Se trudim izogibat delu foruma Coronavirus, ampak bom vseeno tole zapisal.
Še kratka informacija: sem kmet, nimam zdravstvene ali kemijske izobrazbe, tako da je to MNENJE LAIKA (lahko tudi napačno).
Že pol leta nazaj sem se spraševal, zakaj prebolevniki in cepljeni imajo določene ugodnosti po navodilih stroke:
https://www.alter.si/tema/prebolevniki-cepljeni-in-cepilni-listi-potrdila-o-prebolevnosti.2673864/
Potem tukaj berem od tistih, ki imajo Covid za gripco ali še manj do drugih, ki bi necepljene postrelili.
Sedaj pa lastne izkušnje: pol leta nazaj sem dal čez Covid in niti ni bila gripca. Še zmeraj nisem 100%, posledice niso bile ravno take kot pri ''gripci'' ali prehladu.
Sedaj pa cepljenje: ko ni bilo cepiv je stroka govorila, razdalja, maske, umivanje rok, balončki, itd. Ok, smo na Balkanu in ker sem videl, kaj se dogaja okrog, mi je bilo razumljivo, da so šle okužbe gor. Mi smo se zelo dobro držali in izogibali Covidu (kljub mojemu skoraj vsakodnevnemu stiku s strankami, vendar vedno samo ob strogih ukrepih, ki jih je stroka priporočala), dokler tamali niso šli v šolo. In nas je položilo. Zanimivo, da kljub mnenju stroke, da se okužiš, če se ne držiš pravil, sin ni dobil Covida, pa je bil skupaj nami skupaj v karanteni. Sam sem še najbolj naj..., ampak očitno sem tudi dokaj v redu šel čez, čeprav s posledicami.
Potem so prišla cepiva in stroka pravi, se precepimo in smo zmagali. Hm, se cepijo in dobijo spet virus. Pridejo novi sevi, proti katerim stara cepiva naj ne bi bila učinkovita. Države z visoko stopnjo precepljenosti, jim rastejo primeri. Kaj sedaj? Stroka: aja, ne bomo zmagali, ampak je pa možnost za hujše oblike bolezni praktično minimalna. Hm. Dejmo se sedaj odločit. Ker če proti novim sevom ne pomaga cepivo, kaj potem?
Sedaj pa naprej: imel stik s stranko (pod 30 let star moški, zdrav, fit), ki je 3 dni po drugi dozi cepiva (Pfeizer) moral iti v bolnišnico: diagnoza srčno popuščanje. Nikoli prej težav. Prejšnji teden sem izvedel, da je 44 let staremu moškemu odpovedalo srce, tudi zdrav, itd. Cepil se je z drugo dozo 1 mesec prej. Ali je to povezano ne vem, ampak hudiča, meni nekaj ne gre v glavo. Recimo tako: zakaj PCR lahko gredo na žur, kjer se gnetejo brez maske, itd., nekdo nePCR, ki pa bi šel na žur in strogo upošteval prvotna navodila, ki naj bi zanesljivo preprečevala okužbo (razdalja, maska, roke) pa ne sme it. Jaz ne razumem tega oz. meni moja pamet nekaj ne sestavi skupaj. Ko dodam potem še kup strokovnjakov (NE YT DOKTORJEV), ki imajo praktično nasprotna mnenja sploh ne vem več kje sem.
Sam se še nisem cepil, razmišljam pa, da bi se šel zaradi vsega tega sranja, ki so ga politiki in strokovnjaki spravili skupaj in očitno bodo nePCR ljudje drugorazredni državljani KLJUB TEMU, ČE BODO UPOŠTEVALI navodila za zaščito pred prenosom okužbe. Čeprav se dejansko bojim, da me ne bi cepljenje sesulo, tako kot me je ''gripca'' COVID.
Žena se je cepila iz razloga, da se reši vseh teh omejitev. Trenutno brez posledic po prvi dozi Pfeizerja.
In kot sem napisal že v tistem zapisu pol leta nazaj: prebolevniki, cepljeni in testiranci bistveno MANJ upoštevajo navodila za preprečevanje širjenja kot so razdalja, maska, itd. Od takrat do sedaj sem imel že x strank, ki so na prošnjo za masko in razdaljo enostavno rekle, ej ni panike, sem cepljen, prebolel, danes testiran. Ja in? K sreči so potem razumele in so dale gor masko, ampak vseeno. Jaz kljub temu, da sem prebolel upoštevam vsa ta pravila še naprej.
Tako, to je mnenje enega kmeta. Pojma nimam ali prav razmišljam ali ne, ampak meni je vse skupaj žalostno. Prvo, da se stroka ne more poenotiti in drugo, da se je razgalilo do konca v kakšni družbi živimo in kakšne ljudi imam za sosede, prijatelje, znance, da jih YT doktorji žejne čez vodo peljejo. Seveda pa tukaj stroka in sploh politika ni nedolžna. K sreči se je pa tudi tukaj skristaliziralo, kaj politike dejansko zanima in bo tako lažje se odločati na naslednjih volitvah.
Pa lep pozdrav vsem in želim čim sranja s tem Covidom.
Še kratka informacija za tiste, ki ste preboleli Covid: če je minilo manj kot 8 mesecev od potrjenega Covida, je dovolj za PCR pogoj samo 1 odmerek cepiva. Jaz bom tako naredil, če se bom odločil za cepljenje, imam še nekje 2 meseca za razmislek. Bom pa kmalu postal drugorazredni državljan, saj ne bom več padel pod PCR pogoj (6 mesecev od diagnoze).