Zgrešena dobrodelnost

kleopatra

Pripravnik
4. okt 2008
40
0
6
42
sl.netlog.com
sicer pa vsak da kolikor more, in odtrga sebi od ust, ne pa vam, ki tukaj kritizirate in se naslajate ob USPEŠNIH akcijah pomoči.
takšne ljudi bi jaz dala v kamnolom delat za pol eur na uro al pa še manj.
zaradi takšnega stiskavca in tako mislečega modela, ( poleg ostalih pomanjkljivosti v glavi) sem jaz ostala sama z otrokom. on pa mi ni niti plačal kar sem delala pri njemu 4 mesece po 10 ur na dan prek študenta! da je to kao za družino, potem se pa izkaže da je za njegove kvartopirske dolgove!
eni pač imamo denar za preživljanje drugi pa za ostale stvari.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Torej, kaj meniš o dobrodelni akciji, namenjeni osebi, ki ima v lasti stanovanje v vrednosti več deset tisoč evrov?

vejca

Pripravnik
Oseba ki ima v lasti stanovanje ali hišo in zapade v krizo je prav tako potrebna pomoči kot vsakdo drug. Stanovanje ali hišo imaš npr. od prej iz boljših časov in sigurno ne boš sedaj prodajal stanovanja in šel za podnajemnika ker si na istem. Vsak mesec boš plačeval najemnino in vsoto ki jo bi dobil od prodaje vso dal za najemnino. S tem nisi naredil popolnoma nič.Veliko je takih ki so si stanovanje ali hišo trdo prigarali . To je moje mnenje.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Ja, sploh se ne gre za to, da se počutite, kako ste naredili kmalu božje delo
priden.gif
. Evo, super ste, kot rečeno, vsaj 10 medalj morate dobiti. Pa še 1000 postov na to temo, kako vam je to super duper, ker ste pa pomagali zvabiti solzice na oči, ne pozabit napisat.

Se spomnimo prilike o darovanju v templju, ko so nekateri na glas steli koliko dajo? No, mene vse skupaj spominja na to - saj ni problema, zbiraje in darujte - hvala bogu da nekdo to dela - ampak dajte, prosim, poberite se v svolj forum, ker se tudi meni zdi, da ste (nekateri, OPA!, NEKATERI!) bolj sami sebi vsec, ker ste tolk kul, kot pa kaj drugega.

(Lk 21,1–4)
41 Sedèl je nasproti zakladnici in gledal, kako množica meče denar vanjo. Mnogo bogatih je veliko vrglo.
42 Prišla je tudi neka uboga vdova in je vrgla dva novčiča, to je en kvadrant.
43 Tedaj je poklical k sebi svoje učence in jim rekel: »Resnično, povem vam: Ta uboga vdova je vrgla več kot vsi, ki so metali v zakladnico.
44 Vsi so namreč vrgli od svojega preobilja, ta pa je dala od svojega uboštva vse, kar je imela, vse, kar potrebuje za življenje.«

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik kleopatra pravi:
sicer pa vsak da kolikor more, in odtrga sebi od ust, ne pa vam, ki tukaj kritizirate in se naslajate ob USPEŠNIH akcijah pomoči.
takšne ljudi bi jaz dala v kamnolom delat za pol eur na uro al pa še manj.
zaradi takšnega stiskavca in tako mislečega modela, ( poleg ostalih pomanjkljivosti v glavi) sem jaz ostala sama z otrokom. on pa mi ni niti plačal kar sem delala pri njemu 4 mesece po 10 ur na dan prek študenta! da je to kao za družino, potem se pa izkaže da je za njegove kvartopirske dolgove!
eni pač imamo denar za preživljanje drugi pa za ostale stvari.

Oprosti, a mi lahko samo nekaj razjasnis - brez zlobe in zajebancije... Delala si pri nekomu, ki te je "nategnil", potem te je pa se za placilo "nategnil"?

confused-1.gif

kleopatra

Pripravnik
4. okt 2008
40
0
6
42
sl.netlog.com
lahko gledaš tako na situacijo, ja. lahko pa z drugega zornega kota. jaz sem bila z njim dlje časa pač sem zadnje mesece, ko je bilo na mojem področju malo zatišja, delala pri njemu v lokalu, pa obema je tko odgovarjalo. naneslo pa je , da sem se jaz odločila da ga zapustim in če bi hotla bi si lahko sama nakazala ker sem imela vsa pooblastila ampak ker nisem izkoriščala moči notarskih zapisov, sem mislila da bo pač tolk poten in mi izplačal za opravljeno delo. kot sem uvidela, niti ni tko pošten. pa kaj naj? ga tožim in se živciram zaradi nekaj neplačanih ur, ko pa vem, da bova morala še marsikaj usklajevat ker je on oče otroka in želi očetovstvo., meni najljubši pregovor: pametnejši popusti prvi
še vedno pa zagovarjam, da vsakega doleti usoda ki mu je namenjena in če se je pač na grd način poigral z menoj in misli da me je s tem ne vem kako prizadel, se zelo moti. jaz LAHKO ŽIVIM BREZ NJEGA, on pa brez stikov z otrokom ne bo mogel :D tko da, kasneje se bo še pošteno po glavi tepel, ampak jaz ne popuščam, samo zakonsko določene stvari ga bodo pripadale, glede na to, da imam policijski zapisnik in zapisnik iz urgence, kaj preveč ravno ne more pričakovat.
še vedno pravim da ni vse v denarju. on je to moje delo skockal v mogoče pol ure, jaz pa imam zakladek za celo življenje, mojga sinka. ni se vredno kregat.
aya ...stanovanje mojih staršev je vredno cca 150t €, in zdaj naj bi bili bogataši, po tvoje?
rajš bi imela enosobno stanovanje, dva povprečna avta ker ju potrebujemo pa pač ne znese, pa da nam ostane vsaj 300eur za hrano čez mesec. pa mogoče vsak mesec 50 eur da se zbere za kakšn dopust za poleti
ampak ne gre!

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Sicer off.
V nobenem primeru ga ne zagovarjam in ocitno je ena svinja, ki se spravlja na sibkejse, ampak ob branju, da bos izkoriscala otroka za poravnavanje racunov z njim mi gre na bruhanje.

Aja, pa vsa cast ti, da po v tej temi napisanih postih ves, da smo stiskaci, kateri nikoli nic ne damo od sebe.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
aya ...stanovanje mojih staršev je vredno cca 150t €, in zdaj naj bi bili bogataši, po tvoje?
rajš bi imela enosobno stanovanje, dva povprečna avta ker ju potrebujemo pa pač ne znese, pa da nam ostane vsaj 300eur za hrano čez mesec. pa mogoče vsak mesec 50 eur da se zbere za kakšn dopust za poleti
ampak ne gre!

Ostalega ne bom komentiral - kakor komu pase, jaz zase vem, da bi situacijo drugace resil/vodil, ampak vsak naj zivi in dela po svoje.

Omenil bi samo, da jaz nikjer nisem ocenil kdo je in kdo ni bogatas - jaz se sebi ne zdim ravno bogat, pa bi me verjetno vecina histericnih tepcev na tem forumu okarakterizirala kot "jr. Tajkuna". Moti - no, moti, saj lahko ne berem, ampak vseeno vsake toliko casa kaj opazim - me samohvala, trepljanje po ramenih in javno razglasevanje "dobrih del". Z veseljem vidim, da se nekdo loteva pomoci, vendar pa to lahko prav tako dobro poces sam in potihem. Ce pa potrebujes pohvale in lovorove vence za svoje delo, potem pa... tega ne delas za druge, temvec zase.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
ampak ne gre!

Ostalega ne bom komentiral - kakor komu pase, jaz zase vem, da bi situacijo drugace resil/vodil, ampak vsak naj zivi in dela po svoje.

Omenil bi samo, da jaz nikjer nisem ocenil kdo je in kdo ni bogatas - jaz se sebi ne zdim ravno bogat, pa bi me verjetno vecina histericnih tepcev na tem forumu okarakterizirala kot "jr. Tajkuna". Moti - no, moti, saj lahko ne berem, ampak vseeno vsake toliko casa kaj opazim - me samohvala, trepljanje po ramenih in javno razglasevanje "dobrih del". Z veseljem vidim, da se nekdo loteva pomoci, vendar pa to lahko prav tako dobro poces sam in potihem. Ce pa potrebujes pohvale in lovorove vence za svoje delo, potem pa... tega ne delas za druge, temvec zase.

My point ikzekli
zmaga.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Oseba ki ima v lasti stanovanje ali hišo in zapade v krizo je prav tako potrebna pomoči kot vsakdo drug. Stanovanje ali hišo imaš npr. od prej iz boljših časov in sigurno ne boš sedaj prodajal stanovanja in šel za podnajemnika ker si na istem. Vsak mesec boš plačeval najemnino in vsoto ki jo bi dobil od prodaje vso dal za najemnino. S tem nisi naredil popolnoma nič.Veliko je takih ki so si stanovanje ali hišo trdo prigarali . To je moje mnenje.

Ne, nisi na istem. In če si je nekdo trdo prigaral, pomeni, da je njegovo za vekov veke?

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik PNG pravi:
Citat:
ali je nekdo kateri ima 180k EUR vredno stanovanje reven.

Recimo temu, da je toliko vredno stanovanje tam nekje 100 kvadratov veliko, ne ravno v centru ljubljane, a tudi ne pretirano daleč, nekaj let staro? Če živi v njem 8-članska familija brez visokih dohodkov, mogoče pa so revni
grin1.gif

Če pa v takem fletu živi en posameznik ali dva, pa (za moje pojme) ni(sta) reven. Happy?
grin1.gif

E točno tole, kar si napisala, pa jaz ne zastopim. Zakaj zahudiča delat 3,4,5 otrok, če živiš v razfukani stoletni bajti, eden invalid po možnosti, drugi na socjali ali dela za minimalca. Zakaj na ta svet sploh te otroke prpelat, da bojo trpel? Da teb ne bo dolgcajt? Če še zase nimaš, kako boš dal bodočim otrokom...

In največkrat je po televiziji ravno to. Razfukana bajta, 8 otrok, not pa fotr invalid, mati pa šivilja za 400€ neto... To ni revnost, to je za zavedno jebanje otrok v glavo!!!

To pa se jaz strinjam s teboj....Samo kaj, ko poti nazaj ni. Takšni zavozijo življenje svojim otrokom, delajo kao kariero na njih, ampak kaj ko v takšni družini nihče z ničemer ni zadovoljen. Poznam familjo- sedaj majo nevem devetega ali desetega otroka and counting.
Ko gredo v trgovino, vsi gledajo za njimi, ker jih je tolko, vsi deca so nabutani v C1 avtek in nakupijo pa manj ko mi trije.
Svašta, se mi otroci smilijo, taki prijetni in nič krivi, vse bi jim človek dal.
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Lahko - ampak, a koga v resnici zanima, ali bi radi samo se malo dodatnega krega? Mislim, da raje ne bom pretirano razlagal - kleopatra se je sama odlocila, in njena odlocitev, neglede na moje mnenje, ne bo spremenjena, pa tudi njej se zdi pravilna.

Na grobo pa, dajmo reci takole: Sem mnenja, da ce je treba imeti izpit za avto, pa coln, pa zdravstveni pregled v sluzbi na vsakih par let, pa to dovoljenje, pa tisto potrdilo - bi potrebovali tudi izpit za otroke in IQ v tri-mestni stevilki.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Malo bo off topic, ampak mogoče bo komu koristilo...

Citat:
... skenslali so mi še zavarovanje ki sem ga imela po očetu in zdaj si moram (ČEPRAV SEM BREZ DOHODKOV, KAR SEM IZPOSTAVILA SOCIALNI IN ZZZSJU IN VSEM KJER SEM VLAGALA VLOGE) sama plačevati zavarovanje, če si ga ne bom, bom plačala za porod cca 1500000 starih sit...
in države sploh ne zanima kje bom dobila denar za plačilo, plačano mora bit drugače terjajo sodno, kr neki....

Sicer ne vem, o katerem zavarovanju govoriš (obveznem ali dopolnilnem) ampak:
- obvezno lahko (po napisanem sodeč) uveljavljaš na občini kot občan,
- dopolnilno se seveda plača (totalno komercialni hec, brez katerega pa - če kot odrasla oseba zboliš - tudi težko prideš skozi).

Ampak za porod V CELOTI zadostuje obvezno zavarovanje, saj v celoti krije vse stroške, ki so povezani z nosečnostjo ali porodom.

"23. člen ZZVZZ:
Z obveznim zavarovanjem je zavarovanim osebam zagotovljeno plačilo zdravstvenih storitev:

1. v celoti:

- sistematični in drugi preventivni pregledi otrok, šolske mladine, študentov, ki se redno šolajo, žensk v zvezi z nosečnostjo in drugih odraslih oseb v skladu s programom, razen preventivnih pregledov, ki jih na podlagi zakona zagotavljajo delodajalci,
- zgodnje odkrivanje in preprečevanje bolezni, skladno s programom,
- zdravljenje in rehabilitacija otrok, učencev in študentov, ki se redno šolajo, ter otrok in mladostnikov z motnjami v telesnem in duševnem razvoju,
- zdravstveno varstvo žensk v zvezi s svetovanjem pri načrtovanju družine, kontracepcijo, nosečnostjo in porodom,
- preprečevanje, odkrivanje in zdravljenje infekcije HIV in nalezljivih bolezni, za katere je z zakonom določeno izvajanje ukrepov za preprečevanje njihovega širjenja,
- obvezna cepljenja, imunoprofilaksa in kemoprofilaksa skladno s programom,
- zdravljenje in rehabilitacija malignih bolezni, mišičnih in živčno-mišičnih bolezni, paraplegije, tetraplegije, cerebralne paralize, epilepsije, hemofilije, duševnih bolezni, razvitih oblik sladkorne bolezni, multiple skleroze in psoriaze,
- zdravljenje in rehabilitacija zaradi poklicnih bolezni in poškodb pri delu,
- zdravstveno varstvo v zvezi z dajanjem in izmenjavo tkiv in organov za presaditev drugim osebam,
- nujna medicinska pomoč, vključno z nujnimi reševalnimi prevozi,
- patronažni obiski, zdravljenje in nega na domu ter v socialnovarstvenih zavodih,
- zdravila na recept v skladu z razvrstitvijo zdravil, ortopedski in drugi pripomočki v zvezi z zdravljenjem pri osebah in stanjih iz prve do desete alinee te točke;
- zdravila na recept iz pozitivne in vmesne liste za otroke, učence, dijake, vajence in študente ter otroke z motnjami v duševnem in telesnem razvoju;"

Večna ironija je, da običajno tisti, ki nimajo veliko, najmanj vedo, kakšne pravice jim iz kakšnega naslova pripadajo in posledično brez potrebe porabijo preveč denarja, četudi jim morebiti tega ne bi bilo treba.

Se pa seveda strinjam, da se ni igrati s tem, da nimaš dopolnilnega zavarovanja. Ampak to vsak sam presodi, kako hudo je na tesnem z denarjem in če bo tvegal še kakšen mesec biti brez.

(Ker boš kmalu dobila dojenčka, sem pobarvala še tisti del, ki se tiče otrok - skratka tvojemu detetu tudi najmanj do dopolnjenega 18.leta starosti ne bo treba plačevati dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja)

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Jaz imam dva otroka in če bi vedela da mi bo vedno zneslo bi imela še kakega ker imam otroke zelo rada. Ker sem vedela da nam ne bo lahko smo ostali pri dveh.

Sedi, 5. Za logicno razmisljanje. Ni nujno, da si bogat, vendar pa je lepo imeti dovolj. In ce bi bil pri tretjem otroku problem je, po mojem mnenju, odlocitev pravilna.