Zgrešena dobrodelnost

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
Očitno boš res moral bolje prebirati poste. Ne gre se za to, da bi se kdorkoli med nami hvalil, da je dal ipd.-tudi zato so posamezni darovani zneski tajni oz. jih vesta samo darovalec in tisti, ki denar zbira. Seveda se sprejema tudi kritike. Ampak utemeljene. Da se privleče na plano neke bakice, ki kao nimajo denarja, živijo pa v super duper luksuznih vilah, je pa preprosto povedano pretiravanje in nima nikakršne veze z alterjevo dobrodelno akcijo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

1. .... katerega tema je, kdo je dejansko reven in ne kritika dobrodelne akcije....

2. ..in ja, s tem ste si kupili pravico, da zgolj vi ultra posebnezi, dobrodelni priviligiranci lahko komentirate to akcijo in seveda se lahko zgolj aplavdira temu, bog ne daj kaksno kriticno besedo o tem navreci. Hm, a ni to morda malce pateticno?...

3. ..khm, a nismo na javnem delu foruma, kjer lahko kdorkoli izraza svoja stalisca?....

1. kdo je dejansko reven? Prosim, povej! Imenuj osebo! Ne vem kolikokrat smo spraševali, če kdo kaj potrebuje, še celo podpise smo prilagodili temu, odziv pa je bil ... no, je bil, kakršen je bil. Torej?
2. ne, to ni pravica. Poglej svojo točko 3.
3. seveda. Zakaj pa ne? In kaj je potem narobe z nami, ki kontriramo njegovemu razmišljanju? Izražanje stališča, menda?? Patetično? Hm, kakor za koga. Morda je za nekoga patetično že to, da si ne more kupiti boljšega avta od sosedovega ... morda ...

Še kaj?
1.) Stieber je navrgel kost za razmišljanje ali je nekdo, kateri ima npr. bajto vredno 180k EUR reven. Jaz tukaj ne vidim nobenega od dosedanjih obdarovancev, tako da ne tega enačit z izborom obdarovancev.
2.) No vidiš. Sedaj si pa preberi nekaj postov v tej temi, pa boš nekaj ugotovil. Morda lahko začneš kar s svojim:
Citat:
Mater ste nekateri patetični. In večinoma (ne vsi, so izjeme) se tu oglašate tisti, ki niste prispevali nič. Hehe, reveži ste, ampak ne v denarnem smislu, po duši. Tisti, ki ni ničesar prispeval se tudi pravice nima vmešavat v našo akcijo, dokler vam ne sedemo na TR. Upam pa, da je jasno, da se to ne bo zgodilo, saj mi nismo ne davčna ne druga ustanova, ki molze denar. Mi delujemo na prostovoljni bazi.
In zelo zanimivo. Štieber in jaz sva zgolj z normalnimi besedami utemeljevala svoje razmišljanje. Vsi ostali, kateri kontrirate temu, pa uporabljate izredno zanimiv jezik: patetik, veleum, niste ljudje, če tako razmišljate, ste revni po duhu, itd...
3.) Poglej moj drugi odgovor: kontriranje na nivoju sploh ni vprašljivo. Veleumi, niste ljudje, revni po duhu pa je...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
ksz...zanimivo, kakšni primitvini odzivi nekaterih...če se že na veliko hvalite po forumu o tem, kako ste oh in sploh dobri in kul, ker obdarujete, si pa še jaz vzamem pravico, da povem svoje mnenje.

Na tem mestu vas vprašam, čemu se sploh ubadate s tem... da bi sami izpadli kul ali da bi dali nekomu, ki res potrebuje pomoč? Po mojem neskromnem mnenju lahko nekomu pač nekaj daš, ne da je pri tem to potrebno na veliko razglašati. Jaz sem pred leti dal precej stvari in sploh ne poceni ljudem, ki so v vojni v bosni izgubili vse, pa sedaj prvič sploh omenjam to kot primer, da lahko daš, ne da bi to na veliko razglašal. Konec koncev, če daš nekomu, ki je zares reven, le-temu najbrž tudi ni super prijetno biti javno izpostavljen.

Kar se mene tiče, lahko nakazujete denar ljudem z nepremičninami, lahko tudi tajkunom, a kot sem dejal, pravico, da se takšni dobrodelnosti smejim, si bom vzel. Super, če date nekomu, ki res potrebuje, pa potrebujete potem vi samohvalo?

LP Rico Suave
zmaga.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik PNG pravi:
Očitno boš res moral bolje prebirati poste. Ne gre se za to, da bi se kdorkoli med nami hvalil, da je dal ipd.-tudi zato so posamezni darovani zneski tajni oz. jih vesta samo darovalec in tisti, ki denar zbira. Seveda se sprejema tudi kritike. Ampak utemeljene. Da se privleče na plano neke bakice, ki kao nimajo denarja, živijo pa v super duper luksuznih vilah, je pa preprosto povedano pretiravanje in nima nikakršne veze z alterjevo dobrodelno akcijo.
A dejga lomt no? Seveda nima, ima pa veze s TO TEMO, v kateri je bilo v začetnem postu vprašanje ali je nekdo kateri ima 180k EUR vredno stanovanje reven.
Citat:
Uporabnik PNG pravi: Jst nimam bajne plače (daleč od tega ), ampak vem, da imam mnogo več kot vsi ti, katerim smo oz. bomo darovali denar/stvari in če lahko s tako malenkostjo nekomu (ki si to res zasluži) polepšamo dan, why not?
Ja, sploh se ne gre za to, da se počutite, kako ste naredili kmalu božje delo
priden.gif
. Evo, super ste, kot rečeno, vsaj 10 medalj morate dobiti. Pa še 1000 postov na to temo, kako vam je to super duper, ker ste pa pomagali zvabiti solzice na oči, ne pozabit napisat.

PS: Še enkrat poudarjam: niti najmanj ne kritiziram dobrodelne akcije Alter.si in jo v celoti podpiram. Zgornji odstavek sem namerno napisal v sarkastičnem slogu, čeprav trdno verjamem, da je 100% resnica.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
eemmm nima veze z našo akcijo, naslov pa je zgrešena dobrodelnost, ki se nanaša na našo akcijo
stupid-1.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
Citat:
ali je nekdo kateri ima 180k EUR vredno stanovanje reven.

Recimo temu, da je toliko vredno stanovanje tam nekje 100 kvadratov veliko, ne ravno v centru ljubljane, a tudi ne pretirano daleč, nekaj let staro? Če živi v njem 8-članska familija brez visokih dohodkov, mogoče pa so revni
grin1.gif

Če pa v takem fletu živi en posameznik ali dva, pa (za moje pojme) ni(sta) reven. Happy?
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
eemmm nima veze z našo akcijo, naslov pa je zgrešena dobrodelnost, ki se nanaša na našo akcijo
stupid-1.gif
Ja, sem očitno res
stupid-1.gif
. No, torej ima veze.
Potem pride pa v poštev slednje vprašanje: Khm, a nismo na javnem delu foruma, kjer lahko kdorkoli izraza svoja stalisca?

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Glej, očitno je, da smo na različnih bregovih, splava pa od nikoder ... in ga tudi ne bo.

1. glede kosti se strinjam ... ampak, se ti ne zdi, da tema ne sodi pod "generalno", temveč se navezuje na neko temo na Aletrju?
2. "Mater, ste nekateri patetični" je napisano povsem pravilno in v skladu z nekaterimi izjavami, tudi tvojimi, žal, Brutus. Nenavsezadnje, si že preveril, če ima sosed že nov avto? Še ne? aja, te ne zanima .... torej? Dovolj jasno napisano? (ne, ni letelo direktno nate). In tisto o TR? Zakaj je poudarjeno? Je kdo prispeval na silo?
3. kontriranje na nivoju? Povej mi, kje ti na Alterju opaziš kontriranje na nivoju? Morda v Spamu ... kje pa naj bi bila sploh meja, kaj je in kaj ni okusno? Morda začnemo najraje kar s tem, kako so nekateri črnogledi ... v čisto vsem, razen v egu.
Aja, če ti meni rečeš, da sem [censored], jaz pa tebi, da si [censored], je to na nivoju? Menda je ... (ta stavek je v celoti hipotetičen, vse osebe na alterju so izvzete)

p.s. pa spet, da se mi ne boš usedel za vrat, pisano je na splošno.

(patetično, revni v duhu, ego ... so zgolj dejanska stanja ljudi. Če se najdete v njih pomeni, da je nekaj resnice v tem, ali pač? Če pa ne pa IGNORE, pa je ... )

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik PNG pravi:Recimo temu, da je toliko vredno stanovanje tam nekje 100 kvadratov veliko, ne ravno v centru ljubljane, a tudi ne pretirano daleč, nekaj let staro? Če živi v njem 8-članska familija brez visokih dohodkov, mogoče pa so revni
grin1.gif

Če pa v takem fletu živi en posameznik ali dva, pa (za moje pojme) ni(sta) reven. Happy?
grin1.gif
No, sedaj pa počakaj, da te še vsi ostali priviligirani dobrodelni dušebrižniki popljuvajo.
Namreč s Štiebrom sva točno in samo tole pisala (oz. bom raje, sem jaz to pisal, Štiber pa naj zase napiše).

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
ma izražaj ti kaj ti paše, samo ne strelat takih da ta tema nima nobene veze z alter akcijo, če pa je to že iz naslova in prvega stavka razvidno

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Še nekaj: kako je možno, da še preden odprem post vem, kaj je oseba napisala? Oziroma v katero smer se nagiba? In to zgolj po alterju ...
evil.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Vse lepo in prav, vendar naš žal tukaj sedaj enačiš, kar pa ne bo najbolj držalo.
Oprosti, ampak nikjer nisem videl kakšnega zmerjanja s te strani, medtem ko je z druge strani tega bilo polno v skoraj vsakem postu.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Še nekaj: kako je možno, da še preden odprem post vem, kaj je oseba napisala? Oziroma v katero smer se nagiba? In to zgolj po alterju ...
evil.gif
A res? A tudi pri meni si takoj vedel, kaj bom napisal?
evil.gif

Posploševanje običajni ni najbolj primerna rešitev.
wink-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
ksz...zanimivo, kakšni primitvini odzivi nekaterih...če se že na veliko hvalite po forumu o tem, kako ste oh in sploh dobri in kul, ker obdarujete, si pa še jaz vzamem pravico, da povem svoje mnenje.

Ne gre se za hvalo, ampak naj bi bil neke vrste dokaz, da so prostovoljni prispevki končali v pravih rokah in vzpodbuditi bodoče darovalce. Goba se je k meni pripeljal 130 km daleč da je dostavil "robo" in (vsaj zame) si to zasluži pohvalo. V bistvu je najlažje nakazat par 10€, problem je realizacija (beri čas).

Grem osvežit en topic da se zahvalim eni uporabnici.
evil.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.111
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik PNG pravi:
Citat:
ali je nekdo kateri ima 180k EUR vredno stanovanje reven.

Recimo temu, da je toliko vredno stanovanje tam nekje 100 kvadratov veliko, ne ravno v centru ljubljane, a tudi ne pretirano daleč, nekaj let staro? Če živi v njem 8-članska familija brez visokih dohodkov, mogoče pa so revni
grin1.gif

grin1.gif

E točno tole, kar si napisala, pa jaz ne zastopim. Zakaj zahudiča delat 3,4,5 otrok, če živiš v razfukani stoletni bajti, eden invalid po možnosti, drugi na socjali ali dela za minimalca. Zakaj na ta svet sploh te otroke prpelat, da bojo trpel? Da teb ne bo dolgcajt? Če še zase nimaš, kako boš dal bodočim otrokom...

In največkrat je po televiziji ravno to. Razfukana bajta, 8 otrok, not pa fotr invalid, mati pa šivilja za 400€ neto... To ni revnost, to je za zavedno jebanje otrok v glavo!!!

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik noker pravi:
evil.gif
A res? A tudi pri meni si takoj vedel, kaj bom napisal?
evil.gif

Posploševanje običajni ni najbolj primerna rešitev.
wink-1.gif

Hehe, sej sm napisal, da ni letelo nate, ti si ena izmed izjem
wink-1.gif

... aja, kwa pišem, jest sm s te teme OFF

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Glej, očitno je, da smo na različnih bregovih, splava pa od nikoder ... in ga tudi ne bo.

1. glede kosti se strinjam ... ampak, se ti ne zdi, da tema ne sodi pod "generalno", temveč se navezuje na neko temo na Aletrju?
Meni se ne zdi, da se navezuje na akcijo - je pa res, da tudi sicer nisem paranoik ...
evil.gif

Usps, sorry, tole pa ni bilo na nivoju ...
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

kleopatra

Pripravnik
4. okt 2008
40
0
6
42
sl.netlog.com
men se zdi zelo lepo da so se zbrali ljudje, ki so pripravljeni pomagati tistim ki to potrebujejo. vsaka akcija zahteva svoj čas in pa veliko volje. sej ne govorimo o velikih zneskih, se pa vsem nam lepo vidi, ko te zapusti država in vsi ki bi ti kao naj nudili osnovna sredstva za preživetje ( jaz npr sem po petih mesecih moledovanja in vlaganja vlog okol po centrih od državne pomoči dosegla: 2kg moke,2kg sladkorja,1kg riža in 1 kg testenin) :D meni se zdi mizerno. skenslali so mi še zavarovanje ki sem ga imela po očetu in zdaj si moram (ČEPRAV SEM BREZ DOHODKOV, KAR SEM IZPOSTAVILA SOCIALNI IN ZZZSJU IN VSEM KJER SEM VLAGALA VLOGE) sama plačevati zavarovanje, če si ga ne bom, bom plačala za porod cca 1500000 starih sit...
in države sploh ne zanima kje bom dobila denar za plačilo, plačano mora bit drugače terjajo sodno, kr neki.
mene so alterjevci obdarili in sem vesela njihove akcije. in s tem so mi odprli oči, čeprav sem že prej podarila kje komu kakšno stvar, se zdaj še bolj zavedam kakšno veselje ti prinese takšno presenečenje. sej ni fora v vrednosti pomoči, človeka povzdigneš in mu daš voljo do življenja, če mu pokažeš da ni sam, da so tle v tej bedni državi ljudje, ki jim ni vseeno za sonarodnjake kot je marsikateremu zaposlenemu npr na csdjih. ko pridejo v službo in jih ne zanima če kdo potrebuje pomoč, dajo tistim ki jim pridejo grozit s sekiro itd...vsi vemo kdo so to...