Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.934
6.681
113

40-letnika so v bolnišnico sprejeli v začetku avgusta, potem ko se je njegovo zdravstveno stanje po okužbi s koronavirusom poslabšalo. Takrat je za BBC povedal, da se vse do okužbe ni želel cepiti in da v virus pravzaprav ni verjel, nato pa ga je bolezen povsem "šokirala", ker je do takrat le redko zbolel.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.236
3.599
113
Marlbor

40-letnika so v bolnišnico sprejeli v začetku avgusta, potem ko se je njegovo zdravstveno stanje po okužbi s koronavirusom poslabšalo. Takrat je za BBC povedal, da se vse do okužbe ni želel cepiti in da v virus pravzaprav ni verjel, nato pa ga je bolezen povsem "šokirala", ker je do takrat le redko zbolel.
fakenews

• Všeč mi je
Reactions: darjan

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.935
113
Ja fak no. Pa to so osebni podatki NEcepljenca.
Le kaj bodo sedaj storili IP Prelesnikova in ustavno sodišče...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.661
7.108
113
Ampak cudno da je teh zgodb tako malo, ali ne?
Ce bi vsak fasal kovid in pristal v bolnici bi pa ja to prislo v javnost?

Aja, zaradi par primerov v tem tednu je pa ja pametno da se vsi cepimo.
Jaz tudi razmisljam ce ne bi sel danes v avto, ker se mi lahko zgodi nesreca, ali pa sel po ulici ker me lahko ob belem dnevu rukne strela, ali pa ptič poserje na glavo. Ali pa pojem jogurt iz spara ker je not nekaj rakotvornega. Jebemo, najboljse da bi ljudje samo doma čepeli, zaprti not, ker ko beres medije se sigurno je nekomu nekje nekaj zgodilo pri opravilu, ki ga vsak od nas pocne veckrat dnevno

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.853
4.484
113
Darjan zakaj se ti tako za te odstotke boriš, kaj pa če bi bila smrtnost 9,9%?
Ali pa 90 %
Statistično lahko pri obeh vrednostih preživiš ali si pa na drugi strani in greš pa pa.

No razmisli malo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.661
7.108
113
Sem že rekel parkrat, da se v življenju ukvarjam s procenti in ne promilami. Če bi se s promili, bi se cepil za korono in držal vseh ukrepov kot pijan plota. Zdaj ko vem kakšna možnost je, da me vrže, vem da se ni vredna ubadat s tem.
Če bi verjel v promile bi igral loto in ko bi bila nevihta se zakopal v bunker.

Mogoče imam to posledice od igranja pokrat, tam je vse v statistiki :)

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

erikson

Guru
25. avg 2007
22.934
6.681
113
Jaz tudi razmisljam ce ne bi sel danes v avto, ker se mi lahko zgodi nesreca, ali pa sel po ulici ker me lahko ob belem dnevu rukne strela, ali pa ptič poserje na glavo. Ali pa pojem jogurt iz spara ker je not nekaj rakotvornega. Jebemo, najboljse da bi ljudje samo doma čepeli, zaprti not, ker ko beres medije se sigurno je nekomu nekje nekaj zgodilo pri opravilu, ki ga vsak od nas pocne veckrat dnevno
Airbag in varnostni pas si že odmontiral? Verjetnost nesreče je majhna, pa tudi samo par ljudi letno umre na cestah v Sloveniji. Zakaj bi dovolil, da te varnostni pas zateguje in omejuje?

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.661
7.108
113
Varnostni pas imam pripet ker je tako predpisano, aribag je v avtu ker tudi mislim da se brez tega sploh ne smejo prodajat avti?

Torej zaradi predpisov, ne lastne varnosti. No, zaradi lastne "varnosti" imam eno brisačko za križ namotano v rolo, da me ne boli na dolgih turah.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.236
3.599
113
Marlbor
Darjan zakaj se ti tako za te odstotke boriš, kaj pa če bi bila smrtnost 9,9%?
Ali pa 90 %
Statistično lahko pri obeh vrednostih preživiš ali si pa na drugi strani in greš pa pa.

No razmisli malo.
Malo je menda razlika, če se zahteva precepljenost pri virusu, ki povzroči 50% hospitalizacij in 30% smrtnost, ali pa pri virusu ki povzroča 2% hospitalitacij in 0,0x% smrtnost. Predvsem, če siliš k precepljenosti predvsem del populacije, ki pa ima hospitalizacij in smrti 100x manj kot je povprečje, hkrati pa imaš pri najbolj rizičnem delu populacije zgolj 70% precepljenost. :bonk:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.661
7.108
113
Torej čakaš, da bo cepljenje obvezno?
Čakam? Zakaj bi čakal. Jaz cepiva ne rabim, ker nisem rizičen. Tudi pasa ne rabim, ker nisem slab voznik, ampak ga pač moram imeti, drugače po policaj pisal kazen. Če pa bo policaj pisal kazen tudi, če ne bom imel PCT, pa bomo imeli večji problem, kot je korona.

• Haha
Reactions: sad in Pepe

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.661
7.108
113
Malo je menda razlika, če se zahteva precepljenost pri virusu, ki povzroči 50% hospitalizacij in 30% smrtnost, ali pa pri virusu ki povzroča 2% hospitalitacij in 0,0x% smrtnost. Predvsem, če siliš k precepljenosti predvsem del populacije, ki pa ima hospitalizacij in smrti 100x manj kot je povprečje, hkrati pa imaš pri najbolj rizičnem delu populacije zgolj 70% precepljenost. :bonk:
Poleg tega pa se zahteva PCT skoraj na vsame koraku, in to spet PCT pri populaciji, ki ni dovzetna na virus.

Hkrati pa se PCT NE RABI za cerkve, kjer pa praviloma zahaja rizična populacija.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Glede pasu pa nimaš prav. Privezuješ se zaradi sebe in ne prekl. policaja (ki samo zbira denar kot en tak numizmatik)

• Haha
Reactions: Hanzi