Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
In še enkrat - ne krivim cepiva, ga pa tudi ne izključujem. Mislim, da je tako najbolj fer in bom miren. V sled temu ne grem več po iglo, hkrati pa bom živel precej bolj zdravo. Če me pa covid spravi v grob pa jebiga. Taka je bila moja odločitev.
Glej za to imaš kardiologa in ti bo on povedal. Na tebi je pa da se potem odločiš.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.722
5.878
113
Nimam pravice oporekat, ker ne poznam statistike, vendar ko sem bil jaz v bolnici na nevro intenzivi, sem bil daleč najmlajši. 4 polne sobe (večina zaradi možganske kapi), vsi krepko nad 60 let. Da ne govorim o posledicah te zahrbtne bolezni, ki sem jim bil priča pri teh ljudeh.. Odkar sem iz bolnice, se vsak dan, ko se zjutraj zbudim, najprej zahvalim za podarjeno življenje. Prvi november je zame moj nov rojstni dan. Dobesedno.
Najprej sožalje za neprijetno situacijo. Kako si pa spoznal da te je možganska kap? Slabost, vrtoglavica? Kolik je bil razmak med enim in drugim cepljenjem?
Sprašujem zato ker to lahko doleti vsakega. S cepljenjem pa je tveganje kot kaže še večje. Čeprav tovrstne zaplete so bolj pripisovali AZ in Jansenu, dočim Pfajzerju pa bolj miokarditis in podobni zapleti na srcu.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.447
809
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Simptomi pri meni so bili jasni (kratica GROM). Pred tem se nisem počutil nič slabše kot sicer. Srečo sem imel, da sem bil ob dogodku buden (23:30), to se namreč mnogim zgodi med spanjem, čas teče in dela nepopravljivo škodo..Zgodilo se je instantno. V roku 1 minute nisem čutil desne roke ter desne strani obraza..povesil se mi je ustni kot, nisem mogel več govoriti. Takoj mi je bilo kristalno jasno kaj to pomeni. Čez 20-30 min sem bil že v bolnici na trombolizi. Naslednji dan okoli poldneva so bile moje motorične sposobnosti že nazaj na nekje 80% in v roku 2 dni na 100%. Noro hitro okrevanje po takšni diagnozi. Razmak med prvo in drugo dozo cepljenja je bil 1 mesec, tako kot je priporočeno.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.929
-8.633
113
Simptomi pri meni so bili jasni (kratica GROM). Pred tem se nisem počutil nič slabše kot sicer. Srečo sem imel, da sem bil ob dogodku buden (23:30), to se namreč mnogim zgodi med spanjem, čas teče in dela nepopravljivo škodo..
Dejansko super, da si imej očitne simptome.

Recimo moj oče sploh ni vedel, da ima kap. Med branjem zgodbe vnuku, si je začel po svoje zmišljevati zgodbo. K sreči je bila švoh varjanta brez vidnih posledic.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če ni povezano z nekim drugim primarnim dejavnikom tveganja to dokazano ne velja oz. recimo tako, da je okoli holesterola in trigliceridov en kup napačnih sklepanj, ki izhajajo iz starih raziskav katere ustrezajo farmaciji. Sicer spada v drugo temo ampak tako je.

Glede infarkta je itak nemogoče povezat kaj ga je povzročilo, tako da relacije s cepljenjem se na osebku ne da dokazat. Da se dokazat relacijo recimo na povprečju neke skupine. Samo tu je spet tako da po 2h letih sranja s covidom je vsaj 10 opcij zakaj bi lahko statisično obstajala povečano število infarkov in samo en od teh je cepljenje, dokazat kateri dejavnik je kriv pa na moreš.
Mehanizem krvnih strdkov, ki so posledica cepljenja z vektorskimi cepivi je danes dobro poznan in ga povzroča vektor in ne cepivo. Pri mRNA cepivih ni dokazana nobena povezava med cepljenjem in krvnim strdkom, ki povzroči infarkt.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.447
809
113
v leru
navi-guru.blogspot.com

Itak, da ti je butasto. Jaz žal prej nisem vedel kakšna je moja kri in da sem morda tempirana bomba, ker kot rečeno, po 40 nisem bil pri dohtarju, saj nisem čutil, da bi bilo to potrebno. Vem pa kakšno bo od sedaj dalje moje življenje in moj odnos do zdravja. Upam, da vsaj ti veš, kje si s svojim, da kaj podobnega ne doleti tudi tebe oz kogarkoli tukaj.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.603
997
113
48
KR
Itak, da ti je butasto. Jaz žal prej nisem vedel kakšna je moja kri in da sem morda tempirana bomba, ker kot rečeno, po 40 nisem bil pri dohtarju, saj nisem čutil, da bi bilo to potrebno. Vem pa kakšno bo od sedaj dalje moje življenje in moj odnos do zdravja. Upam, da vsaj ti veš, kje si s svojim, da kaj podobnega ne doleti tudi tebe oz kogarkoli tukaj.
Hm, si dal tud men mal mislit. Jaz, če ne bi letos pri 45-ih fasal korone, bi imel kartoteko še vedno v arhivu, kamor je prišla direktno iz šolskega dispanzerja. :zardelalter:Tako, da sem si vsaj prvega osebnega zdravnika letos zrihtal (sicer je to v Kranju že par let misija nemogoče), pa še to zato, da je napisala bolniško. Bo treba res čimprej na en tehničn pregled.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113

Tale je moral obesiti kariero na klin 1 mesec po cepljenju
A nima težav s srcem že vse življenje? Poleg tega je prebolevnik:

Se pa njegovo ime pojavlja v povezavi s cepivi po antivax portalih in fb-ju kot fake news ja...

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Matey

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.603
997
113
48
KR
Drugače se pa sploh ne čudim, da je več kapi in bolezenskih sranj v tem času, katera so verjetno bolj povezana tudi z vsakodnevnim stresom, katerega je precej več, kot pred korono. Stres, kakršen je zdaj pri ljudeh zaradi vseh teh ukrepov, sploh, če imaš otroke, mora bit kar velik. Sicer jaz otrok nimam, ampak vseeno dnevno opažam stres pri sodelavcih, prijateljih in sorodnikih. Poleg šihta in dnevnih obveznosti, morate starši mislit še na kurtzcheva testiranja, karantene in podobna sranja, katera prej niso obstajala. :rolleyes:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.929
-8.633
113
Hm, si dal tud men mal mislit. Jaz, če ne bi letos pri 45-ih fasal korone, bi imel kartoteko še vedno v arhivu, kamor je prišla direktno iz šolskega dispanzerja.
A te nič ne pokličejo na vsake nekaj let na "tehničnega"? Ok, če nimaš izbranega dohtarja, te verjetno ne.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
A te nič ne pokličejo na vsake nekaj let na "tehničnega"? Ok, če nimaš izbranega dohtarja, te verjetno ne.

Pa ja, ne zafrkavaj se. Tega se pravzaprav otepajo ker to stane. Mislim pa da vsakemu na dve leti pripada kompletna krvna slika. Moraš pa sam zahtevat. Seveda, če si prebolel določene hujše bolezni imaš po vnaprej določenih intervalih preglede

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.603
997
113
48
KR
Pa ja, ne zafrkavaj se. Tega se pravzaprav otepajo ker to stane. Mislim pa da vsakemu na dve leti pripada kompletna krvna slika. Moraš pa sam zahtevat. Seveda, če si prebolel določene hujše bolezni imaš po vnaprej določenih intervalih preglede
Aha, a to pomeni, da mi po koroni, ker naj bi bila ultra supr dupr huda bolezen, pripada vnaprej določen pregled? Razen če mi ne. :evil:

• Všeč mi je
Reactions: darjan

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38

Se pa njegovo ime pojavlja v povezavi s cepivi po antivax portalih in fb-ju kot fake news ja...
FGlse1WXMAMNENQ.jpg

Vsi trije predčasno končali tekmo ta vikend z navidez enakimi težavami...

• Wow
Reactions: darjan in LeQuack

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.510
944
113

Vidim, da je nekdo pobrisal mojo objavo....