Znojenje

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Kaj pa vem. Ni ravno fajn, če ti pusti flek na kaki srajci za 40 eur, ki jo nosiš pod obleko.

Pa dejansko eni ščitijo pred "smradom" eni pa dosti slabše.

Bom probal enega od zmagovalcev. PRvi je baje unisex.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Ljubljana, 21. september 2011 – Na tokratnem VIP testu so se pod drobnogledom znašli dezodoranti, ki vsebujejo antiperspirante. Torej tisti, ki naj bi preprečili neprijeten vonj in potenje. Preizkusi so pokazali, da vsi pri tem niso učinkoviti.

Proizvajalci nenehno sledijo trendom na trgu in se prilagajajo željam potrošnikov, zato danes na trgu prevladujejo dezodoranti, ki preprečujejo tudi potenje. Antitranspiranti ali antiperspiranti (izraza pomenita pravzaprav isto) vsebujejo dišave in aluminijeve soli, ki zavirajo delovanje žlez znojnic.

Kako so testirali?
Za test so tokrat na ZPS izbrali dezodorante, ki so primerni za oba spola (t. i. unisex) in tiste, ki so namenjeni le moškim. Pri testiranju izbranih dezodorantov je sodelovalo več kot 1.200 prostovoljcev, ki so uporabljali dezodorant le pod eno pazduho. Pod drugo pa nič. Vsakih 8, 24 in 48 ur (to je bilo odvisno od tega, kako dolgotrajno zaščito je proizvajalec obljubil z napisom na izdelku) so se oglasili v laboratoriju, kjer so strokovnjaki ugotavljali, kako učinkoviti so dezodoranti: torej ali trditve proizvajalcev držijo. Udeleženci so sicer med praktičnim preizkusom izdelkov opravljali vsakodnevna opravila, v laboratoriju pa so učinkovitost dezodorantov preverili tudi pod »obremenilnimi« pogoji, udeleženci so morali npr. 40 minut preživeti v sobi, ogreti na 38ºC, vlažnost zraka pa je bila 35-odstotna. Med 15 testiranimi dezodoranti jih 6 testa ni opravilo, zato so za preprečevanje potenja dobili najslabšo testno oceno »nezadovoljivo« in nižjo skupno testno oceno. Med tistimi, ki so dobili oceno »nezadovoljivo« sta tudi predstavnika znanih blagovnih znamk, Adidas action 3 Pro Invisible Anti-Perspirant in Dove Man+Care Aqua Imapct Anti-transpirant. Pohvalno pa je, da prav nobeden izmed testiranih dezodorantov ni puščal madežev na tekstilu.

Najboljša na testu…
Med dezodoranti, ki so namenjeni obema spoloma, se je najbolje odrezal Garnier Mineral Dezodorant Ultra Dry, med tistimi, ki pa so namenjeni moški populaciji pa Rexona men Sport Defence Anti-Transpirant. Dobra alternativa je Ombia Deo Spray Original, namenjen obema spoloma, ki je za približno polovico cenejši od obeh zmagovalcev.

Sicer pa se ljudje potimo različno, nekateri bolj, drugi manj. Nekaterim za preprečevanje neprijetnega vonja zadostujeta že voda in milo, drugi morajo uporabljati tudi dezodorant. VIP testi vedno znova dokazujejo, da kakovosti izdelka ne odražata ne znamka ne cena, zato so rezultati testiranj še toliko pomembnejši za kupce, ki želijo kupovati kakovostno, a racionalno.

Več informacij:
www.zps.si (Znak VIP Test, Kako testiramo…)

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Sem hotu zadnjič kupit en moški deodorant. Pregledal vse od Mercatorja, Mullerja, DM ... pa nisem našel niti enega moškega deodoranta brez antiperspiranta.
bonk.gif
Nato sem vzel nekega ženskega, z nekim nevtralnim vonjem.

Zakaj brez AP? Ker jaz ful švicam v glavo, pod pazduho pa komaj kaj, zato ne bom šel zdaj še teh par por zapirat. Al sem res taka izjema, da niti ena firma ne naredi niti enega proizvoda brez AP?

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Mislim, da je imela Nivea pred časom en model brez antiperspiranta, drugače pa imajo to že vsi. Zadnjič sem kupil tisti naravni deodorant od Biotherma s slike na začetku teme, pa je tolko za nič kolikor je drag. Po 8h sedenja v pisarni sem smrdel kot da bi sekal drva.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
Mislim, da je imela Nivea pred časom en model brez antiperspiranta, drugače pa imajo to že vsi. Zadnjič sem kupil tisti naravni deodorant od Biotherma s slike na začetku teme, pa je tolko za nič kolikor je drag. Po 8h sedenja v pisarni sem smrdel kot da bi sekal drva.

ja, deodorant je mišljen, da se ga nanese po tuširanju, in od takrat naprej drži določen čas, ne pa da se že 3 dan zapored nanaša brez tuširanja!!!

Ynos: kakšen flek? sej ko daš srajco oprat, gre vse ven?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Jaz se tudi zelo znojim. In kaj uporabljate potem proti?

probaj: pojstla, kavč, kakšno ležanje na plaži...

hecam se...
wink-1.gif

jest se tud kr dost znojim, če malo zamigam, tko da tuš, sveže cunje, navaden deodorant... kot sem že rekel, v naravne postopke ne mislim posegat, ker mislim, da se ti to prej ali slej maščuje.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Proti potenju ne moreš kaj dosti, razen, da čisto shiraš. heheh

Da pa švic ne zasmrdi, je pa drugo.Meni je bla vedno fajn rexona dry ice, zdaj pa mam Garnier.
grin1.gif

003nclz.jpg

Morem rečt, da je odličen.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.117
10.968
113
kod Džej-Zija
Jaz še vedno prisegam na klasiko, Old spice. Njihovi deodoranti so v rdeči embalaži, antiperspiranti pa v beli z rdečim pokrovčkom. Slednje poskusil enkrat, pa mi ni pasal. Njihovi deodoranti so mi pa zakon.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:

ja, deodorant je mišljen, da se ga nanese po tuširanju, in od takrat naprej drži določen čas, ne pa da se že 3 dan zapored nanaša brez tuširanja!!!
A sem kje napisal da se pred tem 3 dni nisem tuširal?
Tisti deodorant je zelo švoh, že samo znojenja pri pisarniškem delu ni zdržal preveč dobro, za kaj več sploh ne pride v poštev. Sem pa čisto v povprečju kar se znojenja tiče.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Jaz sem jih testiral kar nekaj, večina roll on in stickov mi deluje (recimo old spice, axe ..) . Testiral sem tudi prince iz hoferja in na meni deluje do pike enako kot ostali. Imaš pač na voljo le en vonj, kar pa mene ne moti, itaq se mi gremo samo da ne zasmrdim. Brez deota sem 2 urah pečen :|

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Probal tale Garnie Minerals v spreju. Moram rečt da dela super. zjutraj sel po tus, ko sem prisel ob 19 domov se ni cisto nic vonjalo po svicu, cesar ne morem trdit za precej deodorantov.