Nisem brala vse solate, ampak ni mi jasno: čemu toliko šol? Že to, da nekdo zamenja 3 srednje šole, ker se 'išče', nekaj pove o osebnosti tega človeka. Poleg tega ima 2 otroka, če sem prav prebrala. Meni se to zdi velika sprememba v življenju, ne moreš še naprej furat študentskega lajfa do 10. stopnje, ob tem pa upat, da ti bo vsak odobravajoče kimal. Se je treba mal prilagodit, sej nimaš otrok za okrasek ali pač? Zakaj ni dosti 7. stopnja in več kvalitetnega časa preživetega z otrokoma, pa čeprav s 50 evri manj (ugibam, a domnevam, da cifre niso sky-high), kot dobiš za magisterij pri plači. Da ne omenjam, da so preambiciozni magistri težje zaposljivi. Še posebej, če imajo 0,1 mesec delovnih izkušenj.
Kar se tiče dobrodelnosti, je pa le-ta zelo dvorezen meč. Poleg tega smo Slovenci zelo lastniške živali in vedno stremimo k temu, da bo neka hiša 'naša' in ko enkrat je, jo je težko zapustit, prodat in racionalno porazdelit sredstva. Zelo dvomim, da bo neka 80-letna babica prodala svojo ogromno hišo, iz katere so se vse izselili, z namenom, da si kupi eno majhno stanovanje blizu infrastrukture, s preostankom denarja pa dopolnjevala svojo mizerno pokojnino. Prav tako dvomim, da bo en par na socialnih podporah razmišljal racionalno in ne imel 6 otrok, ker jih enostavno ne zmore preživljat.