Zgrešena dobrodelnost

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.593
1.273
113
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Dejte vsi tisti ki klele pametujete o prodaji vredne stvari sami pri sebi priznate, koliko od vas bi TA trenutek prodali avto in kupili za 200 eur kripo samo zato, da bi si kupili nekaj, kar si zdejle zelite (zihr je kej), pa nimate dovolj denarja....

jaz sem mojo pregrešno drago specialko prodal zato da sem lahko kripo od avta kupil... a to šteje?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Kaj imam in česa nimam, vem bolje kot ti.
grin1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.100
1.273
113
42
Nevem zakaj morš pisat pol take teme. Za to da že spet dokazeš da nisi vredn počenga groša..

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Nevem zakaj morš pisat pol take teme. Za to da že spet dokazeš da nisi vredn počenga groša..
Kaj pa je narobe z njegovim postom?
Saj ima v bistvu kar prav.

Vem za primer, ko so starke živijo v 3 sobnem stanovanju in seveda NIKOLI ni EUR za vzdrževalna dela. Da ne govorimo o tem, da je pretežko dvignit mesečni prispevek v sklad za 10 EUR, ker kje bodo pa našle denar. Jah, hebat ga, to da sama živi v trisobnem stanovanju je njena odločitev in jo čisto razumem. Ampak naj potem ne *****, da ni denarja za vzdrževanje. Da ne govorimo še o tem, da do zakona 30 let niso NIČ zbirali za sklad. Je bilo namreč tudi preveč
rolleyes-1.gif
. Sedaj pa ''novoselci'' plačujemo še za nazaj.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.100
1.273
113
42
PA KVA MA TO ZVEZE Z NAŠIMI AKCIJAMI??? ZAKAJ PA MISLITE DA SMO RAJ SAMI ŠLI V AKCIJO NAMESTO DA BI DAL KVAZI DOBRODELNIM USTANOVAM?

In za moje pojme vsi ki tko razmišljate zame niste lihk kej vredni ljudje. Mene bi blo sram da bi kdaj kej tazga izjavil.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Mater ste nekateri patetični. In večinoma (ne vsi, so izjeme) se tu oglašate tisti, ki niste prispevali nič. Hehe, reveži ste, ampak ne v denarnem smislu, po duši. Tisti, ki ni ničesar prispeval se tudi pravice nima vmešavat v našo akcijo, dokler vam ne sedemo na TR. Upam pa, da je jasno, da se to ne bo zgodilo, saj mi nismo ne davčna ne druga ustanova, ki molze denar. Mi delujemo na prostovoljni bazi.
Mogoče se komu to, kar počnemo, zdi narobe in s tem ni nič narobe, saj smo si ljudje različni, zelo različni. Vsakdo lahko izrazi svoje mnenje, ampak ni potrebno, da na tako sarkastičen način (aka Stieber)
Moti me predvsem to, kako se nekateri hvalite, koliko imate in kaj si boste vse kupili. Prav tako se počutite nadpovprečno inteligentni, ne premorete pa niti trohice razuma in pišete takšne nonsense. Pomagat nekomu je seveda 11.smrtni greh, sploh, ker to MORATE storiti, kajne? (škoda, ker je tu samo smajli s kladivom, tu bi pasala ikona smajlija z macolo)
Zato, dragi soljudje, bodite strpni vsaj z besedami, tako, kot ste z dejanji (v tem ste zelo močni, ja
evil.gif
). In močno upam, da vam bo sreča naklonjena, ko vas bodo starši prenehalio preživljat in boste morali zaživet na svoje. V lastnem stanovanju. Kajti, šele takrat se izkaže, koliko kdo zna in zmore. Hotel MAMA ne nudi ne prvega, ne drugega. Je zgolj tolažba, da se postavite na svoje noge.

Če se sploh kdaj boste ...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Turbobitch ne se preveč sekirat eni so pač bolani na duši.......čeprav se delno strinjam kar so napisal
evil.gif

Nazadnje urejeno:

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
podpis
zmaga.gif

Če bi nergači malo prebrali, komu je denar dejansko šel, bi videli, da ga niso dobile 'starke s 15-sobnim stanovanjem' niti lastniki pregrešno dragih avtomobilov. Če pa sami nočete dati tistih nekaj evrov na nekaj mesecev (ker bi jih tako zelo pogrešali, saj ste oh, tako zelo revni), pa bodite raje tiho. Jst nimam bajne plače (daleč od tega
smirk-1.gif
), ampak vem, da imam mnogo več kot vsi ti, katerim smo oz. bomo darovali denar/stvari in če lahko s tako malenkostjo nekomu (ki si to res zasluži) polepšamo dan, why not?

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
In še tole: kdo izmed vas je šel kdaj z nami? Da bi se prepričal, kako takšni ljudje živijo? Ne, nikoli nismo šli z avtobusom, še avto je bil prevelik za vse ... got it?

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
.......čeprav se delno strinjam kar so napisal
evil.gif

Vse ni zgrešeno, nikakor. Saj del napisanega je povsem pravilno napisano.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
mater cel kup debilov na kupu, ki se zdaj vpikujejo v to komu je šel denar, sami pa seveda niso prispevali niti €
bonk.gif

Razen tega, za tebe stieber in ostale debile: bil je skoraj vsak dan poziv tukaj: PROSIM PREDLAGAJTE NEKOGA KI POTREBUJE TA DENAR. zakaj se ti in ostali niso takrat javili in predlagali nekoga, ki ga poznate, ki živi v šotoru ima 20kg in je črve?
in zdaj pride veleum mtl in da zabitemu avtorju posta prav, ker oni imajo v bloku starko ki bla bla bla
bonk.gif

što sve zemlja nosi jaoooo
bonk.gif

kleopatra

Pripravnik
4. okt 2008
40
0
6
42
sl.netlog.com
jaz pa nimam nič pa so me alterjevci obdarili. a sem zato revna ali nisem je stvar debate. imam skoraj končano 8.stopnjo izobrazbe in pričakujem otroka, ki ga bom sama vzgajala. jaz se ne počutim revno ampak zelo bogato, bogato izkušenj, znanja ter sreče da lahko imam otroka.
kar se finančnih stvari tiče, mi ni vseno da sem morala 3 leta v lj plačevati najemnino, ker, če bi se zaposlila s srednjo šolo bi imela neko plačo in bi plačevala za kredit obrok ravno nekje toliko, kot sem najemnino, ki je šla praktično v nič kar se mojih financ tiče.
torej, kot ste eni pametni, prodat stanovanje in iti v najem, koliko od teh ki ste to napisali živi v najemu, po možnosti v Lj, ko ne dobiš garsonjere izpod 250eur na mesec + stroški pa še za ta denar je takšna da se bi človek kr zjokal kaj vse folk daje v najem.
večinoma je na črno, ker če greš subvencionirano ti dvignejo za ravno toliko kolikor je subvencija pa še davek prišteje potem pa plačuješ sam 300eur pa še država mu da 100eur...
vidikov revščine je veliko, ljudi, ki so ljubosumni na soseda pa še več. vlada vedno povdarja da treba obdržati mlade možgane v mestih, kjer je največ revščine, kdor ima možgane, ne bo ostal v takšnem mestu, to predvsem mladina, starejši so pač zadovoljni s svojimi plačami in odštevajo leta, mesece, dneve do penzije in študirajo kako bodo obrnili tistih nekaj eur ter upajo, da jim mladi kaj primaknejo.
moja dva imasta 3 sobro stanovanje v lasti, kupljeno po jazbinškovem zakonu za 2mio sit. pa ga odplačujeta še zdaj mesečno, ampak enkrat bo v njuni popolni lasti in bo še teh nekaj eur na mesec več v proračunu.
ne upam pa si predstavljati kaj bi bilo, da nista kupila tega stanovanja takrat, zdaj bi živela še slabšekot da.
ne rečem, da smo na robu revščine, na robu bogastva pa tud nismo, vi vsi ki obrekujete, ste si sigurno privoščili letos vsaj en teden morja, dopusta pa še na kakšno smučanje boste šli. jaz im moja dva starša smo letos ostali doma. razlog: ker jaz ne delam več preko študenta ker sem noseča in nisem mogla delati, socialne nisem dobila, njuna plača pa ni niti toliko zadostovala, da bi pokrivali tekoče stroške kaj šele si privoščili morje, avto pa je vreden 300eur star pa 10 let. in zdaj naj bi prodali avto, ki je še v dokaj dobrem stanju čeprav star in šli na morje da dokažemo da nismo revni?
jaz priznam da nimam! če pa je komu izpod časti prositi za pomoč oz sprejeti pomoč, naj stoka še naprej in se naslaja na nemoč ostalih.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Pri nas doma je kemtija ocenjena na 600.000 evrov, če en še več pa starša živita od tiste kmečke pokojnine, avta nimata, živita iz mesca v mesec, čeprav ap dela nekdo doma in da se tud obrne toliko denarja, da se, da normalno živet, dostikrat gremo tud pod minus.

V Sloveniji se živi, kjer koli več, kot odlično, samo jambra nse na veliko, ker bi radi ljudje imeli vse, pa, ko gre v trgovino bi rad kupil vse, kar si želijo, pa temu ni tako, ko jaz grem trgovino kupim tisto, kar bom nujno rabil.

Jah glede dopusta, jest sem bil letos samo za en dan na Sorški planinini, na morju nisem bil ostali pa so šli čisto vsi.

Mah, kakšna revščina
bonk.gif

Ta pravi revni se skrivajo v svojih podeželjskih bajtah in sploh ne hodijo v trgovine (poštar prinese penzijo, in neka druga oseba osn.življ.potrebščine iz trgovine.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
ksz...zanimivo, kakšni primitvini odzivi nekaterih...če se že na veliko hvalite po forumu o tem, kako ste oh in sploh dobri in kul, ker obdarujete, si pa še jaz vzamem pravico, da povem svoje mnenje.

Na tem mestu vas vprašam, čemu se sploh ubadate s tem...da bi sami izpadli kul ali da bi dali nekomu, ki res potrebuje pomoč? Po mojem neskromnem mnenju lahko nekomu pač nekaj daš, ne da je pri tem to potrebno na veliko razglašati. Jaz sem pred leti dal precej stvari in sploh ne poceni ljudem, ki so v vojni v bosni izgubili vse, pa sedaj prvič sploh omenjam to kot primer, da lahko daš, ne da bi to na veliko razglašal. Konec koncev, če daš nekomu, ki je zares reven, le-temu najbrž tudi ni super prijetno biti javno izpostavljen.

Kar se mene tiče, lahko nakazujete denar ljudem z nepremičninami, lahko tudi tajkunom, a kot sem dejal, pravico, da se takšni dobrodelnosti smejim, si bom vzel. Super, če date nekomu, ki res potrebuje, pa potrebujete potem vi samohvalo?

LP Rico Suave

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.100
1.273
113
42
Ti si odprl temo in jst sm ti povedu kva mislim o tem. To nima nič veze z mano

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Tipično slovensko...zakaj bi sploh komu dajal ane
crazy1.gif
Tistim , ki pomagajo naprimer ljudem v Afriki očitajo, da imamo tukaj pri nas toliko revežev, da zakaj ne bi raje njim pomagali. Zakaj bi navsezadnje komu pomagal? Stieber, jaz ne verjamem, da si ti takšen človek, ki bi sploh imel ta čut razvit za pomagat ljudem. Verjetno še nikoli sam nisi imel neke frke, da bi občutil in poznal revščino.
Kaj je revščina? V tem svetu, ko je na prodajnih policah polno vsega, je revščina to, da si ne moreš zase privoščit kakšnega jogurta, sadja poleg osnovnih stvari. Revščina je, ko ti pade dostojanstvo, ne moreš iti na počitnice, ko ne moreš otrokom in sebi privoščiti počitnic. Otroci najraje gredo skupaj s starši, ne z neko kolonijo. Revščina je, da nimaš porihtanega zavarovanja in še marsikaj je zame revščina.
Naj proda ni nobena rešitev...To je razprodajanje nečesa kar si si ustvaril in lahko gre samo vse na slabše. Kaj bo pa pol prodal, ko ne bo več imel ničesar?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
mater cel kup debilov na kupu, ki se zdaj vpikujejo v to komu je šel denar, sami pa seveda niso prispevali niti €
bonk.gif

Razen tega, za tebe stieber in ostale debile: bil je skoraj vsak dan poziv tukaj: PROSIM PREDLAGAJTE NEKOGA KI POTREBUJE TA DENAR. zakaj se ti in ostali niso takrat javili in predlagali nekoga, ki ga poznate, ki živi v šotoru ima 20kg in je črve?
in zdaj pride veleum mtl in da zabitemu avtorju posta prav, ker oni imajo v bloku starko ki bla bla bla
bonk.gif

što sve zemlja nosi jaoooo
bonk.gif
Looool.
Ce bos tocno prebral Stiebra je vrgel kost za glodanje in razmislek, katerega tema je, kdo je dejansko reven in ne kritika dobrodelne akcije. Vsaj jaz sem tako dojel, lahko se pa motim, saj sem ravno prejsnji teden potrboval dvakratni popravek, da sem nekaj pravilno razumel.
In s tem razmisljanjem Stiebra se popolnoma strinjam. Kritike dobrodelne akcije pa nikjer ne vidim v tem in jo popiram v celoti.

Aja, pa se glede vseh vas , kateri ste sedaj tako GLASNO ponosni, ker ste pa prispevali k tej akciji.
Iiiiiiiiiiiiiiii, vsa cast vam, res ste super, medaljo bi vam morali za to dati. Kaj eno, deset. No, nekateri pac ne potrebujejo medalj in javnih objav, ce naredijo kaj dobrega, ker jim je zgolj zavest, da so naredili nekaj dobrega, vec kot dovolj.

In ja, s tem ste si kupili pravico, da zgolj vi ultra posebnezi, dobrodelni priviligiranci lahko komentirate to akcijo in seveda se lahko zgolj aplavdira temu, bog ne daj kaksno kriticno besedo o tem navreci. Hm, a ni to morda malce pateticno?

Khm, a nismo na javnem delu foruma, kjer lahko kdorkoli izraza svoja stalisca?

No, kar aplavdirajte napre, veleum mtl gre pa nazaj skrbet zgolj za svojo sebicno rit.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

1. .... katerega tema je, kdo je dejansko reven in ne kritika dobrodelne akcije....

2. ..in ja, s tem ste si kupili pravico, da zgolj vi ultra posebnezi, dobrodelni priviligiranci lahko komentirate to akcijo in seveda se lahko zgolj aplavdira temu, bog ne daj kaksno kriticno besedo o tem navreci. Hm, a ni to morda malce pateticno?...

3. ..khm, a nismo na javnem delu foruma, kjer lahko kdorkoli izraza svoja stalisca?....

1. kdo je dejansko reven? Prosim, povej! Imenuj osebo! Ne vem kolikokrat smo spraševali, če kdo kaj potrebuje, še celo podpise smo prilagodili temu, odziv pa je bil ... no, je bil, kakršen je bil. Torej?
2. ne, to ni pravica. Poglej svojo točko 3.
3. seveda. Zakaj pa ne? In kaj je potem narobe z nami, ki kontriramo njegovemu razmišljanju? Izražanje stališča, menda?? Patetično? Hm, kakor za koga. Morda je za nekoga patetično že to, da si ne more kupiti boljšega avta od sosedovega ... morda ...

Še kaj?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.593
1.273
113
še enkrat si preberi prvi post:
Citat:
Ko berem temo, v kateri alterjevci razglašajo, komu so kaj podarili, se sprašujem, v čem je sploh fora takih dejavnosti. Nekako razumem, da daš nekaj nekomu, ki je velik revež, zadeva pa se lahko kaj hitro izrodi.

in pa

Citat:
Kost za glodanje in premislek, kdo je sploh dejansko reven in kaj je revščina za nas.

torej? ni mi jasno kako ste tako genialno sposbni brat med vrsticami :S

Nazadnje urejeno: