ko se boš za glavo prijel, še vsak foter se je. Pr men zdej že tadruzga fanta brihtol jajčk prijemlje, je zanimivo. Da o bejbah ne začnem.

Tebe bi pa počas ta jajčni brihtol lohk minil, si le že malenkost starejši...
Jabolko ne pade daleč od drevesa

• Objave ne odobravam
Reactions: jest5

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.002
9.522
113
Če je tebi teh 47 km/h tako motečih, da greš prehitevati kolono, pa morda pomeni, da si psihološki profil, kateri ne sodi na cesto in mu je potrebno odvzeti vozniško dovoljenje, saj si smrtno nevaren sebi in drugim.
Ne sodijo vsi za volan. Ni to osnovna človekova pravica. Je prislužena pravica. Če se psihološko ne moreš držati pravil, pač ne sodiš za volan.
Po predpisih že, defenzivno pa ne. Tako da priporočam samorefleksijo od psihološkega profila ki ne sodi na cesto oziroma za volan.

Corvette

Majstr
6. nov 2008
434
306
63
Ginginova ali je objava osebnih podatkov (registrske številke) v skladu s predpisi?

Malo samorefleksije, prosim.

Dodatno: 47 km/h po števcu je realno gledano še par km/h manj po GPS-ju. Torej realno govorimo o 45 km/h ali počasneje. Seveda je to v skladu s predpisi, nič ne rečem. Američani imajo lep rek: you're not wrong, you're just an asshole :)

Enako je s npr. pretirano varčno vožnjo. Če nekdo zaradi lovljenja porabe prehiteva tovornjak z vrtoglavimi 97,5 km/h, je to v skladu s predpisi. Je pa nefer do vseh ostalih udeležencev v prometu, če jih s (pre)počasno vožnjo ovira.

Podobno je s kolesarji. Vso pravico imamo voziti max. 1 meter od roba in počasi. A če sem sam na kolesu in večji avto oz. bus/kamion ne more naprej, se ob prvi priliki umaknem, zapeljem/skočim na pločnik, z roko nakažem, da je ovinek naprej prost za prehitevanje, itd., če za sabo po nepotrebnem delam kolono.

In -jebeno čudno!- je moj dashcam kljub 30.000+ km letno praktično brez omembe vrednih incidentov.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
.
pa prav dosadni s stem očkotam ipd, ni bogat,
Ja glej neja mi v vsakem postu napišemo kaki carji smo in kaj vse mamo. Ti se sam ven mečeš.
Drugače pa ja socialni problem si v bistvu, niste bogati. Znano je, da vse to kar si do sedaj pokazal ima vsak študent povprečne družine. Dajmo zbirat na 1919 motoroki 5.

Tak da če nočeš, da glodamo nam ne meči kosti. Drugač pa veš, da smo lačni v našem zdolgočasenem plebejskem nezadovoljnem faušljivem življenju :( kolko se spombim tvojih besed iz Krete smo še klošarji al kaj si že rekel.

Grem zaj dalje fasado delat, ker mi je stari noče plačat pa sn jezn. Tak da maš mir pred mano do večera.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.541
1.721
113

Ne vem kaj je drugim komentatorjem ampak ne, ni po predpisih. Čim v istem stavku omenjaš 47 km/h in kolono, potem pomeni, da je tisti prvi v koloni, ki vozi pod omejitvijo v prekršku, ker se ni umaknil na prvem primernem mestu in spustil kolone naprej.

• Všeč mi je
Reactions: Janch, sad in Matey

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.928
113
Ne vem kaj je drugim komentatorjem ampak ne, ni po predpisih. Čim v istem stavku omenjaš 47 km/h in kolono, potem pomeni, da je tisti prvi v koloni, ki vozi pod omejitvijo v prekršku, ker se ni umaknil na prvem primernem mestu in spustil kolone naprej.
Dej nehi no. Kje bo pa pol dobil material za svoje flmčke? Človek se lepo pošteno trudi postat influencer, vi ste pa tako nesramni do njega.

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Točno to. Ginginova: kolikokrat si se ustavil in spustil kolono ali vozilo ali agresivca naprej?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
še enkrat ko te prehiti X6, GLE in podobna šara z visoko cestnino, je povsem legit, plačal je dosti več, tako da ima pravico.

• Objave ne odobravam

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Točno. In če se na omejitvi 50 ne znaš peljat 50 (ali nočeš, ne moreš ipd), potem ti ta pravica pač ne bi smela več pripadat.
Plus: pri 47 oviraš druge, ki bi legalno vozili 50. Si 100%, da je to "po predpisih"?

• Všeč mi je