Covid-19 Zakaj se ne cepiti?

D_K

Guru
24. sep 2007
3.106
869
113
Ko berem, vsak nekoga pozna, ki je umrl ali pa je imel stranske učinke. Prvo je treba potrdit povezavo cepljenja z smrtjo, "stranskimi učinki" itd...
Torjej, če sem jaz imel postavljeno "eno" diagnozo pred cepljenjem in se mi je zdaj situacija izboljšala... pa to je ziher cepivo pomagalo :)
Sem 100% da najdem študijo, ki bo potrdila mojo trditev. Torej cepivo zdravi ledvične kamne ...

böc

Majstr
1. avg 2007
2.392
452
83
Jaz pe vedno iščem odgovore na:
Zakaj ne smem vozit pod vplivom alkohola ?
Zakaj moram v avtu bit pripasan ? ( to še posebej, moja izbira)

Kratenje pravic ?
itaq.
Pa zakaj moramo vozit v naselju max 50, zunaj naselja max 90 ...
Si predstavljas kako bi bilo ce bi avto izumili/postavili na cesto v dansnjem casu.

Saj ce si pribit ali nabasan ne rabis bit pripasan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.662
7.108
113
itaq.
Pa zakaj moramo vozit v naselju max 50, zunaj naselja max 90 ...
Si predstavljas kako bi bilo ce bi avto izumili/postavili na cesto v dansnjem casu.

Saj ce si pribit ali nabasan ne rabis bit pripasan

Od kdaj pa vožnja v avtu, ali pitje alkohola, ali pasanje, posega v temeljne človekove pravice?

Namreč PCT krši to, obvezno cepljenje pa tudi. Zapisano v naši ustavi, potem pa je tu še nek mednarodni papir, ki tudi nas tudi ščiti.

• Haha
Reactions: Pepe

D_K

Guru
24. sep 2007
3.106
869
113
Pusti anticepilce.
Kaj boš meni napisal? Jaz se še nisem cepil, ker mi je Covid usekal na srce in v moji okolici in tudi tukaj na forumu je kar nekaj ljudi, ki so imeli velike težave s srcem po cepljenju. Diagnoza: srčno popuščanje, en je umrl. Ta zadnji morda ni nujno povezan s Covidom, ker je minilo vmes 1 mesec.
A se naj grem cepit ali ne?
Če sem pripasan zaradi tega ne bom potencialno umrl, pod vplivom alkohola ne vozim.

Pregledal bi podatke kakšna je možnost, da se okužiš s COVID in ti pusti posledice. Potem bi to primerjal z možnostjo zapletov s strani cepiva.
Če podatkov nebi imel, se cepil nebi in bi se izoliral / pazil, da ne zbolim dokler nimam potrebnih podatkov.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

D_K

Guru
24. sep 2007
3.106
869
113
Od kdaj pa vožnja v avtu, ali pitje alkohola, ali pasanje, posega v temeljne človekove pravice?

Namreč PCT krši to, obvezno cepljenje pa tudi. Zapisano v naši ustavi, potem pa je tu še nek mednarodni papir, ki tudi nas tudi ščiti.

To, da se jaz moram pripasat in da me poseldično tišči, žuli in riba v prstnem košu je pa OK ? Obsajajo primeri, ko so ljudje zaradi tega ker so bili pripasani že umrli. Zateg pasa, nezmožnost rešitve ob karambolu .... in še bi našteval :D da neomenjam utesnejnosti in posledično oteženo dihanje.

Komu škodim, če nisem pripasan ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.662
7.108
113
Tudi pripasan ne rabiš bit, če obstaja medicinsko stanje, kateremu škodiš, če si pripasan.

Ne vem pa, kje bi to bil poseg v temeljne človekove pravice, če te nekaj žuli? Potem bi lahko delodajalca tožil, ker te žuli stol na katerem sediš in pišeš nebuloze.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.106
869
113
Tudi pripasan ne rabiš bit, če obstaja medicinsko stanje, kateremu škodiš, če si pripasan.

Ne vem pa, kje bi to bil poseg v temeljne človekove pravice, če te nekaj žuli? Potem bi lahko delodajalca tožil, ker te žuli stol na katerem sediš in pišeš nebuloze.

Ne. Določene ukrepe se sprejme v družbeno korist, da se zavaruje ljudi.
Statistika govori v prid temu, da je pametno, da se pripasaš, cepiš oz. si odgovoren zemljan.
Če pa si Mujo , ki ne zaupa in mu nič ni jasno, pa dvomim, da ti tudi kdaj bo. Kolikorat sem že omenil, da je podatkov dovolj, tudi o tem kako smo Blakanci ne-precepljeni. In ni kriva politika, da imamo takšno ne-precepljenost, ampak Balkan mentaliteta oz. neizobraženost.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.106
869
113
Zakaj? Potem ne more fasat virusa? Valda se cepi otroka zaradi njega samega in ne drugih.
Če se drugi, se tvoj ne rabi, ker je precepljenost. Problem nastane, ko tako začne razmišljat večina... se je zgodilo nedavno v Srbiji.

btw. Tudi sam sem mnenja, da cepljenje otrok trenutno ne doprinese dosti, v kolikor se cepijo vsi polnoletni.