Žrtev radarja kranjskega redarstva

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.862
6.520
113
Malce OT, ampak ker smo ravno na KR koncu. Zadnjič parkiram na parkirišču za Storžičem in pride stric z nekimi listki in zaračunava parkirnino. Včasih je to spadalo pod občino in njene parkomate. So še kje kaka parkirišča v KR, za katere več ne velja parkomat?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Teh nekaj parkirišč je bilo priHvatiziranih skupaj z Delavskim domom, občina jih je imela v najemu do nedavna.

Sedaj pa ta parkirišča tržijo priHvatniki sami.

Mislim da je to edini tak primer v KR.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Bo vsak od prebivalcev pripravljen odšteti 5 tisočakov za parkirno mesto?

Vsak dobi možnost, da kupi ali ne kupi.
Na "našem" parkirišču smo ravno v postopku pripisa funkcionalnega zemljišča k blokom, tako da bomo s tem preprečili kakršne koli nadaljnje posege v prostor brez našega soglasja. In to smo naredili zadnji trenutek, ker se je en model iz večstanovanjske hiše, ki je na vstopu v to parkirišče odločil, da bo izkrčil živo mejo in si naredil dostop do hiše prek parkirišča, s čimer bi izgubili dve parkirni mesti. Živo mejo je že porezal, potem je moral pa nehati.
Parkirišče bo v končni fazi dobilo rampo in vsi, ki sedaj parkirajo tukaj - in ogromo jih je, ki živijo v sosednjih blokih, ki ne mejijo na parkirišče, ter zaposleni v centru kranja (odkar je parkirišče na Hujah ter ob Valterju plačljivo) bodo "popušili". Končno bomo lahko prišli domov ob 20h in parkirali na parkirišču in ne na pločniku ob vrtcu.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
Saj to je edini spas v Kr, pa zastonj avtobus 1€ karta dnevna, 5€ mesečna, 25€ letna a kljub temu pločevine 2-3x preveč.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Ja, samo vozni redi so pa
bonk.gif

Moja se je vozila z železniške na Planino (OŠ Staneta Žagarja) - pa bi bla prej peš
smile-1.gif

Fastly

Pripravnik
5. sep 2007
204
0
16
Uporabniki, kako je s prekrškom kateri ti ga je izdal redar. Bilo je samo obvestilo redarstva, kjer so vsi podatki, da lahko plačam kazen. Ker je redar šel čez svoja pooblastila, sem klical nadrejenega, ker se z redarjam ni dalo nič zmenit. Nakar mi nadrejeni pove, da bom domov dobil obvestilo o prekršku in naj se potem pritožim.

Begajo me naslednja vprašanja:
- je redar upal, da bom plačal kazen, četudi mi nebi poslal obvestila na dom (na tistem piltku so bili sicer vsi podatki za plačilo)
- v obvestilu o prekršku ni bilo položnice
- na to obvestilo se nimaš pravice pritožiti, potem sklepam, da rabim dobit položnico na dom, da se lahko pritožim, po nasvetu nadrejenega
- koliko časa majo, da pošljejo na dom obestilo o prekršku

Pa redar naju je s kolegom kar legitimiral in zahteval osebne podatke, vozniško, prometno. Pa kam smo prišli? A čez dve leti nam bodo že taborniki urejal promet po cesti?
uf-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
trenutno je lastnik vseh javnih površin na planini občina.5k€ za parkirplac ni veliko.še psoebej če veš da te bo nadaljnih 40let vedno čakalo prosto parkirno mesto ki bo dovolj široko za normalno parkiranje ter vstop in izstop iz avta [/quote

Vem, da ni veliko, ampak nisem za tebe vprašal, ampak za 90% drugih, ki bodo rekli ne.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Obvestilo o prekrsku dobis samo na avto, na dom bos dobil placilni nalog.

Obvestilo nima statusa odlocbe zato ni pravnih sredstev zoper obvestilo. Ce bi rad podal zahtevo za sodno varstvo pocakaj na placilni nalog.

Redar ima pooblastilo da te identificira ter tudi da te ob storitvi dolocenih prekrskov ustavi (vendar ne z vozilom kot policija ampak le pri stojecem nadzoru prometa)

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Redar ima pooblastilo da te identificira ter tudi da te ob storitvi dolocenih prekrskov ustavi (vendar ne z vozilom kot policija ampak le pri stojecem nadzoru prometa)
Vsekakor nima pooblastila, da legitimira sovoznika/prijatelja:

Citat:
(1) Občinski redar ugotavlja istovetnost osebe, ki s svojim obnašanjem in ravnanjem na določenem kraju ali ob določenem času vzbuja sum, da bo ogrozila varnost ljudi ali premoženje, izvršuje ali je izvršila prekršek ali kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti.
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=2006139&stevilka=6040

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Sam si si odgovoril. Lahko da sta se do redarja nedostojno vedla. V tem primeru sta motila javni red in mir. Glede na to da ne vemo kaj tocno se je tam dogajalo je povsem mozno, da je redar imel zakonsko podlago za ugotavljanje sopotnika/prijatelja

Fastly

Pripravnik
5. sep 2007
204
0
16
Nekaj slišal, da naj bi sedaj imeli določen čas za poslati obvestilo? Je kaj na temu ali so samo baba čula, baba rekla.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
To je problem kupcev ne policije/redarstva.

do sedaj 20 let to ni bil problem ničesar.na balkanu se pač problemi tako rešujejo.v evropi pa prvo poskrbijo za dovolj parkinih mest za prebivalce potem pa delijo kazni če pride do kršitev

Ja seveda, potem pa svizec ...
Pojdi si malo v recimo Nemčijo pogledat ... Imaš kup blokovskih naselij v vsakem večjem mestu, kjer je isti problem. In tudi tam talajo kazni.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.730
15.773
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Je avto nate pisan? Če ni, naj si lastnik priskrbi dokaz, da v tem času ni vozil in je to to. Pritožba uspe.

Ne bo držalo. Že nekaj časa je lastnik v primeru, da ni bil voznik, dolžan sporočiti kdo točno je voznik dejansko bil, drugače sam nosi posledice oz. plača kazen.

Joooj ne, pa ne že spet ta fora
bonk.gif

To smo pa že tolikokrat obdelali, dokazali da ni res itd..., da mi res ni jasno, da kdo tule še kaj takega napiše. Sploh pa ne ti, jeb'emti!

redface-1.gif

Vedno imam v spominu eno debato med dvema okrajnima sodnikoma, ki sem jo slučajno slišal in me je zgleda to zavedl oz. me zavaja
tongue-1.gif

Fastly

Pripravnik
5. sep 2007
204
0
16
Hvala again
cool-1.gif

6. člen

Na koncu prvega odstavka 42. člena se doda nov stavek, ki se glasi: »Postopka o prekršku, ki je bil ugotovljen s tehničnimi sredstvi in kršitelj s kršitvijo ni bil seznanjen, ni dopustno začeti, če od dneva storitve prekrška preteče več kot 30 dni, ko je bil prekršek storjen.«.

Spet vprašanje, kdor ve odgovor. Ko sem dobil papirček v roke, redar mi ga je osebno izročil, je minilo že 46dni. To je tisti papir, na katerega ni mogoč ugovor. Kot je napisal Apollo8. A potem je to to? Ker drugače bom pač moral napisati več, ker je redar šel čez svoja pooblastila. Ta s 30dnevi, je pa res tako elegantna rešitev.
cool-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Ce ti je redar dal pildek v roke potem si dobil obvestilo o prekrsku. Obvestila se daje ce npr narobe parkiras. Prekrski zaznani s tehnicnimi sredstvi pa so po domace prekrski ko te slika radar...al pa ce te fotkajo ko gres cez rdeco luc. Ce pa si narobe parkiral pa gre za prekrsek ki ga je redar neposredno zaznal in je rok za zacetek postopka o prekrsku dve leti.