Znojenje

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
če maš srajco pa nekaj kjer se res ne smejo videt fleki na srajci pomaga če kr ženski vložek zalepiš na srajco. Obstajajo tut posebni vložki za to.

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Razen operacije z dermoabrazijo (ki načeloma sploh ni slaba varianta) obstaja samo ena učinkovita terapija:

Botulinum Toxin A ali krajše - Botox. Enkrat letno v pomladnih mesecih injekcija pod pazduho in teh težav ne bo več.

Vse ostalo so raznorazne žavbe, ki tako ali drugače mašijo pore žlez in dejansko samo omilijo simptome. Za lažje primere vsekakor dovolj, tako da je na tebi, da oceniš, kako močno se potiš ter kako zelo te to moti (oziroma kaj si pripravljen narediti zato, da to preneha).

a se ne začneš po teh operacijah potiti na drugih mestih več?

btw rešitev, da se manj potite je šport pa zdrava hrana
smirk-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Potenje je primarno namenjeno odvajanju toplote, sekundarno pa so znojnicam ponekod pridružene še dišavnice. Pod pazduho se sicer izloča precej tekočine, ki pa v manjši meri izhlapeva in temu primerno malo prispeva k izločanju toplote. Tako da iz tega stališča ne moremo sklepati, da bi se po tovrstni operaciji (opazno) bolj potil drugje.

Hrana nima nobene zveze s količino izločenega potu. Telesna pripravljenost direktno tudi ne, v povezavi z nižjim tonusom simpatičnega živčnega sistema (ki spodbuja izločanje potu) pa bi lahko dejansko zmanjševala izločanje tekočin skozi kožo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
evo ti film
grin1.gif

Other people may have sweating as a symptom of known medical conditions, such as:
an overactive thyroid gland (hyperthyroidism)
gout
rheumatoid arthritis
tuberculosis
lymphoma
hypoglycemia
parasites
metabolic dysfunction
nerve damage due to diabetes (autonomic dysfunction) or spinal cord injuries
liver disease
vitiligo
psychiatric disorders such as stress, panic attacks or anxiety disorders
hot flashes associated with menopause

http://www.diagnose-me.com/cond/C511064.html

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
nevem nekje sem enkrat bral. da presladka, mastna,...skratka nezdrava hrana pripomore k močnejšem potenju

Verjetno to res kje piše.
smirk-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
A nimaš ti z jetri neke izvide čudne? Ne vem zakaj mam v glavi povezavo jetra in švicanje.
Imel sem probleme z jetri, zdaj ne več, se je izkazala kot reakcija na antimalarike.

Švicam pa od vedno, v zadnjih letih še bolj, tako da moram imeti na vzglavniku obvezno brisačo. Pač eni švicamo bolj, drugi manj.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
eni ste tukaj res k.r.e.t.e.n.i
eni uporabljate pitralon, pa wc polirpasto pa vam to odgovarja. super
jaz pa trdim da old spice gel preprečuje znojenje tudi 24 ur. in ga uporabljam. in deluje.
sicer pa je vse shit če že hočete

mistique

Guru
16. jun 2009
14.009
1.815
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
eni ste tukaj res k.r.e.t.e.n.i
eni uporabljate pitralon, pa wc polirpasto pa vam to odgovarja. super
jaz pa trdim da old spice gel preprečuje znojenje tudi 24 ur. in ga uporabljam. in deluje.
sicer pa je vse shit če že hočete

Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
vsi ostali deoti so jajca

Zdaj pa še enkrat preberi kaj si napisal in poišči kretena v sebi. Če si sposoben razumeti, da smo ljudje različni in se zatorej različno potimo, potem si sposoben razumeti, da "vsi ostali deoti" ne morejo biti jajca. Lahko so jajca zate, ki si jih (vse ostale) že probal.
stupid-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Saj imaš prav
smile-1.gif

Človek se poti skoraj vedno ko je bolan... čeprav to dolgotrajno bi bolj pripisal kakšnemu stresu, sploh če znoj ful smrdi bi rekel da je to bolj prihološko pogojeno, kdor je kdaj bil ali delal na psihiatriji me bo razumel kaj mislim.

LP

Bogeyman

Zelenc'
2. feb 2010
20
0
1
Bi rad dodal še mojo resnico, pa naj se potem vsak odloči ali je tako ali ne.
Preprečevanje kakršnekoli normalne življenjske funkcije (ja, potenje je popolnoma normalno, ne glede na količino - za to obstaja razlog) pelje v nastanek težav na drugih področjih telesa. Konec. Tako je, in pri tem nimamo kaj.
Žal se je treba s tem sprijaznit in ne sledit trendom, ki jih vsiljujejo korporacije z nekimi Spice in ostalo. To, da potenje (in druge stvari) ni normalno so vam oni vsilili, da kupujete njihove izdelke.
Žal se nekateri več potijo, drugi manj. Za tem so določeni razlogi, pri vsakem različni.
Zdrav način življenja (predvsem prehrana) in ko se telo prečisti, pa pripomore, da s časom pot sploh ne smrdi več. Meni dezodorantov ni treba uporabljati. Predvsem pa ni dobro, ker le ti poleg tega, da preprečujejo potenje, tudi strjujejo kri pod pazduho, kar vodi do raznih obolenj (pri ženskah npr. do raka na dojkah).
Če res ne gre drugače, uporabite vsaj nekaj na naravni bazi ali da ni tako agresivno (tudi otroški puder pomaga
wink-1.gif
).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Bogeyman pravi:
Predvsem pa ni dobro, ker le ti poleg tega, da preprečujejo potenje, tudi strjujejo kri pod pazduho, kar vodi do raznih obolenj (pri ženskah npr. do raka na dojkah).

Ne vem sicer, kakšne predstave o človeški anatomiji imaš, ampak ženske običajno nimajo jošk na rokah. Arterije, ki pa prehranjujejo tkivo prsi, se odcepijo pred pazduho.

Strjevanja krvi zaradi deodorantov pa raje sploh ne bi komentiral.
bonk.gif