A dohtarja tud preverjas? Avtomehanika? Zidarja, vodovodarja? Stojis za vratom in jim gledas pod prste?
jaz zaenkrat ljudem se zaupam, da vedo kaj delajo.. ker sem se pa seveda tudi ze nasmolil - sem bil pa pri izbiri novega agenta previdnejsi in ni bila samo “cena pa popust”. Spraseval sem vec kot doslej - dobil zeljene odgovore.. pa ni ji bilo tezko rect “ej ne vem - preverim pa javim”.
Jaz tudi zaupam pri zadevah, ki so nepomembne. Pri nepremičnini, kjer gre za streho nad glavo zame in mojo družino, žal zaupam le drobnemu tisku, nikakor pa ne besedam človeka, ki ga prvič vidim. Razen, če jih podkrepi z drobnim tiskom
.
Kot rečeno, svojemu zav. agentu kar zaupam. Pa še vedno ob morebitnih spremembah zadevo verificirava z drobnim tiskom. V obojestransko razumevanje in zadovoljstvo. Jaz nimam težav z nerealnimi pričakovanji ob morebitnem zav. primeru, on pa ne z nezadovoljno stranko. Win-win. In pa seveda posledica tega je tudi, da ne gušim njega in cenilcev s škodo, katero naj bi imel zavarovano, pa je dejansko nimam.
Glede zdravnika: imam odličnega osebnega zdravnika, katerega vedno vprašam, kam naj grem naprej “v obdelavo”. Za mehanika, vodovodarja pa probam dobiti priporočilo v krogu zaupanja vrednih prijateljev ali kolegov.
Žal sem videl že par nategov znancev, ki so zaupali. Zadnji je bil betoniranje plošče pred hišo, ki bila narejeno zanič, cena je pa narasla iz 7 na 12 jurjev. Pa sem znancu rekel, naj zadevo vrže na papir pred začetkom del. Je zaupal. No, vsakemu svoje, jaz sem ti dal dobronameren nasvet, ti se pa sam odloči, če ga boš upošteval
.