Zgrešena dobrodelnost

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Oprosti, dragi skoraj-soimenjak, o cem ti to - spet - nabijas? Stagnacija? Kaksna stagnacija? Cesa?

A da se logicno in pravilno odlocis, da lahko podpiras dva otroka pa basta, namesto tega da jih nastepas 6 in potem sedis na sociali? Meni se to zdi hvalevredno in premišljeno dejanje, in Vejico kvečjemu bolj spoštujem zaradi tega... Kje pa ti vidis napredek v tem da si delaš otroke katerih ne moreš podpirati? Da bos mel se en socialni problem je napredek? Aja, ne, otroke na vsak način! Rabimo prirastek! Ja, to mi deli
crazy1.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Tudi mene je zbodel en post, najprej eden, potem drugi in tretji. Postavljati pravila kdo denar dobi, kdo lahko govori, kdo bere, posredniška zasebna sporočila, zaničevanje tistih, ki niso darovali, kronanje posameznikov in zmerjanje tistih, ki so darovali z besedami, ki jih forum avtomatsko označi z [nespodobnimi] vsekakor niso domene dobrodelne akcije in še manj dobronamernosti ljudi, ki celotni zadevi "strežejo".

Sem daroval, ne veliko. Dovolj, da sem videl kam se bodo zadeve odpeljale. Pripravljen sem bil priskrbeti tudi nekaj denarja iz gospodarstva, pa ne bom. Iz zgoraj omenjenih razlogov. Iz akcije sem se poslovil z besedami "Prvič, zadnjič in nikoli več!" (ta izjava je bila interpretirana kot grožnja). Od takrat več ne spremljam teme in ne vem kaj se tam dogaja.

Da zadostim svoji vesti dam vsake toliko časa nekaj € pijančku pri "kugli" - ker je iskren. Pravi, da spi v starem partizanskem bunkerju, za jesti mu ni, liter vina pa bi. Tudi iskrenost je lepa čednost, če bo zato srečen, naj. Fantiču v Veliki Gorici, ki na križišču pred letališčem prosi denar. Je brez rok, delat ne more, hrvaška socila pa je še slabša kot naša. Ni mu mar če sem Slovenec, ne negoduje nad evri in jih je vesel. Pa mu zataknem par € v žep. Za sendvič. Nekaj € gre tudi "Kralju", ki mi priskrbi svežo številko "Kraljev ulice" in to je to kar se denarja tiče. Pa kot kozarec pravi, tvoj čas ter sposobnosti, da sočloveku izboljšaš vsakdan pa tudi veliko da.

In tega se bom v bodoče tudi držal. Spletne pozive ignoriral, na dom poslene položnice metal v koš. Za dobrodelnost imam svojo definicijo in v njej ni pojma revščina. Po njej se bom ravnal v bodoče.
wink-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
vendar kleopatra se rada pohvali, da je tik pred dokoncano 8. stopnjo izobrazbe
no, glede tega kako pise jas zlo dvomim v to,

Erm... A moram sploh kaj komentirat?
evil.gif

Sicer pa - kako piše, ali kaj piše?
smile-1.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Oprosti, dragi skoraj-soimenjak, o cem ti to - spet - nabijas? Stagnacija? Kaksna stagnacija? Cesa?
sama vejca izrazi zeljo, da bi imela vec otrok,
ampak ona ze vnaprej trdi, da jih vec ne more vzgojit/spravit h kruhu....

npr., ce ima clovek res zeljo, potem se za uresnicitev te zelje tudi potrudi in poskusi napredovati

najlazje je stagnirati oz. se sprijaznit s trenutno situacijo in pol jamrat

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Odpiralec teme je znan provokator, čeprav mu v določenem delu dam prav. Dobrodelne akcije se velikokrat izrodijo in ne dosežejo najbolj potrebnih ljudi.
Vendar to ne pomeni, da je tudi v tem primeru tako. Noker kot glavni organizator si zasluži pohvalo za prizadevnost, ne glede na mnenja, da ni bilo vse idealno (katera stvar pa je?).
Mislim, da je treba poudariti, da je 100% pobranih sredstev prišlo do obdarovancev (v praksi je bilo še več, saj so večkrat ljudje, ki so bili v posameznih akcijah sodelovali operativno, dodali sredstva, da se je nabavilo še kaj več). Kolikšen je ta procent v primeru Karitasa, Rdečega križa, Unicefa?
grims-1.gif

Pomembno se mi zdi tudi to, da se obdarovancem ni dajalo denarja, ampak se jim je kupilo nujno potrebna sredstva ali pa plačalo kakšno položnico, torej ni moglo priti do tega, da bi bil denar porabljen za cigarete, alkohol,...
Javnost akcije (v okviru alterja) se mi zdi primerna, saj je denar prispevalo več ljudi, ki niso imeli neposrednega stika z obdarovanci, tako so dobili informacijo, kaj se je (tudi z njihovim) denarjem zgodilo.
S pobranim denarjem se ni nikoli pokrivalo stroškov organizatorjev (gorivo, telefon, porabljen čas,...), ampak so šla vsa sredstva ljudem v petih akcijah.
V podforumu se je poskušalo najti čimbolj upravičene osebe, katerim bi se pomagalo. To je uspelo ali pa tudi ne. Ko je Noker pozival, naj tisti, ki poznajo ljudi v stiski, katerim bi se pomagalo, je bilo vse tiho in nihče ni podal predloga (razen redkih izjem). Ko je bilo treba popljuvati izbiro, pa se jih je našlo kar nekaj.
Še moja izkušnja: bil sem osebno pri dveh akcijah in mislim, da smo zadeli z izbiro. Ne rečem, da bi lahko našli ljudi v večji stiski, ampak tudi ti dve osebi sta bili še kako upravičeni do obdarovanja. Osebno zadovoljsto, ki ga občutiš pri tem, ko nekomu pomagaš (pa čeprav v imenu vseh, ki so prispevali) mi pomeni veliko. BMK, kaj si mislite o tem, ampak občutek je lep.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
13.gif

Okay, saj vem, da vcasih jaz nimam stika z realnostjo, ampak, stari, ti si pa cist na eni drugi frekvenci
smile-1.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ne razumem kaj je tak narobe?
pac stagnacija oz. ostajanje na isti ravni in hkrati imeti neke dodatne zelje pac ne gre skupi

pa se nekaj, kak se ti zdi, da se ti otroci bavijo s paintbalom, hkrati pa je druzina potrebena oz. prosis za dobrodelnost

men pac to negre skupi

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.593
1.273
113
kdo pa pravi da stagnira?

ena opcija je, da počaka da eno dete odraste, se osamosvoji.... in potem ima spet možnost za novega ker je še samo en ostal pri hiši

otroci odraščajo.... ne stagnirajo!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
sama vejca izrazi zeljo, da bi imela vec otrok,
ampak ona ze vnaprej trdi, da jih vec ne more vzgojit/spravit h kruhu....

npr., ce ima clovek res zeljo, potem se za uresnicitev te zelje tudi potrudi in poskusi napredovati

najlazje je stagnirati oz. se sprijaznit s trenutno situacijo in pol jamrat
Kje si pa jamranje našel? Vse, kar je napisala, je, da je njena trenutna situacija taka da lahko preživi dva in zato kljub želji raje nima tretjega. A zate to takoj pomeni, da se ne trudi izboljšat situacije in potem imet še tretjega?
Vedno znova ti rata oslarije streljat ...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.111
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Jaz imam dva otroka in če bi vedela da mi bo vedno zneslo bi imela še kakega ker imam otroke zelo rada. Ker sem vedela da nam ne bo lahko smo ostali pri dveh.

Torej, če imaš ti otroke rada, lahko tudi otroci živijo v pomanjkanju? Pustimo to, da dejansko otrici do šole rabijo le veliiko ljubezni, ....

Zakaj nebi imela samo enega in temu raje malo več dala? Meni se to zdi večja ljubezen do otroka, kot pa na svet prinest več "revčkov".

PS: pa ne napadam direktno tebe, ker ne poznam situacije, ampak samo sprašujem.

vejca

Pripravnik
Citat:
ne razumem kaj je tak narobe?
pac stagnacija oz. ostajanje na isti ravni in hkrati imeti neke dodatne zelje pac ne gre skupi

pa se nekaj, kak se ti zdi, da se ti otroci bavijo s paintbalom, hkrati pa je druzina potrebena oz. prosis za dobrodelnost

men pac to negre skupi

Če je bilo to mišljeno zame naj obrazložim.
Moji dve punci občasno pač ko imata čas gresta na aersoft, klub je v naši vasi prav tako tudi poligon ki so si ga člani uredili sami. Fantje iz kluba so prijazni in jima zastonj posodijo opremo. Tako da ju ta šport ne stane popolnoma nič, razen proste nedelje v dopoldanskem času.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.068
11.168
113
pa baje ima 8. stopnjo izobrazbe al kaj ze...preveč pametna za zivljenje... (vem da je nesramno) ampak samo to mi zdaj roji poglavi.

kleopatra

Pripravnik
4. okt 2008
40
0
6
42
sl.netlog.com
1. z otrokom ne mislim maltretirat ex partnerja samo obrazložit sem poskusla da me ne gane njegovih nekaj € v primerjavi s tem, da je on dosti bolj oškodovan. skratka, on je s tem mislil, da se bom vrnila nazaj k njemu, ker ne bom imela za preživet. jaz osebno res nisem imela in še vedno nimam za preživetje imam pa hvala bogu starše, ki so mi bili in mi bodo še naprej pomagali na vseh področjih. na kar on ni računal, najbrž. imam pa tudi veliko ljudi, ki so mi v stiski pomagali, da smo skupaj oz so, ker jaz nisem ene stvari kupila sama, ker tudi nisem imela s čim, zbrali vse potrebno za sprejem novega člana.

2. moje zavarovanje je bilo do sedaj preko očeta, dodatnega kot redna študentka nisem potrebovala. zdaj sem si osnovno uredila preko občine, glede poroda, je res vse kao krito s strani države ampak če bi pa zbolela ali imela kakšno težavo ki ne spada v sklop poroda samega, bi stroške sama krila prav tako za otroka ki bo imel preko mene zavarovanje. to je pač naredil ta novi zakon za študente po 26.letu starosti, čeprav jaz študiram šele 3 leta to ni pomembno, prej sem bila zaposlena ker sem hotla prispevati v proračun družine. ker je bilo nujno potrebno. ampak po tehtnem premisleku, lahko delam preko študenta, študiram in kasneje še več prispevam v proračun.
3. glede IQ imam pa 137 na zadnjem testiranju, prej pa sem imela od 132-148 tko da mislim da logike in spomina mi ne primanjkuje kaj preveč, tud šole sem vse zdelala z odličnim uspehom brez kakršnegakoli napora in truda. Imam pa tri srednje šole ( gim, vzgojiteljsko ter ekonomsko) študiram pa energetiko, ki SLUČAJNO velja za med najtežje faxe v slo, tko da, tvoje opazke o iqju tle ljudi na forumu so totalno odveč.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.073
110
63
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Oseba ki ima v lasti stanovanje ali hišo in zapade v krizo je prav tako potrebna pomoči kot vsakdo drug...

Ne, nisi na istem. In če si je nekdo trdo prigaral, pomeni, da je njegovo za vekov veke?

Mislim, da je vejca uporabil pravil termin:
Tudi jaz si zelim, da bi meni ali mojim kdo pomagal, ko bom zapadel v krizo, in takim z veseljem tudi sam pomagam. Pomoc tistim, ki se pa dologorocno odlocijo, da bodo v breme, pa ni na mestu.

Moja pravica in velika odgovornost je, da preudarim, kdo izpolnjuje kriterij, da se je dolgorocno sam odlocil.

Sicer pa pregovor pravi; ne prinasaj lacnemu ribe, ampak ga nauci ribariti!

P

kleopatra

Pripravnik
4. okt 2008
40
0
6
42
sl.netlog.com
sem bila udeleženka v mladih letih na enih spletnih forumih in chatih pa smo takšne ljudi kr na ignore dajali, oni so še vedno pisali, post pa se ni prenesel na forum, mogoče to ne bi bila slaba odočitev,...
ah ko smo pri hvaljenju :D
znanje ni plačljivo, ali veš ali ne veš. jaz sem izključno v sklopu rednega šolanja zastonj naredila in pridobila certifikat iz ang ter nem jezika na najvišji ravni, imam izpit za voditelja čolna in za upravljanje z radijsko postajo, nekaj sit sem res odštela za pridobitev vozniškega izpita B kategorije kasneje še za A neomejeno.
ampak to vse ne pomeni nič, pač sem si odpirala nove možnosti za zaposlitev, ker te z certifikatom prej sprejmejo v kašno mednarodno firmo pa med prostim časom bi lahko bila tudi inštruktor voznik. vse je ok, če znaš svoje znanje vnovčit, ne pa da ga imaš samo zaradi tega, da imaš nek papir.
mene je samo pač nezmožnost (trenutna) za delo tepla da sem ostala v stiski, prej sem se lahko sama preživljala pa še staršem kaj primaknila vsak mesec. in v naših krajih pač ne morem na črno izkoristiti in delati kaj od mojih znanj, v lj pa nisem mogla ostat zaradi ex, ker me je bilo strah ponovnega naslja. in sem se rajš umaknila. pa prve dva meseca po napadu nisem bila zmožna niti knjige brat kaj šele kaj delat, pač posledice stresa, pretresa možganov itd.