Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

javr

Guru
6. dec 2011
1.899
1.145
113
Se je še komu zgodilo oz pozna koga, ki mu je po tretji dozi (seveda ne takoj) iz nosa neustavljivo začela teči kri?

Moj oče in stric, oba s tremi dozami:
- očetu tekla kri iz nosa cel petek, v soboto dopoldne je bilo treba iti na urgenco, ker se mu ni ustavilo. Imel je izredno redko kri - dali so mu nekaj za strjevanje krvi
- stric je hospitaliziran, ker se mu tudi ni kri ustavila iz nosa in menda ima zdej en balon (v nosu?)
problem je da ni nobenega testa, nobenega laboratorija kaj imaš v sebi po 1. ali 2.dozi ali po prebolevnosti. Razen samoplačniškega, kar pa (najbrž?) koristi zanemarljiv procent ljudi.
Dejstvo je da so protitelesa merljiva. Dejstvo je da v krvi ni neskončno veliko prostora za injiciranje vedno večjega števila protiteles. Telo nekatere naše neumnosti skompenzira, ne more pa vsega. Administrativno določanje kdaj 2., 3. in zdaj že 4. doza je kot da bi doma filal sistem centralnega ogrevanja na točno določen datum, brez da bi gledal na manometer. Prvič, mogoče še drugič, bo raztezna posoda zadevo skompenzirala. Tretjič bo usekalo skozi varnostni ventil.
Po do sedaj zbranih podatkih se v SLO opravljajo trije laboratorijski testi na protitelesa:
- skupno število protiteles - ne ločijo ali je po prebolevnosti ali po cepljenju: 25€;
- ločeno število protiteles po cepljenju in po prebolevnosti: 30€;
- T-celični odziv (ali nek podoben izraz) : 200€.
Veljavnost kateregakoli od naštetih za pridobitev kode za svobodno gibanje: 0.
Veljavnost testa "s palčko po nosu": 24 ur.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
En inštalater centralne drugemu:
- A veš da sem to leto že 4x nafilal Jožici centralno ker ji pada pritisk
- Ne? Zakaj pa ne poiščeš kje pušča.
- Eh, bom pa še petič nafilal sej mi plača vsakič
.. ali pa ...
- Eh, ne znam to poiskat. Nafilat vodo pa ni problem.
.... (idej je še ene par)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113
Se je še komu zgodilo oz pozna koga, ki mu je po tretji dozi (seveda ne takoj) iz nosa neustavljivo začela teči kri?

- očetu tekla kri iz nosa cel petek, v soboto dopoldne je bilo treba iti na urgenco, ker se mu ni ustavilo. Imel je izredno redko kri - dali so mu nekaj za strjevanje krvi
- stric je hospitaliziran, ker se mu tudi ni kri ustavila iz nosa in menda ima zdej en balon (v nosu?)
Jem Aspirin na, recept.....sem 2/2 z Pfeizerjem....vse bp (hvalabogu)

1doza....bolelo mesto vboda 2dni...malo "menopauze" čez 1vi dan...
2doza....po 20min rdeča/vroča lica kake pol ure.....čez par ur driska :)

Sicer pa bp!

• Všeč mi je
Reactions: Matey

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113

imam 3 doze, vse ok
žena ima 3 doze, vse ok
oče ima 3 doze, vse ok
mama ima 3 doze, vse ok
sestra, svak imata 3 doze, vse ok
tak, da smo ena srečna družina mi.

• Všeč mi je
Reactions: AndrejEnej in Matey

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Znanec,tri dni nazaj hospitaliziran zaradi krvavitve v možganih.Od zadnjega cepljenja tožil nad bolečinami v glavi.Operiran in v komi,nakar se mu še enkrat ponovi krvavitev in ponovno operiran.
Kaksna povezava z vec dni neustavljivo krvavitvijo iz nosu mojega oceta (urgenca) in strica (hospitalizacija), o cemer sem pisal dan, dva nazaj, je cisto nakljucna (izvid pokazal redko kri).