Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.762
-4.597
113
Penzionisti ne bodo nikdar toliko davkov placal,kolikor jim bo drzava dala penzije.
Desetletja ze vpijemo da se zivljenska doba daljsa, delovna pa ne!
Zdaj lahko poskrbijo za 1. Ce ze za drugo ni dogovora.
Penzionist je v 40-tih letih vplačevanja v pokojninski sklad plačal precej več, kot bo dobil penzije do smrti.

Seveda tisti ki so delali, razni Dončiči, Dragiči, Kozmusi, župniki, prešernovi in bloudkovi nagrajenci, ki jim bo pripadala penzija za nekakšne zasluge, tisti pa ne.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sad

Guru
24. avg 2007
21.436
10.115
113
Poglej malo širše, ne samo prvo transakcijo... Država na koncu dobi nazaj skoraj 100%
Pišeš torej o multiplikatorju. Napiši torej multiplikatorje za hrano, osnovne potrebščine in življenske stroške (voda, elektrika, itd.).
Ker upokojenci s 600 EUR penzije ne kupujejo luksuznih dobrin in zapravljajo po hotelih, itd.

sad

Guru
24. avg 2007
21.436
10.115
113
Penzionist je v 40-tih letih vplačevanja v pokojninski sklad plačal precej več, kot bo dobil penzije do smrti.

Seveda tisti ki so delali, razni Dončiči, Dragiči, Kozmusi, župniki, prešernovi in bloudkovi nagrajenci, ki jim bo pripadala penzija za nekakšne zasluge, tisti pa ne.
Tukaj se ne gre za to, koliko je kdo vplačal. Dejansko ima Hanzi prav. V tem trenutku je najbolje ZA DRŽAVO, da čim več upokojencev umre, najbolje 1 dan po tistem, ko gredo v penzijo. Seveda to ni niti pošteno, niti človeško.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.762
-4.597
113
Jaz nisem pisal, kako zapravi penzič penzijo. Ti si napisal, da je je za državo to čisti win-win. Država dobi nazaj morda 30%: 22% DDVja, pa še davek od dobička pri tistih, kjer penzič zapravi. To je to. Koliko dobijo drugi nima veze, ker ti si pisal, da je win-win ZA DRŽAVO.
Win za državo je, če penzič škripne prvi dan, ko je šel v penzijo. 40 let so od njega kasirali, dali pa ne bodo nič nazaj.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in sad

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.061
6.096
113

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.572
7.208
113
pri taščici
Odvisno kdaj bo smrt. Se bojim da ze pri tistih ki so dlje od desetletja v.penziji in so imeli minimalca tvoja trditev ne drzi.
Da ne pisem o tistih ki so dlje v penziji kot v sluzbi.
Poleg tega moras vedeti da je drzava pobrane prispevke prej zapravila kot jih je dobila. Kaj sele da bi jih v tvojem imenu hranila 40 let.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.572
7.208
113
pri taščici
Koliko voznikov pa je tako neumnih da bi po notranjem pasu krozilo. Vsi se raje na zunanjega postavijo. Kam pa to vodi pw upam da ves....
Jaz pa mogoce se kdo je izjema. Ki izkoristi tudi levi pas na takih vpadnicah in notranje pasove v rondojih.
Na AC sem pa spet izjema. Ce mi film poci
tudi po pasu za pocasna vozila peljem 120. Pa ceprav so vozila na levi strani ki se peljejo 90/100

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in darjan

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.762
-4.597
113
Odvisno kdaj bo smrt. Se bojim da ze pri tistih ki so dlje od desetletja v.penziji in so imeli minimalca tvoja trditev ne drzi.
Da ne pisem o tistih ki so dlje v penziji kot v sluzbi.
Poleg tega moras vedeti da je drzava pobrane prispevke prej zapravila kot jih je dobila. Kaj sele da bi jih v tvojem imenu hranila 40 let.
Poglej na svojo plačo, pa izračunaj, koliko prispevaš v pokojninsko blagajno ti in koliko delodajalec, pa pomnoži s 40 let. Pa izračunaj si, koliko boš imel penzije (57% osnove), pa deli in boš ugotovil, da boš vplačano, s penzijo potrošil v 30+ letih.
Ja, tisti, ki je v penziji 50 let, bo profitiral, tisti, ki je pa 1.leto pa izgubil.
V povprečju človek prejema penzijo 18 let, šteti so samo tisti, ki so kako penzijo tudi dobili, tisti, ki so umrli preden so šli v penzijo v tej številki niso všteti.

Ja, država je te prispevke zapravila. Čisto pravilno, naj se denar obrača, ampak ko greš v penzijo, je pa čas za vzeto država vrne.

Saj koneckoncev ko ti neseš prihranke v banko jih banka tidi takoj zapravi (da kredit drugemu), pa ni vprašanje, da ti jih nebi vrnila, ko boš nekoč prišel ponje.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen
I

Izbrisan uporabnik #9334

Koliko voznikov pa je tako neumnih da bi po notranjem pasu krozilo. Vsi se raje na zunanjega postavijo. Kam pa to vodi pw upam da ves....
Jaz pa mogoce se kdo je izjema. Ki izkoristi tudi levi pas na takih vpadnicah in notranje pasove v rondojih.
Na AC sem pa spet izjema. Ce mi film poci
tudi po pasu za pocasna vozila peljem 120. Pa ceprav so vozila na levi strani ki se peljejo 90/100

Mater si falil :p ! Mislim - temo. :valjamse:
Se zgodi, tudi najboljšim itd ..

Sicer sem pa pokukal sem v korono po zelo dolgem času, ker mi je tematika abs. preširoka. Razpisali ste se kot svetovni prvaki. :p

V glavnem, jaz se verjetno ne bom cepil, ker :

1. - Me je sodobna oblast v zadnjih 30 letih že tolikokrat nategnila, da ko po radiu rečejo "Dobro jutro", grem najprej ven pogledat če je res jutro, če bo dobro, se bo pa izkazalo šele precej pozneje.
2. - Zelo težko me bodo prepričali, da mi mama ni umrla točno zaradi cepljenja.

Zadeva je zelo eksperimentalna, ko pa v takih razmerah oblast izvaja celo prisilo, se mi pa še posebno upre.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.971
2.643
113

Verjetno je Dončič že sedaj skupno večji vplačnik državi, kot boš ti celo življenje. Po tvojih prispevkih in načinu razmišljanja bi rekel, da si se celo živlenje bolj šlepal na drugih in na državi. Seronja.

• Všeč mi je
Reactions: tomi

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.762
-4.597
113
Verjetno je Dončič že sedaj skupno večji vplačnik državi, kot boš ti celo življenje. Po tvojih prispevkih in načinu razmišljanja bi rekel, da si se celo živlenje bolj šlepal na drugih in na državi. Seronja.
Koliko pa misliš da je Dončič dosedaj že vplačal v pokojninsko blagajno, iz katere bo nekoč prejemal penzijo? Tebi bodo pa rekli, da je pokojninska blagajna prazna in da ti kaj več kot 500€ ne morejo dati?

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.804
3.981
113
Ljubljana
hmpg.net
To sva že vzela.
Dončič ne bo (verjetno) prejemal slovenske penzije, pa še kar nabijaš.
Citiral sem ti zakon o izrednih pokojninah, pa še kar nabijaš.
Citiral sem ti pogoje za izredne pokojnine, pa še kar nabijaš.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.762
-4.597
113
To sva že vzela.
Dončič ne bo (verjetno) prejemal slovenske penzije, pa še kar nabijaš.
Citiral sem ti zakon o izrednih pokojninah, pa še kar nabijaš.
Citiral sem ti pogoje za izredne pokojnine, pa še kar nabijaš.
Ali potem prejemniki bloudkove nagrade, (kar košarkaši iz 2017 so) imajo pravico do penzije oz dodatka k penziji ali ne?

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.971
2.643
113
Koliko pa misliš da je Dončič dosedaj že vplačal v pokojninsko blagajno, iz katere bo nekoč prejemal penzijo? Tebi bodo pa rekli, da je pokojninska blagajna prazna in da ti kaj več kot 500€ ne morejo dati?
Jaz govorim o vseh prejemkih države ne izključno o pokojninski blagajni.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.292
11.288
113
kod Džej-Zija
Daj spremljaj malo njegove nebuloze še kje drugje, ne samo v korona podforumu. Recimo pri pametovanju o krožnih križiščih. Očitno nima pojma, a tupi svoje do daske. Folk ga pa še kar prepričuje.