Znojenje

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik Bogeyman pravi:
Predvsem pa ni dobro, ker le ti poleg tega, da preprečujejo potenje, tudi strjujejo kri pod pazduho, kar vodi do raznih obolenj (pri ženskah npr. do raka na dojkah).

Ne vem sicer, kakšne predstave o človeški anatomiji imaš, ampak ženske običajno nimajo jošk na rokah. Arterije, ki pa prehranjujejo tkivo prsi, se odcepijo pred pazduho.

Strjevanja krvi zaradi deodorantov pa raje sploh ne bi komentiral.
bonk.gif

To, da povzročajo raka je po mailu krožilo, če se ne motim. In prav zaradi tega so bila v ZDA narejena testiranja in raziskovanja, kjer so res odkrili snovi, ki jih vsebuje antiperspirant v rakasti tvorbi v dojki, ampak neke povezave med tema dvema ni.

Krvne strdke pa nebi komentiral hehe
bonk.gif

Tako da bogeyman - ne verjami vsakemu emailu ki ga prejmeš
tongue-1.gif

Bogeyman

Zelenc'
2. feb 2010
20
0
1
Torej, nekaj pa le je na tem.

Se opravičujem, sem malo nerodno napisal. Namesto strjevanje krvi sem mislil zgoščevanje, kar pomeni, da postane manj tekoča, umazana in zakisana. Rak pa itak nastaja v kislem okolju.

Ni vse v emailih napisano. Izkušnje ljudi veliko več povejo.

Nazadnje urejeno:

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Nisem iz medicinske stroke, ampak vseeno ti dam nasvet: Raje nehaj, ker se z vsakim novim postom bolj osmešiš.
smirk-1.gif

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
585
172
43
41
Pa zakaj naj raje neha? Sej ga bodo pa drugi popravl ane? Sicer s posmehom (ker očitno drgač ne gre), ampak ok, bo vsaj za drugič vedu kako pa kaj. Pa tud ostali se bomo kej naučil :p

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.117
10.968
113
kod Džej-Zija
Tisto o zgoščevanju, umazanju in zakisanju so totalne buče. Vse alternativci na veliko omenjajo nekako zakisanost, nihče pa v resnici ne zna povedati, kaj to sploh je.
rolleyes-1.gif
) in zakisano kri. Napisal je še, da rak nastaja v kislem okolju. Ker bi ta "kisla" kri delovala po celem telesu, bi moral posledično biti celoten organizem bistveno bolj izpostavljen rakavim tvorbam. Pa še nisem slišal, da bi obstajala povezava med povišano pojavnostjo raka na ljudeh in njihovi uporabi deodoranta ali antiperspiranta.

Bogeyman

Zelenc'
2. feb 2010
20
0
1
Hja, vsega pa tudi ne morete vedet.;) Prav tako vam klasična medicina nikoli ne bo dala odgovora na vsako vprašanje (prej ali slej boste prisiljeni iskati odgovore tudi kje drugje). Moj je samo drugačen pogled na vso stvar. In navadit se boste morali tudi drugače komunicirat, ker taka negativna nastrojenost povzroča velike težave v vaših odnosih. Moj namen pa ni bil, da bi se tukaj grdo gledali.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Bogeyman pravi:
Hja, vsega pa tudi ne morete vedet.;) Prav tako vam klasična medicina nikoli ne bo dala odgovora na vsako vprašanje (prej ali slej boste prisiljeni iskati odgovore tudi kje drugje). Moj je samo drugačen pogled na vso stvar. In navadit se boste morali tudi drugače komunicirat, ker taka negativna nastrojenost povzroča velike težave v vaših odnosih. Moj namen pa ni bil, da bi se tukaj grdo gledali.

Si se izgubil? Svet-je-lep.com je na drugi strani interneta.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če se mora kdo navadit drugačne komunikacije, si to ti!

Sicer je tovrsten odnos izjemno popularen zadnje čase, ampak to ne spremeni dejstva, da je idiotski in poniževalen do razvoja znanosti.

Vse tovrstne ideje temeljijo na predpostavkah, ki so temelj nekega predvidevanja in so apriori nedokazljive. Iz teh predpostavk se potem izpelje cela znanost in rezultat so tovrstne zablode, ki jih tudi sam trosiš naokoli ter vehementno opletaš z izrazi kot je "zakisan" in podobno.

Če pa si mnenja, da veš o človeški fiziologiji več kot ostali, pa go ahead - razsvetli nas. Samo boš potreboval malo več kot "zakisanost" in "zgoščevanje krvi". Ali pa pač priznaj, da v tovrstne nesmisle samo verjameš (pač si tu in tam prebral kakšno bedarijo na internetu ali pa slišal od "izobraženega" znanca) in bomo po hitrem postopku zaključili debato.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
174
63
38
Jaz sem sprobal že čuda teh anti perspirant proizvodov (od Odl spice sranj, Triple dry, do kristala) in končno sem odkril produkt, ki na meni tudi deluje.
smile-1.gif
AHC20 Sensitive <-- Zadevo se nanaša z vatico, nanašam 2 -3x tedensko pred spanjem. Naročil sem jo pa na točno tej spletni strani, ker pri nas v trgovinah zadeve nisem zasledil. Se ti pa splača poizkusit.
Sem po enem tednu pozabil kaj je to prekomerno potenje.

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
a po tem ko naneseš lahko normalno uporabljaš deo?
bi mi rabla ena taka zadeva, sej ne da se prekomerno potim, ampak na kakšnih predstavitvah s srajco pride prav, da je vse suho
smile-1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
174
63
38
To se ti takoj vpije v kožo. Ne rabi 5 minut. Tako da potem lahko normalno uporabljaš kakršenkoli deo. Nanašam pa jaz po 10 kapljic na eno pazduho. Je to tekočina, ne gel.

Je pa priporočeno, da se nanaša pred spanjem, ko se telo umiri.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
174
63
38
Uporabljam kaka 2 meseca. Stranskih učinkov, razen srbenja takoj po nanosu nisem opazil. Pa tudi po forumih nisem zasledil kakšnih hudih stranskih učinkov.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Na testu za moške deote je zmagala rexona in sicer:

rexona-men-sport-defence-antyperspirant-50ml-Full.jpg

Naj bi se od vseh najbol prbližala trditvam da drži 48ur, sem že tesitru in res dobr drži napram drugim deotom pa švicam ko svinja nonstop....

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs...

no, jest tud mislim, da je potenje nekaj naravnega in nujnega. In če se človek poti, pa kaj pol??? pa kaj če ima flek na majici?? se vsaj vidi, da je kej delal. In kdor se zaradi fleka obremenjuje zaradi drugih, je tud malo čuden. In kontra - kdor na podlagi tega ocenjuje urejenost drugega... Reden tuš in pa bo vse ok. Važno da ne smrdi.

In prov na živce mi gre to posiljevanje z reklamami, kako kažejo da so fleki grdi pa da jih ne sme biti. WTF? zakaj pa ne? Kam pa naj gre švic? Kje je sploh logika za zapreš pore?? k da bi sam seb v skledo pljuval.

Jest uporabljam navadne deodorante (da naredim še jest reklamo, uporabljam AXE, sicer mi ni še noben angel padel na glavo, ampak sej še čakam...
smile-1.gif
) no, in če imam flek - bmk. in tud če deodorant pušča flek, je to ponavadi na notranji strani srajce in se itak tega ne vidi, in sploh po 1. pranju čisto izgine.