Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
To pomeni da ko si boš ti kako mišico pretegnu na fitnesu al pa zvil zapestje/koleno....ne boš prišel do obravnave pravočasno....ker ne boš "nujni" primer...
Ampak saj tako je že sedaj, oz tako je bilo tudi "pred kovidom"? Če nimam dodatnega "športnega" zavarovanja, pridem na vrsto @ MR nekje v 2-3 tednih, na fizio pa čez cca 6 mesecev.

Kaj lahko rečemo, da je kovid samo poglobil slovensko zdravstveno krizo, ni pa je povzročil. Ker namesto 6 mesecev bomo čakali 9 mesecev.

Smrtno nevarna stanja se bo še vedno reševali prioritetno, pred kovidnimi bolniki, to se ne bat. In to bi za mene pomenilo zlom zdravstva, ne pa to, da se je nekaj zdravnikov prestavilo na kovidne oddelke. Sicer pa januarja grem v UKC, lahko poročam iz prve roka kako je grozno "na terenu" :)

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Ne bi, ker ce je necepljenih 100000, je 1% od tega se vedno 1000. Razumes?

Še enkrat, na PCR testih je pozitivnih 50% cepljenih, kak dan več, kak dan manj. Kaj je dodatno za razumevat?

Kdo bo filal bolnišnice sem pa par postov nazaj. Necepljeni 20,30,40 ali celo 50 letniki, ne bodo "ekstra" filali kapacitet. Če pogledamo statistiko, koliko % od pozitovnih v teh starostnih skupinah celo pristane v SBjih, pa ugotovimo kaj?
Cepljenje nekaj izboljšanja doda, ampak šele na drugi decimalki %.

• Všeč mi je
Reactions: semnov in jendomen

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.262
4.096
113
Še enkrat, na PCR testih je pozitivnih 50% cepljenih, kak dan več, kak dan manj. Kaj je dodatno za razumevat?

Kdo bo filal bolnišnice sem pa par postov nazaj. Necepljeni 20,30,40 ali celo 50 letniki, ne bodo "ekstra" filali kapacitet. Če pogledamo statistiko, koliko % od pozitovnih v teh starostnih skupinah celo pristane v SBjih, pa ugotovimo kaj?
Ja na pcr ja.
Veš da so pozitivni, ker ko te zvija najprej pet PVC ploščic potestiraš pol pa greš na PCR.
Ali misliš da te zdravnik kar na slepo pošlje.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113

Slabo racunas, cepljenih v bolnici je le 20% vseh, to je 5x boljsi rezultat, po tvoje je to 500%. Imas prav ja, izboljšanje je res neznatno.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Sicer vem, da se vedno ne bos razumel, ampak poskusi vsaj prebrat, ce ze miselno ne zmores doumeti.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.561
113
41
Lj
Sicer vem, da se vedno ne bos razumel, ampak poskusi vsaj prebrat, ce ze miselno ne zmores doumeti.
Laž je to da delijo samo na cepljene in necepljene, ko pa je jasno da ima starost največji vpliv.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in darjan

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Slabo racunas, cepljenih v bolnici je le 20% vseh, to je 5x boljsi rezultat, po tvoje je to 500%. Imas prav ja, izboljšanje je res neznatno.

Pojdi si izračunat koliko ljudi pod 60 se je okužilo, koliko jih je potrebovalo hospitalizacijo, pa koliko jih je umrlo.

Predpostavi da so bili vsi necepljeni (čeprav to ni ravno res). Iz tega boš zelo enostavno izračunal kolikšen je % možnosti za težji potek.
Že tako in tako se pogovarjamo v stotinkah % tako da ali to stotinko zmanjšamo še za faktor 5 (se cepimo), je za epidemijo praktično neznatno izboljšanje.

Razlika se prične delati tam nad 60. Statistika lepo kaže. V starostnih skupinah 60+, je precepljenost najvišja, pojavnost okužb najnižja, zasedenost postelj v SBjih pa zopet daleč najvišja.

Cepljenje za mlajše al celo otroke je smiselno, v kolikor obstajajo zdravstveni razlogi oz strah. Iz vidika epidemije pa......niti ne najbolj. Bolj smiselno bi bilo apelirat na starejše. Tam je še vedno velikanska luknja necepljenih.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.372
113
Pomurje
Pojdi si izračunat koliko ljudi pod 60 se je okužilo, koliko jih je potrebovalo hospitalizacijo, pa koliko jih je umrlo.

Predpostavi da so bili vsi necepljeni (čeprav to ni ravno res). Iz tega boš zelo enostavno izračunal kolikšen je % možnosti za težji potek.
Že tako in tako se pogovarjamo v stotinkah % tako da ali to stotinko zmanjšamo še za faktor 5 (se cepimo), je za epidemijo praktično neznatno izboljšanje.

Razlika se prične delati tam nad 60. Statistika lepo kaže. V starostnih skupinah 60+, je precepljenost najvišja, pojavnost okužb najnižja, zasedenost postelj v SBjih pa zopet daleč najvišja.

Cepljenje za mlajše al celo otroke je smiselno, v kolikor obstajajo zdravstveni razlogi oz strah. Iz vidika epidemije pa......niti ne najbolj. Bolj smiselno bi bilo apelirat na starejše. Tam je še vedno velikanska luknja necepljenih.
Ne jih obremenjevat z logičnim razmišljanje in matematiko 8 razreda.

• Haha
Reactions: crashednburnt

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113

Zato je smiselno razmisliti o obveznem cepljenju nad 50 ali pa vsaj 60 let, se strinjam. Se pa bojim, da slovenska politika tega konsenza ne bo zmogla, sploh pa ne pred volitvami.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Že nad 75 bi bilo bistvenega pomena. Žal še vedno vlada logika cepit vse da se zasciti nekaj % rizicnih. Ni cudno da ima folk odpor in se mu nic ne zdi logicno

• Všeč mi je

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.332
-2.694
113
Zato je smiselno razmisliti o obveznem cepljenju nad 50 ali pa vsaj 60 let, se strinjam. Se pa bojim, da slovenska politika tega konsenza ne bo zmogla, sploh pa ne pred volitvami.
Upam da tega konsenza o obveznem cepljenju politika ne bo nikoli zmogla, ker to je kršenje človekovih pravic. To so delali nacisti z Mengeletom.

Korak je uvedba obveznega cepljenja, - ali je za 50+, 60+ ali pa počasi za vse so samo nianse.
In verjemi, če bo kdaj obvezno za 60+, bo potem kmalu obvezno tudi za otroke. oz. kdor danes podpira obvezno cepljenje za 60+, bo dobil v paketu tudi obvezno cepljenje za otroke.

• Všeč mi je
Reactions: javr in jendomen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Naj že pripeljejo v eu klasicno oslabljen virus cepivo, ne pa da silijo s mrna, valda da je folk skepticen.
Bo pa zdaj zanimivo spremljat odziv na omikron tam, kjer je visoka precepljenost in tam kjer je vecinoma naravna prebolevnost. Po neki logiki bodo slednje drzave prisle boljse skozi

• Všeč mi je

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.332
-2.694
113
Že nad 75 bi bilo bistvenega pomena. Žal še vedno vlada logika cepit vse da se zasciti nekaj % rizicnih. Ni cudno da ima folk odpor in se mu nic ne zdi logicno
A ti še kar misliš da se gre vladi res za to, da se zaščiti nekaj % rizičnih, ki niso državi v nobeno korist in samo obremenjujejo pokojninsko in zdravstveno blagajno, pa zasedajo kakšno stanovanje, ki bi mladim prišlo prav ??? :evil:

• Všeč mi je

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.262
4.096
113
Naj že pripeljejo v eu klasicno oslabljen virus cepivo, ne pa da silijo s mrna, valda da je folk skepticen.
Bo pa zdaj zanimivo spremljat odziv na omikron tam, kjer je visoka precepljenost in tam kjer je vecinoma naravna prebolevnost. Po neki logiki bodo slednje drzave prisle boljse skozi
Samo što nije.
Poglej nemške medije.
Ali se boš pol cepil?