Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.517
2.544
113
Sploh nismo proti kemiji....ampak Slovenija je majhna....vsak pozna koga ki pozna koga....

Odkar je ta Covid norija z cepljenjem...

1) fotr popuščanje srca....dobil stent...2meseca po drugem ceplenju...prejšne leto na EKG srce 10let mlajše od njegovih let...
2) pri kolegici umrl partner od mame....dan..2 po ceplenju
3) širša familija....starejši možak....fizično aktiven....strdek po ceplenju hvalabogu v nogi...je živ...
4)....

;)
Jaz pa ne poznam nobenega s problemi po cepljenju. Ampak mislim res nobenega (najhujsi problem je bila tri dni tezka roka). Poznam pa kaksnega ki je med prebolevanjem covida umrl.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.507
3.595
113
:valjamse:in zdaj bodo 3x cepljeni nadlegovali 2x cepljene. :aplauz:
Ni več daleč dan, ko bodo 4x cepljeni nadlegovali 3x cepljene. :aplauz:

Israel says anyone with just two Covid jabs is NOT VACCINATED and needs a THIRD shot, offers boosters to everyone over 12

Ted

Guru
8. sep 2007
1.714
588
113
Kaj od tega je Krek? :valjamse:
Direktor NIJZ je uradniška funkcija.
Ted. To Krek tudi sodi zraven?
Ni epidemiolog, ima pa specializacijo iz javnega zdravja (socialne medicine):

• Haha
Reactions: nemenabijat

sad

Guru
24. avg 2007
21.436
10.115
113
Ja, ko pa se menis o posledicah kovida, pa najhuje kar je bilo lezanje nekaj dni v postelji.
Se ti delaš butla ali dejansko si ali se delaš norca iz mrtvih. Ker se mi zdi, da se jih je že v Sloveniji kar nekaj naštelo.
Je pa res, da se z mrtvimi malo težko pogovarjaš.

sad

Guru
24. avg 2007
21.436
10.115
113
Sploh nismo proti kemiji....ampak Slovenija je majhna....vsak pozna koga ki pozna koga....

1) fotr popuščanje srca....dobil stent...2meseca po drugem ceplenju...prejšne leto na EKG srce 10let mlajše od njegovih let...
3) širša familija....starejši možak....fizično aktiven....strdek po ceplenju hvalabogu v nogi...je živ...
4)....

;)
Evo, to me skrbi. Moja dva primera sem tudi navedel. Tako da, take zadeve me odvračajo od cepljenja. To srčno popuščanje...
Ocitno imas zelo selektivno naravnano dojemanje dogodkov. Precepljenost bi morala biti 90% ali pa vsaj blizu, trenutno smo na polovici te vrednosti. Nekje gor ze imas malo statistike delez cepljenih:necepljeni v bolnisnici. Sicer pa ce si star 40+let si bil cepljen proti mnogim boleznim in se vedno migas, pa so ravno tako bila obvezna in se vedno so. Zahvala mamicam z doktorskimi dizertacijami z WC skoljke in njihovim sonckom bomo spet prebolevali ospice, otrosko paralizo ipd.
Kako to misliš bi morala biti 90%? Kakšna je v Izraelu in kaj se tam dogaja? Mi lahko to razložiš?
Jaz in moji otroci so bili cepljeni proti vsem. Je pa res, da vsaj kolikor se spomnim, tam ni nihče podpisal, da proizvajalec cepiva ni odgovoren za nobene stranske učinke. Ravno tako so tista cepiva nekako bila preverjena, vsaj pri mojih otrocih. Jaz bi se tudi že šel cepit proti Covid, če me to zgoraj ne bi skrbelo. Ker Covid mi je ravno na srce udaril.

shift

Guru
20. jul 2007
9.977
2.415
113
za šankom

4)....

;)
Jaz jih poznam 400, ki so bili cepljeni, razen bolečin v roki drugih težav nismo zaznali, in jutri bomo vsi v službi

damirj

Guru
9. maj 2012
5.517
2.544
113
Evo, to me skrbi. Moja dva primera sem tudi navedel. Tako da, take zadeve me odvračajo od cepljenja. To srčno popuščanje...

Kako to misliš bi morala biti 90%? Kakšna je v Izraelu in kaj se tam dogaja? Mi lahko to razložiš?
Jaz in moji otroci so bili cepljeni proti vsem. Je pa res, da vsaj kolikor se spomnim, tam ni nihče podpisal, da proizvajalec cepiva ni odgovoren za nobene stranske učinke. Ravno tako so tista cepiva nekako bila preverjena, vsaj pri mojih otrocih. Jaz bi se tudi že šel cepit proti Covid, če me to zgoraj ne bi skrbelo. Ker Covid mi je ravno na srce udaril.
Jaz razumem cisto vsakega, da ga skrbi. Ampak ne morem pa razumeti, da ga pa ne skrbi nic ko hodi jest v macdonalds, da se ne uprasa kaj je v hrenovkah, da ima tatoo ali dva ali vec na sebi, da je morske ribe od neznano kje in isto morske sadeze, pa z veseljem golta tablete pri vsakem prehladu pa antibiotike. Tista cepiva takrat pred 40leti so bila testirana slabse, sestavljena so bila slabse pa vseeno delujejo. Tudi takrat je bil kak osebek s pretirano reakcijo, pa tudi taksni so bili ki niso imeli po cepljenu razvili imunosti. Se zgodi. Nismo vsi enaki. Na nekatere tudi splosna anestezija ne prime kot bi morala in med operacijo cutijo vse. Pa bi po zdajsnjih prepricanjih antivaxerjev morala bit zadeva ocitno 100%. Dvomim, da se iz istega razloga ne pustijo operirat. Ocitno gre za zelo dvolicne osebe. Ali pa da jih skrbi vsebnost tezkih kovin v cepivu in hkrati zivi v Idriji. Ali pa redno uziva morske sadeze in morske ribe, kjer je verjetnost da je samo z enim obrokom uzil toliko tezkih kovin, kot z vsemi odmerki cepiv od rojstva dalje. Ne verjamem, da ti ljudje ne uzivajo te hrane. Nekateri se bojijo spikanja, hkrati pa imajo polovico telesa potetoviranega. Ne verjamem, da tetoviranje ne boli niti malo.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower in p4pe

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.571
7.208
113
pri taščici
Stroka so epidemiologi, infektologi, imunologi, farmacevti, farmakologi, tudi mikrobiologi. Kateri etabliran znanstvenik (ima ustrezno citirane članke in objave v uglednih revijah iz tega področja) je proti cepljenju in s kakšnimi argumenti?
A Fafangel ni stroka? Zakaj se je tolikokrat dvigal prah okoli njega?
Zato ker je kdaj pa kdaj javno nasprotoval kaksnemu bedastemu ukrepu drzave.
Zakaj bedastemu? Zato ker tisti ukrep ze davno ne velja vec.
Koliko strokovnjakov iz "šarceve" vlade je v Jansevi vladi?

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen

damirj

Guru
9. maj 2012
5.517
2.544
113
Verjetno je bolj iz stroke kot Potrč. Ali pac ravno obratno? Zakaj bi moral Potrču verjet s tistim svojim petelinjenjem pa o Svedski? A zato, ker zgleda kot napihnjen balon? A je taksen zaradi zdravja ali zaradi umetnih pripravkov in drugih pozivil? A to je pa zdravo in tocno ve kaj je notri?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.571
7.208
113
pri taščici
Imam obcutek da imamo ljudje vcasih samomorilska nagnjenja. Nekateri z udejstvovanjem v adrenaliskih sportih, drugi z obiskom "mc donaldsa", tretji z necepljenjem, cetrti celo vseh treh hkrati ali vsaj dveh....
;)
80+ letnega sorodnika je osebna zdravnica vprašala (ko je prisel po letu in pol prvic k njej na obisk) zakaj bi se on cepil in mu tega ne svetuje.
Mal me mika da bi jo poklical in vprašal zakaj tako mnenje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.655
7.107
113
Poleg tega pa je statistika cepljenje vs stranski učinki zelo varljiva, namreč cepilo se je pri nas že skoraj 1 mio folka, stranske učinke pa se valda gleda na bazi 1mio.

ampak če bi delali primerjavo med obolelimi in hospitaliziranim/umrli pri kovidu glede na verjetno stopnjo okuženosti - 1.4mio, pa potem več ta kovid ni tak bavbav ne? To je namreč 0.3% umrlih.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.517
2.544
113
Verjetno ima kaksno rec. Moja starša sta zdrava, nista se 80, sta pa blizu in obema so svetovali se cepit in sta cepljena in vse ok brez nobenih tezav sploh po cepljenju.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.517
2.544
113
Poleg tega pa je statistika cepljenje vs stranski učinki zelo varljiva, namreč cepilo se je pri nas že skoraj 1 mio folka, stranske učinke pa se valda gleda na bazi 1mio.

ampak če bi delali primerjavo med obolelimi in hospitaliziranim/umrli pri kovidu glede na verjetno stopnjo okuženosti - 1.4mio, pa potem več ta kovid ni tak bavbav ne? To je namreč 0.3% umrlih.
Ja a ni ta stevilka visoka? Previsoka glede na to da imamo moznost jo zmanjsat za vsaj 6x oziroma se celo za veckrat? A to ni dovolj? Res ne razumem taksnega misljenja. S statistiko se pa ubadaj samo, ce jo obvladas, te stevilke vam (nam) ocitno delajo meglo pred ocmi.