Zonta, Dars in odpad

dask

Majstr
21. sep 2023
263
261
63
Kar sem jaz koristil asistenco, sem vedno dobil klic iz zavarovalnice kdo in približno kdaj pride. Tak da jaz se kar nekomu ne bi pustil odpeljat.
 
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in B81

kajn

Guru
5. okt 2007
2.577
1.380
113
Iskajoč brata
To ja. Torej ce pride en zonta, mu recem, da cakam vleko od triglava. Ni dovolj?
Če ne bi bilo tele teme, se bi jaz zihr ulovil v tole finto...
95% voženj po avtocesti imam z družino.... imam težavo, pokličem zavarovalnico, rečeje: pridemo čez 40 min... OK, čakamo in pride tale Zonta, jaz direktno do njega: "Vas je zavarovalnica poslala?" In odgovori da.... še pomislil ne bi, da je nateg.... Pe sem ko ribica ujet na trnk
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.116
3.591
113
Marlbor
Če ne bi bilo tele teme, se bi jaz zihr ulovil v tole finto...
95% voženj po avtocesti imam z družino.... imam težavo, pokličem zavarovalnico, rečeje: pridemo čez 40 min... OK, čakamo in pride tale Zonta, jaz direktno do njega: "Vas je zavarovalnica poslala?" In odgovori da.... še pomislil ne bi, da je nateg.... Pe sem ko ribica ujet na trnk
Točno to se je kolegu zgodilo na Vranskem. Pa še odšlepal ga je nekam v delavnico (kjer kao pozna dobrega in ugodnega mehanika), kjer so mu hoteli pol avta zamenjati za par tisočakov. Potem je z muko dobil avto iz delavnice in ga odšlepal na pooblaščen servis, kjer so ugotovili, da je spustila cev za 60eur.
 

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.163
864
113
Kot sem napisal. V Sloveniji bo mene samo AMZS nalagal, v tujini pa bom iz AMZS centra dobil info, katera firma me bo nalagala. Če imate najmanjšo možnost, pa tudi če gre feltna po gobe, peljite dol z AC.
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
25.913
39
113
ja... kaj pa naj dars naredi? to bi mogl imet neke koncesije ali nekaj podobnega.

Ravno to se dogaja ja, hijene, ki pridejo mimo, neki čebla in avto je že na vleki.

Bi pa pričakoval od zavarovalnice, da me obvesti, ko se dogovori za prevoz, mi posreduje katera firma je itn... in zraven bi lahko še opozorili stranko, naj ne dovoli drugim nalaganja... Mene je vleka poklicala, me vprašala za točno lokacijo in povedala s katere firme pride. res pa ni bila AC.

ampak ja, na terenu, ko kamioni mimo glave šibajo 90km/h si seveda želiš čimprej od tam...
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
14.835
2.443
113
Žonta čaka tujce in kamionarje.
Mi z' domači mamo asistence pa poznane, pa ALTER.
Tujce lahko takoj naserjejo. Marsikoga od nas tudi - ko smo tujec.
Ne vem pa kako je z kamionarji. Jih Žonta pobere zaradi DARS-a - ki ve ceno?
 

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.228
326
83
Tako kot ima teleoperater napisane" kooperante" za gostovanje v tujini bi zavarovalnice morale imeti javni spisek svojih "kooperantov". Ampak je to prehud umotvor. Za tujce bi pa moral amzs bit tist korenspodent. Saj se predstavljajo v tujini za partnerja ADAC ipd drzavnim zdruzenjem.
 
  • Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou
22. jul 2007
12.987
1.389
113
123
Saj je po eni strani tudi za zavarovalnice ok, da jim njihove stranke na strankine stroške pobirajo razni "zontati" win-win kombinacija.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Pepe

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
496
66
28
širne planjave Dolenjske
Ksz...

Kadarkoli sem potreboval asistenco so mi na centru povedali kdo mi pride pomagat, katera firma, in vsakič sem dobil klic od asistence koliko časa ima še do moje lokacije
Imam enake izkušnje, ne glede ali je bil dogodek v Sloveniji (izven AC) ali Hrvaški (na AC in izven AC), vedno dobil klic od asistence in kdaj pride ter kdo.

Je pa res tudi to, da sem nazadnje doživel to (ob 3.00 zjutraj, julija), da me kliče iz asistence in pove kdo pride (kateri prevoznik-firma) in kdaj, v roku slabih 10 minut sem prejel klic od nekoga drugega, da je že na poti do mene. Vprašam kdo je on, nekaj zdrdra v telefon, po ponovnem mojem vprašanju pravi "razdraženo" da če ne potrebujem asistence naj pa ostanem kar tam v vukojebini in odloži telefon. Kličem na asistenco kaj se dogaja, mi pravi da naj ne skrbim, da je njihov pogodbenik na poti in naj jih pokličem ob njegovem prihodu. Čez cca. 15 min pride prevoznik, tisti katerega je poslala asistenca, preverim s klicem in je bilo vse ok.

Med nalaganjem vozila sem debatiral s tem prevoznikom in je povedal, da se to dogaja (on seveda ni takšen, on je pošten :eek:). Imajo povezave na asistenčnih centrih, policiji in jim "mimo vrste" rihtajo prevoze. Na koncu si lahko v takšnem zosu, kot je že opisano.

Rezime zgodbe je --> vsi se borijo za svoj kos pogače, samo plačnik si lahko sam, ne pa zavarovalnica/asistenca.:mad::confused: Potrebna je previdnost vedno, ne predstavljam si kako starejši/neuki ljudje to urejajo, ker naplahtati njih je mala malica....:oops1:o_O. V vsakem primeru pa tudi zastopniki ne osveščajo dovolj strank, kakšne so pasti teh nategovalcev.
 
  • Všeč mi je
Reactions: sad in jendomen

msenjur

Guru
11. sep 2007
25.913
39
113
ja, dejansko izkoriščajo človeka v nesreči. In tukaj se pričakuje od države, da naredi red. Pač je treba licence uvest in pika. In ko pride po avto pokaže številko dovoljenja, predtem ti dobiš od zavarovalnice na sms številko, katera pride pote in je.
 

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.388
1.792
113
Ma rešitev bi bla zlo simple. Tule je papirček, stalo bo tolk in tolk če te odvlečem. Podpiši.

Brez tega podpisa ni računa. Fertik.

V bistvu me čudi da je tu tak teksas, a ne povsod velja da brez nekega izrecnega naročila ne morš kar tako pošiljat računov.
 
  • Všeč mi je
Reactions: tony in msenjur

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.279
4.788
113
1. Z avtoceste mora avto iti čimprej.
2. Če je v interesu zavarovalnice, bo študent v klicnem centru imel nalogo, da klicatelja obvesti, kako prepozna, da je to tisti izvajalec, ki ga je poslala zavarovalnica. A jo ima?
3. Kolikšen odzivni čas nam jamčijo zavarovalnice.