Zaračunavanje vsega živega v TNP

13. jul 2011
2.677
626
113
Gre se za to, da je sila neprijetno se nekam odpraviti na izlet in pri tem samo čakaš kdaj se bo kdo pojavil in od tebe zahteval euro za to, potem spet nekdo dva eura za ono in tako naprej.
In ja, gre se za princip - in sicer:
- nudim ti to in to, ti za to plačaš toliko
- nudi ti ne nič, ti za to ne plačaš nič.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ok. vsak ima pač svoje muhe.

jest se v bohinju počutim super duper, in sem za to počutje pripravljen tudi kaj vec plačati. recimo drazjo kavo, pivo, čaj, bazen, parking, itn...

jedt ne vem od kje, ampak jest sem navajen, da se v turističnih krajih skoraj vse racuna, in sem na to pripravljen, zato me ta poteza občine ni tok zmotila.

ce se gremo pa za zakonodajo, in da se ugotovi, da je kasiranje nezakpnito, potem bom pa tud jest tezko dal 2€ za kanu...

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
naj se računa, če se kaj dobi v zameno za to. ni problem plačati, če smeš v zameno za to avto pustiti na zemlji od nekoga, dobiš hladno pijačo ali pa prostor, kjer v miru opraviš svojo potrebo. da pa plačuješ kar tako, ker je pač turističen kraj, je pa brez veze.
sam sicer ne supam, imam pa prijatelja, ki se dosti ukvarja s tem in on iz principa ne bo šel več na bohinj. pravi, da je med mengšem in bohinjem dovolj jezer, kjer lahko brezplačno parkira pred gostilno, brezplačno supa po jezeru in bo raje takim gostincem pustil denar.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik sass pravi:
naj se računa, če se kaj dobi v zameno za to. ni problem plačati, če smeš v zameno za to avto pustiti na zemlji od nekoga, dobiš hladno pijačo ali pa prostor, kjer v miru opraviš svojo potrebo. da pa plačuješ kar tako, ker je pač turističen kraj, je pa brez veze.
sam sicer ne supam, imam pa prijatelja, ki se dosti ukvarja s tem in on iz principa ne bo šel več na bohinj. pravi, da je med mengšem in bohinjem dovolj jezer, kjer lahko brezplačno parkira pred gostilno, brezplačno supa po jezeru in bo raje takim gostincem pustil denar.
Mar ne bodo izgradili šest pomolov, kjer bi možno vstopati v vodo? Torej ni res, da za 2€/dan ali 20€/leto ne dobiš čisto nič ampak dobiš varno in udobno vstopno/ izstopno točko.

klicko

Pripravnik
6. maj 2008
61
2
8
Si že kdaj veslal v kajaku ali na supu? noče si potem veš, da je gradnja pomolov, ter na ta način trošenje občinskega denarja popolnoma nepotrebno. Ker z gradnjo vztopno/iztopnih točk ne bodo dosegli prvotnega cilja ( po županovih besedah čiščenje za veslači). Če je bil to problem, kot so ga navedli ( kljub mojemu dvomu da so bili za to odgovorni veslači) jim predlagam veliko cenejšo rešitev, več košev za smeti, ter striktno kaznovanje vsakogar, ki odvrže odpadke na neprimerno mesto.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik klicko pravi:
Si že kdaj veslal v kajaku ali na supu? noče si potem veš, da je gradnja pomolov, ter na ta način trošenje občinskega denarja popolnoma nepotrebno. Ker z gradnjo vztopno/iztopnih točk ne bodo dosegli prvotnega cilja ( po županovih besedah čiščenje za veslači). Če je bil to problem, kot so ga navedli ( kljub mojemu dvomu da so bili za to odgovorni veslači) jim predlagam veliko cenejšo rešitev, več košev za smeti, ter striktno kaznovanje vsakogar, ki odvrže odpadke na neprimerno mesto.
Saj ne rabiš zavestno smetiti ampak večina ljudi poleg v kajak/kanu ne vzame le vesla. Marsikdo ima s sabo vse mogoče. Ko pa potegneš čoln iz vode ga običajno obrneš ter s tem nehote odvržeš kakšno smet ali dve. Ker se v/iz vode hodi po vsej obali imamo potem stanje kot je.

klicko

Pripravnik
6. maj 2008
61
2
8
Za moje pojme je primer, ki si ga opisal zavestno smetenje. Kot pa rečeno že v enem izmed mojih prejšnjih postov so v večini primerov ljudje, ki veslajo ljubitelji narave, ter pospravijo za seboj.

In pa problem kot vidim v smislu, da se sedaj požre 2 evra ( kar 99% procentov nebi predstavljalo problema) vendar pa se lahko to v sledečih letih dvigne. Podoben primer kot vinjete, prvo leto nas je večina ploskala ko so bile 55 € sedaj pa se zadovoljstvo med nekaterimi splahnilo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
KSZ

Video zaradi katerega mi bohinjski župan grozi s kazenskim pregonom

Ker videa seveda nismo umaknili (v tem času si ga je ogledalo več kot 7000 ljudi), je Matjaž Arih našo objavo prijavil Facebooku, ki jo je nato izbrisal. Žal se Facebook ne ozira na to ali so navedbe resnične ali ne.

Vmes me je tudi poklical župan Bohinja Franc Kramar in mi rekel, da sem šel predaleč. Grozil mi je s kazenskim pregonom zaradi kraje avtorskega dela in organizacije nelegalnega protesta. Za nameček pa še dodal, da sem [cenzura].

Takšni pritiski me ne ganejo in ne morem se načuditi, kako si lahko politik dovoli groziti in ustrahovati s kazenskim pregonom. Očitno je bohinjske veljake resnično sram, da lahko vsi Slovenci vidimo in slišimo na kakšen način sprejemajo odloke, ki nam omejujejo uporabo javnega dobra, ki je last nas vseh.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Jankoviču predlagam žogico nazaj in uvede vinjete za vstop v najlepše mesto na svetu. A za rodilnik je kdo slišal drugače? Pa šprahanje tudi ne sodi v sejo.
Se da kje dobiti seje ljubljanskih svetnikov ali pa mariborskih s periferijo?
evil.gif

Za svetnika rabiš katero stopnjo izobrazbe? I. stopnja dovolj ali moraš imeti dokončano osvovno šolo?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Skratka največji problem bohinjskega jezera (in gorenjske regije obče) predstavljajo ljubljanske tablice na parkiriščih.......na zahodu nič novega
bonk.gif

Slika iz Zake na Bledu....
2403953-DSC_0265.JPG

Priponke

• 2403953-DSC_0265.JPG
    2403953-DSC_0265.JPG
    412 KB · Ogledi: 200

Kamele0N

23. jul 2008
42.082
5.653
113
Vse.....samo še dihanje prepovejo za neuslužbence veslaškega centra pa bo...

Tud na pomol ne smeš it (slika ki sem jo prilepil malo nazaj)

Kamele0N

23. jul 2008
42.082
5.653
113
Plus tega.......veslači ne trenirajo tam vsak dan......ampak vsake tolko.......plavanje...zadrževanje na pomolu.....potapljanje...kolesarjenje....rolanje pa je tukaj prepovedano vsak dan 24/7/365
cheer.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
A vseeno je vsako poletje tam množica kopalcev, ki jih nihče ne preganja
tongue-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.082
5.653
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
A vseeno je vsako poletje tam množica kopalcev, ki jih nihče ne preganja
tongue-1.gif

Sigurno so domačini......al majo pa vsaj KR registrske
smile-1.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Plus tega.......veslači ne trenirajo tam vsak dan......ampak vsake tolko.......plavanje...zadrževanje na pomolu.....potapljanje...kolesarjenje....rolanje pa je tukaj prepovedano vsak dan 24/7/365
cheer.gif

se pravi je problem narediti 50 metrov več in iti okoli veslaškega centra?

Kamele0N

23. jul 2008
42.082
5.653
113
Citat:
Uporabnik hooger pravi:

Ajga tis pa taprau gurenc
hysterical-1.gif

Ne...problem je samo to da se nekdo hoče it lokalnega šerifa......pa še to me (NAS?) ne bi motilo če bi to imelo kak drug pomen al pa namen...ne pa zgolj "gorenjsko" inkasantski
tongue-1.gif

Po zakonu je obala javno dobro
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.082
5.653
113
Pomojem si še take sorte da če ti kdaj slučajno pozvonijo kaki žejni sprehajalci.......jim takoj razložiš da je voda pr sosedu bl mrzla
hysterical-1.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik hooger pravi:

Ajga tis pa taprau gurenc
hysterical-1.gif

Ne...problem je samo to da se nekdo hoče it lokalnega šerifa......pa še to me (NAS?) ne bi motilo če bi to imelo kak drug pomen al pa namen...ne pa zgolj "gorenjsko" inkasantski
tongue-1.gif

Po zakonu je obala javno dobro
wink-1.gif

sej maš dovoljeno peš cono, ne vem kaj kompliciraš?
smirk-1.gif