Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.660
7.108
113
Seveda je, ampak ni zdaj to ravno taki big deal, kot se nazadnje prikazuje v medijih.

Točno se ve, kdo je bolj krizičen da umre, in čisto dovolj bi bilo te precepit. seveda bi tudi kak 30 letnik umrl, ampak to je pač genetika, zaradi tega nima smisla ves folk precepit in uničevat državo še nekaj let.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.517
2.544
113
Ok pac ti ni big deal. Izgleda nisi z nicemer zadovoljen, razumem to. Meni se pa to zdi odlicen rezultat. Res, da bi bilo se boljse, ce bi pomagalo vsim, pa vemo da ne bo. Tko kot tudi vrhunski nogometas v polni formi, zdrav in brez drugih tezav, naenkrat sredi igrisca pade dol. Tragicno, ne sicer zame, ker ga ne poznam, za njegove bliznje pa ja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.660
7.108
113
Glej vsako leto je bila gripa in umirali so ljudje, ki en bi rabili če si se precepilo vse, pa to nikoga ni bolelo, zdaj pa iz nekega xy razloga želimo rešit vse? Ne verjamem ravno temu...

Kaj je že tisti rek: bodi sumljiv, ko se vlada zanima za tvoj dobrobit, verjetno ima figo v žepu.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

damirj

Guru
9. maj 2012
5.517
2.544
113
Ne ni figa, samo davke bos placeval. Mrtev jih ne zanimas.

Za gripo mas tudi na volj cepljenje. Pa za vpis otroka v javni vrtec so tudi cepljenja obvezna, ampak nekateri tole kar izigravajo. Zaradi mene ne cepit otroka, ampak v javni vrtec zraven mojega ga ne dajat, imas na voljo kup privatnih, montesorri in ostalih vrtcev, kjer cepljenje ni pogoj, pa ga dej tja notr. In placaj premijsko ceno x3.

• Všeč mi je
Reactions: B81

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.660
7.108
113
Niso obvezna, imam primer sodelavke, katere otrok ni cepljen in je v vrtcu. Je pa imela jebo ga tja spravit.

Za gripo je cepivo ja, ampak se ne posiljuje vsako leto s cepljenjem 70% populacije v imenu "zaščitite druge", pač precepilo se je rizične, kdo se ni, je fasal, poleg pa pač par genetskih nesrečnikov.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.517
2.544
113
Cepljenje je obvezno, izognejo se mu lahko samo dolocene izjeme oz lahko zakasnis najvec do ne vem katerega leta (6 ali 7) ali pa zaradi zdr. tezav. S takimi nimam tezav, ker vem da imajo res kup drugih problemov. Vse ostalo kar je plod samousecnosti in domisljije ipd pa tja ne sodi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.660
7.108
113
Čeprav je cepljenje obvezno, mora zdravnik za izvedbo cepljenja pridobiti privolitev, ki jo pri cepljenju otrok podajo starši oziroma skrbniki.

In kaj če starš ne da prilovitve?

Lej nima smisla tu pametoval, jaz poznam dejansko nekoga, ti pa predpise. Očitno je real life spet drugačen od predpisov.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.933
6.681
113
30 let E9-2KFPWEAI7jbH.png

Medtem pa v Sloveniji ...

kapitalizem E9-xMliWEAkb_U1.png

damirj

Guru
9. maj 2012
5.517
2.544
113
Ce stars ne da privolitve, lahko otroka vpise v enega od privatnih in druge vrtce. Ce je za javni vrtec jasno napisano, da je cepljenje obvezno ker je to del zdravniskega potrdila, ki je nujno za sprejem v vrtec, potem je to tako in nic drugace. Razumem za izjeme, ne more pa tega vsak izigravat.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.714
588
113
Čeprav je cepljenje obvezno, mora zdravnik za izvedbo cepljenja pridobiti privolitev, ki jo pri cepljenju otrok podajo starši oziroma skrbniki.

In kaj če starš ne da prilovitve?

Lej nima smisla tu pametoval, jaz poznam dejansko nekoga, ti pa predpise. Očitno je real life spet drugačen od predpisov.
Zato ker se nekaterim pediatrom s tem preprosto ne da ukvarjat in podpišejo terapevtske izjeme tudi tam kjer jih ni. Načeloma to ni problem dokler so taki primeri posamični, če pa precepljenost za npr. ošpice pade krepko pod 90%, potem pa že lahko računamo na kakšne izbruhe in na koncu lahko ima kak otroški pacient na onkologiji (npr. levkemija) s šibkejšim imunskim sistemom hude težave, če ni zaradi tega že življenjsko ogrožen. In ja, otroški onkološki pacienti so tudi v vrtcih in šolah, s kemoterapijami v obliki tablet se zdravijo daljše obdobje, lahko tudi nekaj let po začetku bolezni.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.517
2.544
113
Ti si tvoje davke od plače že dal državi, jih pa dodatno vsakič ko greš nekaj kupit (trgovec ima nekaj od tebe, država pa od trgovca), plus še dodatno daješ, tko da si kljub temu win-win za državo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.436
10.115
113
Ti si tvoje davke od plače že dal državi, jih pa dodatno vsakič ko greš nekaj kupit (trgovec ima nekaj od tebe, država pa od trgovca), plus še dodatno daješ, tko da si kljub temu win-win za državo.
:valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse:
Torej, ti daš nekomu 100% in ti potem recimo vrne 30% in je to win-win zate?
HMOG.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.572
7.208
113
pri taščici
Ne razumes ti mene.
Kak davke ima drzava od penzionista, ce mu mora dati 600 evrov penzije, potem pa ta 100 evrov davka vrne drzavi. Pa da ima drzava se stroske njegovega zdravljenja, ima samo izgubo s penzionistom.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.517
2.544
113
Ne razumes ti mene.
Kak davke ima drzava od penzionista, ce mu mora dati 600 evrov penzije, potem pa ta 100 evrov davka vrne drzavi. Pa da ima drzava se stroske njegovega zdravljenja, ima samo izgubo s penzionistom.
Nsi vsi penziči takšni, nekateri pa so, to drži. Pač enako kot tudi nekateri zaposleni, ki so 100% delovne dobe na takšnem in drugačnem bolovanju.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.971
2.643
113
Zato ker se nekaterim pediatrom s tem preprosto ne da ukvarjat in podpišejo terapevtske izjeme tudi tam kjer jih ni. Načeloma to ni problem dokler so taki primeri posamični, če pa precepljenost za npr. ošpice pade krepko pod 90%, potem pa že lahko računamo na kakšne izbruhe in na koncu lahko ima kak otroški pacient na onkologiji (npr. levkemija) s šibkejšim imunskim sistemom hude težave, če ni zaradi tega že življenjsko ogrožen. In ja, otroški onkološki pacienti so tudi v vrtcih in šolah, s kemoterapijami v obliki tablet se zdravijo daljše obdobje, lahko tudi nekaj let po začetku bolezni.
Ti greš to darjan razlagat? lol. brezveze.

sad

Guru
24. avg 2007
21.436
10.115
113
Po tvoje penzič s 600€ penzije da 400€ da pod kušin, ostalih 200€ pa državi?
Jaz nisem pisal, kako zapravi penzič penzijo. Ti si napisal, da je je za državo to čisti win-win. Država dobi nazaj morda 30%: 22% DDVja, pa še davek od dobička pri tistih, kjer penzič zapravi. To je to. Koliko dobijo drugi nima veze, ker ti si pisal, da je win-win ZA DRŽAVO.