1.4 TDI

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
OK... pač si fan VW-ja...peljal sem oba in lahko z lahkoto rečem da gre Clio bolje... ok.. , ampak občutek je 100x boljši kot pri lenem VW-ju.. da ne govorim o glasnosti, ki je porazna pri VW... ko sem se prvič vsedu pri -10 iz moje ex škode v cliota, sem mislil da je že ogret..
lp
Daleč od tega, da bi bil FauVe fan (moj nick lahko jemlješ kot pomanjkanje domišljije in pač kot to katero znamko sem v času registracije na en drug forum vozil).
Za feeling ti verjamem, je čist subjektivna stvar. Po drugi strani pa so razlike na papirju skoraj nične.
Se pa strinjam glede glasnosti: ropot je dost velik, tresljaji tud, pa še smešen zvok trivaljnega motorja je. Je pa poraba zato dost majhna.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Kaj pa 1.4 TDI Blue Motion.....ve kdo v čem je 'fora' toliko manjše porabe napram običajnemu 1.4 TDI (povprečje 0,7 litra na 100 pevoženih)?

(obljubljajo mešan cikel 3.9 litra)

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Cel kup zvočne izolacije so vrgli ven - lažji avto, znižali so ga nekoliko - nižji zračni upor, spremenili prestavna razmerja - motor se vrti v nižjih obratih, nižja poraba, seveda tudi nižja odzivnost motorja. To je to. Nobene magije. Na testih Blue Motion-ov ne marajo preveč, ker ne grejo nikamor, s prestavljanjem v nižje prestave, pa tudi nižja poraba izgine.
smile-1.gif

Ogo

tomi

Guru
1. sep 2007
18.576
9.810
113
40
MB
no pa še zunaj je malo spremenjen, maska je bol zaprta, felne so lažje ..

kot sem že pisal, v enem tednu mi ga je uspelo spravit na 3.8l/100 pač z relativno pazljivo vožnjo, meni je kr pasalo ko ni treba tolk prestavlat, ker prestave so doooolge
smile-1.gif