Zgrešena dobrodelnost

kleopatra

Pripravnik
4. okt 2008
40
0
6
42
sl.netlog.com
predvsem predlagam komentatorjem da preberejo vso "solato"
1. nimam še nobenega otroka, kot je v enem postu da imam 2 otroka in furam študentsko življenje :D
2. vpisana sem v 4. letnik redno torej imam naslednje leto absolventa oz dipl. staž
3. sama sebi se ne smilim, razjezila me je država in njeni organi, kot že marsikoga drugega
4. 3 srednje šole imam ker sem iskala zaposlitev, z gimnazijo ne dobiš nobene v naših krajih, ker " imaš samo podlago za fax"
z ekonomsko lahko delaš praktično vse kar se tiče pisarn in računovodstva in skladišč, torej se mi je odprlo ogromno možnosti, na podlagi katerih sem potem tudi dobila zelo dobro službo v NAŠIH KRAJIH to je bilo 170.000sit neto plače kar je meni več kot preveč zadostovalo. drugo prekvalifikacijo-vzgojitelj predšolskih otrok, pa sem šla delat ker sem imela za dopolnit samo 5 izpitov ter prakso pa še nov sistem se je začel uveljavljati, da so vzgojitelje oz pomočnike potrebovali tudi v oš.
5. nikogar nisem mislila žaliti, če se kdo tako počuti se je pač najdu v nepravem smislu besede, oz takšen človek se dobesedno tudi v vsakem romanu najde pa čeprav ga pisec sploh ni poznal. samo opredeliti sem hotela, da nisem neumna, pač se mi je zalomilo ampak sem na hitro popravila in zdaj furam kakor gre. nisem življenjsko ogrožena ampak mi je šlo na jetra pač par zadev glede centrov ki naj bi ti pomagali, ko pa res nimaš dohodka pa te mečejo od vrat do vrat, in mi je prekipelo ker s trebuhom pa res ne mislim po celem mestu hodit pa da me sprehajajo
6. nisem blond :D
7. prosim da se osredotočite na dejansko vsebino posta in ne blatite izključno mene oz določenih uporabnikov. se mi zdi primitivno takšno vmešavanje v zasebno življenje. vsak pač pomaga komurkoli sam želi.

kleopatra

Pripravnik
4. okt 2008
40
0
6
42
sl.netlog.com
aya še tole... imam 5let in pol delovne dobe pa glede ogroženosti: starši so poskrbeli da nisem bila lačna, da sem imela streho nad glavo, glede otroške opreme sem pa vse stvari dobila podarjene, ker se je že prej na enem forumu najdla peščica ljudi, ki so skupno zbrali kar je vsak imel odveč in sem šla iskat ali pa so mi poslali.
sem pa eni , ki mi je prva pomagala že vrnila uslugo, pa ne enkrat. mislim da sem ji kar olajšala kakšno skrb ko bi morala par sto eur odvojit od prihodkov pa smo uredili da je stvari dobila sicer rabljene ampak zelo uporabne, gretzky ve o čem govorim.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Punca,

LOG OFF!

Resno mislim.

Si noseča in ti tako BREZVEZNO sekiranje okoli mnenj anonimnih uporabnikov nič ne koristi.

Vsak dela kot najbolje ve, da je prav. Tudi ti.
Vsak ima pa svoje mnenje o tem, kaj je prav, in vedno bo veliko ljudi prepričanih, da je tvoj način narobe.
S tem se je treba sprijazniti (oz. se požvižgati na to). Tudi to je del življenja.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik kleopatra pravi:
6. nisem blond :D
skoda no, ker men se blontne najbolj dopadejo
srce-1.gif

vejca

Pripravnik
Naj se postavim Kleopatri malo v bran. Sicer jo žal ne poznam osebno ( upam pa da se nekoč spoznava) sva se pa spoznali tu na forumu. Ponudila mi je nekaj stvari ki jih ona ne rabi meni pa so prišle zelo prav iin sem ji tudi zelo hvaležna, kakor tudi vsem ostalim Alterjevcem ki so mi pomagali.
Žal sem ji obljubila da ji bom skušala poiskati nekaj stvari za njenega otročka a na žalost nisem uspela nikjer dobiti. Ker oseba ki to ima noče odstopiti ke "špara " za drugega otroka ki ga bo nekoč imela- bi pa samo prodala. Od te osebe sem pričakovala da mi bo lahko odstopila vsaj kako malenkost ker sem ji jaz pomagala po svojih močeh za časa njene nosečnosti in še sedaj ji pomagam če me rabi da grem z njo k zdravniku, v trgovino.... Pač sem spoznala da so v moji okolici ljudje ki si jim dober dokler oni tebe rabijo (tudi kmetje da jim pomagaš pri delu) ko pa ti kaj rabiš se ti raje izognejo.
Mene ne zanima kakšno izobrazbo ima Kleopatra ali kdo drug ki se mu je pomagalo ali se mu bo še. Vsak od nas vseh se lahko nepričakovano znajde v tem da bo potreboval pomoč drugih.
Takrat me pa samo zanima če bo slučajno kdo od tistih ki sedaj tako z veseljem pljuva po Kleopatri in nas vseh ki smo prejeli pomoč ali si bo upal prositi druge za pomoč in ali si bo zamislil in se spomnil kako se obnaša sedaj.
Pa ne mi reči da se to vam ne more zgoditi. Vsakomur se lahko zgodi.
Jaz pravim Nikoli ne reci nikoli.
Sedaj pa pljuvajte še po meni.

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ko berem temo, v kateri alterjevci razglašajo, komu so kaj podarili, se sprašujem, v čem je sploh fora takih dejavnosti. Nekako razumem, da daš nekaj nekomu, ki je velik revež, zadeva pa se lahko kaj hitro izrodi.

Revež zagotovo ni nekdo, ki ima v lasti nepremičnino, še posebej, če je le-ta na kakšni precej željeni lokaciji. Revna štiričlanska družina, ki ima v lasti štirsobno stanovanje v vrednosti 180.000 evrov, pač NI revna. Zakaj bi recimo taki družini podarjali stvari? Zgolj teoretičen primer, da ne bo kake hude krvi. Na drugi strani pa imamo recimo nekoga, ki živi v najeti garsonjeri, ima star športen avto v vrednosti recimom 20 000 evrov in nič drugega premoženja. Ta izmišljen tip ima torej precej slabši materialni položaj kot omenjena izmišljena družina. iii, a reven da je? Naj proda avto, kupi cenejšega, pa bo. Njemu pa že ne damo nič, kajne? iii, naj družina proda stanovanje, pa naj gre v najem, pa se ji bo nenadoma sprostilo veeeeliko sredstev.

Kost za glodanje in premislek, kdo je sploh dejansko reven in kaj je revščina za nas.

Ne moreš iz svoje kože, kaj?
stupid-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Kaj je s tabo narobe? Se nimam za kaj branit. Letelo je na N osebkov iz te teme. In da, ni mi jasno, da je lahko eden izmed njih moderator in se spušča na njihov nivo. Bi pričakoval več (recimo, da tudi s svojim zgledom doprinese k kulturi na forumu). Če ne raumeš slovensko se vpiši v osnovno šolo ali vsaj v tečaj slovenščine.

Ko čefurček pošilja na tečaj slovenščine, naj vsaj sam pravilno piše... Drugače nimam nič proti tvojmu pisanju, postavljanju vejic, ampak......

Ne gremo v tečaj, ampak na tečaj,
ter oblikovanje stavkov

Citat:
in da, ni mi jasno, da je....

Če ne znaš oblikovati stavka, povej v materinem jeziku.

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
KSZ
Dobrodelnost je lahko tudi pomoč nekomu v stiski, ni nujno, da je ravno finančna. Zato dobrodelnost nikakor ne more biti zgrešena.
V življenju pridejo trenutki, ko človek potrebuje le malce družbe, morda kako prijazno besedo in kako malenkost iz trgovine.

kleopatra

Pripravnik
4. okt 2008
40
0
6
42
sl.netlog.com
pozdravljeni

moj sinko bo kmalu praznoval eno leto
ker ste mi v času nosečnosti ogromno pomagali in mi oziroma mojmu otročku podarili nekaj opreme in oblačilc in še kaj, bi želela stvari podariti kakšni mamici ali nosečnici v stiski.
Stvari so lepo ohranjene, dodam še kakšen kos oblačila in odštejem potrošni material
smile-1.gif
, plenice smo pač ponucali...
torej, najraje bi dostavila osebno.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sej nisem bral cele teme...

sam ena moja izkušnja...

Pripeljem stranki eno robo, pa vidim pri kontejnerjih zraven delavnice en ruzak za dojenčka okol nosit. Ok, si rečem, lepo ohranjen, itn, zakaj bi to nekdo stran metal??? ga vzamem, pridem dam, poslikam, dam na podarim.si, v eni uri se najde stranka... ga podarim... Med predajo robe srečam enga kolega, in mu omenim podaritev, kakšen ruzak, firma, in mi tip reče, da je tak ruzak vreden rabljen najmanj 100€... Uf, grem gledat na bolho in res... identični ruzaki so se prodajal za 100 in več..... mater, od takrat naprej vedno preverim najprej trg (bolha.com), šele nato se odločim al bo prodaja al darilo...

Tko da... ne prenaglite se pri darovanju!

drugač pa jest vse (kar je zame neuporabno) kar ne rabim dam na podarim.si... pa dostikrat se tud potrudim, da čimbolj olajšam dostavo...

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Čakaj,

ti bi stvar, ki si jo našel, je ne rabiš, jo imaš namen podarit, potem nekomu prodal glede na tržno ceno na bolhi?

O madona ...

LP,
PIC

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja, če je vrednost 50€ in več, itak??!!! Tko sm pa ta ruzak dal zastonj, in če ga je una ženska naprej prodala sem ji podaril 100€...

Sej nimam kej, sej sm sam kriv, sam me je pač izučilo, da če podarjam kaj, kar ima lahko še kakšno večjo vrednost, se prej pozanimam...

ponavadi se podari stvari, k nimajo tržno nobene vrednosti več, uporabne so pa še vedno. In namesto da jih stran mečeš, jih podariš.

glih novega kolesa za 800€ ne boš videl na podarim.si, a ne?