a bo dvoličnost, neenakost pred zakonom

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Sploh nima veze. Zadeva se ne obravnava kot prekrsek ampak kot kaznivo dejanje preprecitve uradnega dejanja. Point je da policija tistemu spredaj ocita da je namenoma zaviral z namenom preprecit policijsko nalogo (ustavljanje, sledenje, karkoli). In nikogar ne zanima ali je bil spredaj zajec ali ne itd... razen ce bo osumljeni trdil da to ni bil njegov namen (kar bo tezko ker je ze pred tem bezal) in da je dejansko moral zavirat in da gre za klasicno nesreco in ne kaznivo dejanje.
Ja se strinjam oz. hvala tudi za pojasnilo glede preprečitve uradnega dejanja.
Drgače se pa en malčk zajebavam :norec:

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.366
-2.867
113
110. člen (dolžnostna ravnanja ob prometni nesreči)
(2) Po prometni nesreči mora udeleženec prometne nesreče:
...
7. ostati na kraju prometne nesreče, dokler ni končan ogled, razen če tisti, ki vodi ogled, ne odloči drugače. Če je treba rešiti človeško življenje, lahko udeleženec prometne nesreče začasno zapusti kraj prometne nesreče, vendar se mora takoj, ko je to mogoče, vrniti.

mogoče pa ni šlo samo zaradi zajca, ampak so tudi človeška življenja reševali in so zato pobegnili s kraja nesreče?
Aha nisem vedel, da morajo vsi počakat na kraju nesreče. torej sta tadva potopala kaznivo, ker sta kar šla?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Čakaj, ampak če je tip res to naredil, a mu ne bi moral policist TUDI očitat in zaračunat po 45 členu ZPCP? Ali se sedaj lahko policist sam izmišljuje, kaj mu bo očital.
Ker meni to smrdi na oškodovanje proračuna (-200 EUR).

Jaz se strinjam s tvojim pisanjem. Tudi s tem, da če tisti spredaj dejansko beži, ga zbijejo dol s ceste, tam kjer se ne ogroža drugih.
Edino ta primer mi malo smrdi, ker po do sedaj znanih informacijah le ta ni divjal, temveč se je peljal naprej v skladu s cpp. Lahko je bil zamišljen, itd. in ni videl zadaj. Nekako mi vožnja po CPP in bežanje ne gre skupaj. Ko ga je zagledal, je pa iz strahu pritisnil na zavoro. Policist se mu je pa v rit sesul.
Me pa zanima, zakaj so tisti trije ven zbežali :).
Ce mu kaznivo dejanje ocitas mu ne mores se prekrska...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
hvala.
ni ga ustavil s prisilo, model se je sam ustavil in pri tem prisilno ustavil policaja, ki je razbil službeno vozilo in še njegovo. ne vem kako je z zavarovanjem v tem primeru.
vsekakor pa ni imel ne varnostne razdalje, ne prilagojene hitrosti voznim razmeram. mogoče so tudi gume krive, kdo bi vedel.
a potem bi morali policajo zasledovati po omejitvah? saj mariskaj imaš prav ampak tukaj ga pa močno biksaš.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ta vprašanje je že bil. zasledujejo naj tako, da bo varno, če že v osnovi ni varno za bežečega, ker začne pretiravat, naj bo vsaj za policijo. v čem je fora vozit za ritjo..ga bo magnet od lučk ustavil.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.427
2.584
113
Pjite se takole prička z policajem v katerokoli sisednjo držao.
Policaji so pussiji, zato ker dopuščajo tako prerekanje.
Demokracija ni vadno dobrodošla, sploh v neurju na barki- krizna situacija.

• Všeč mi je
Reactions: sad