Zavarovanje sem sklepal cca 10 let nazaj ( 10 letno obdobje ). Takrat so punujali 3 variante zavarovanja. Vem da imam tisto najvišjo ( najdražjo ). Moram pa preveriti na polici, ki jo imam doma.Je pa izliv zavarovan ( talno ) saj so le to priznali - vendar samo tam kjer je mesto izliva / poškodbe ( 1 m2 ). Da pa to ugotoviš kje spušča, pa moram razmonirati tako kot si napisal praktično skoraj vse .
Da ne bom samo kritiziral.
Cca 5-10 let nazaj nisem imel pripomb - bi jih takoj priporočal. Imel sem škodi, ki pa sta šli brez problemov in zatikanja skozi - kapljalo pri radiatorskem ventilu - namočilo parket. Priznali tisti kvadrat parketa in nato lakiranje celotne površine, vključno z demontažo in montažo vgradnih omar ( parket je bil tudi pod omarami )
V drugem stanovanju izpust vode pri tuš kabini. Sosedi priznali škodo, prav tako sanirali mojo škodo. Edino soseda je morala prvo prijaviti svoji zavarovalnici, nato pa je njena zavarovalnica kontaktirala mojo. ( To so bile škode cca 13 let nazaj ).
Inderektni udar strele - skurilo računalnik in kamero. Nesel na servis, dobil zapisnik o škodi in so le to nakazali - do višine 750 eur.
Zadnje tri leta pa se mi sploh ne da ubadati z njimi ( manjše škode kot so razbitje stekla ), saj nikoli ne vem ali bodo škodo priznali ali ne.
Sem pa pri njih imel zavarovane 4 nepremičnine. Letna premija cca. 700 eur za vse 4. Sedaj imam samo še eno - pa še to ukinem drugo leto.
Kam se seliš?